Mamičky chcem sa spýtať kedy sa začali Vaše detičky pretáčať z chrbátika na bruško a späť?My budeme mať za týždeň 6 mesiacov a akosi sa mu nechce..Je aj dosť ťažký,má 9,5 kg,
nasa sa prvykrat otocila, ked mala 6 mesiacov a tyzden z chrbatika na brusko. Z bruska na chrbatik o mesiac neskor, zdalo sa nam to troska neskor, vsetci sa nas uz pytali, ci sa uz prevracia a ja stale, ze nie. A od 13 mesiacov sama chodi 🙂
Môj sa pretočil z chrbatika na bruško keď mal 4 mesiace a z brušká na chrbátik keď mal 5 mesiacov,teraz má necelých 8 mesiacov 8,800 g a uz si sám sadne,každé babo je iné uvidis príde na to ako to spraviť 🙂
@katka2678 asi preto mu to tazsie ide lebo je vahou trochu vacsi ale neboj, on sa do toho dostane.nase sa pretacali uz v 4-5 mesiaci.jedna nasa dvojicka sama sedela ked mala presne 6 mesiacov.ta druha az o mesiac neskor.ta prva dvojicka v 8 mesiacov stvornozkovala ako speedy gonzalez a ta druha az ked mala 9 mesiacov a jeden tyzden.kazde dieta ide svojim vlastnym tempom.on to dobehne, neboj! Nakoniec bude chodit skor ako ostatne deti.
Mne sa mala zacala ked mala 4m. Je drobna....Mam synovca,co ma 6m a nepretoci sa...Snazi sa,ale ritku nezdvihne...Ten je zasa taky macko....Vsetko to zalezi od dietatka ako sa na to citi 😉
Nas prvy syncek sa zacal pretacat, ked mal sest mesiacov a tri tyzdne, stvornozkovat zacal presne desatmesacny, tyzden na to sa postavil a tyzden na to sa sam posadil. Chodit zacal strnastmesacny. Mladsia dcerka sa pretaca od stvrteho mesiaca a zrovna dnes sa zacala plazit, co je pre mna absolutny sok, kedze u starsieho nehrozil ziadny pohyb omnoho dlhsie. Neboj, pride to, mozes s malym zlahka cvicit prekladanie jednej nozicky cez druhu tak, aby sa naklonil na bok az prevalil. Mojmu to pomohlo, druhy den cvicenia sa prevalil, ale to bol o mesiac starsi od tvojho 🙂
nas sa na brusko pretocil, ked mal 5 mesiacov a par dni, tiez je tazsi, asi 10 kg ma teraz, 7 a pol mesacny. ale z bruska na chrbatik sa mu stale velmi nechce, sem tam sa prevazi. ja si skor myslim, ze ho to ani velmi nezaujima, stale je na brusku, co ho polozim, v momente sa na brusko prevali, takze mne to vyzera, ze na chrbatiku sa mu velmi nepaci, tak co bude skusat sa tam sam prevracat 🙂 zatial stale nelozi, mozno raz pride na to, ze gulkanim by sa dostal niekam, uvidime 🙂 treba to brat tak, ze kazde ide svojim tempom, keby bol nejaky problem, doktorka by to riesila
Nase dievcatko ma za tyzden 6 mesiacov a cca 7kg. Pretacat na brusko sa zacala tento tyzden. Na chrbatik z bruska sa este nevie pretocit. Daj tomu cas. Kazde dieta je individualne. A ak na poradni bolo vsetko ok, tak sa mu to urcite coskoro podari. Netreba to silit a porovnavat sa navzajom...
Naše malé sú O mesiac skôr narodené a začali sa otáčať tak V 5 mesiacoch, fakt dobre to vedeli tak O mesiac. Dieťa sa má otáčať do 6 mesiaca života. To je správne. Ak je to neskôr, väčšinou sa treba poradiť s lekárom .
ked to tu čitam najskor sa prevracaju deti na brusko a mne sa mala prevratile ked mala 3 mesiace na chrbatik ,ale len vyzlecena lebo ju naširoko balím a nie je to pravidelne som zvedava ako to bude dalej ,lebo teraz bude mat 4 mesiace.
😝 😎 ghfbhcbncncmxncbb xbvdb hbgf
mne sa maly z bruska na chrbatik ked mal 3 mesiace a o mesiac neskor naopak, ale on bol rad na brusku aj tak teraz spava, ma 5,5 mesiaca, ale presne ako pisu kocky, starsia dcera sa pretacala neskor, kazde babo je ine...
@katka2678 aj môj bol takýto lenivec, neviem koľko vážil v 6m, lebo teraz už má 11 a je úplne v poriadku 🙂... my sme urobili tak, že sme roztiahli gauč a tie madrace čo sú pod zadkom tak tie sme tak trochu naklonili, aby mu napomohli sa pretočiť. mal z toho sám úžasnú radosť, keď sa tak pregulil, a nechávali sme ho pásť koníky viackrát za deň, lebo on si ani hlavičku dobre nevedel udržať. myslím že mal vtedy 5mesiacov keď sme toto s ním robili. skús to takto. roztiahnuť gauč aby mal aj takú väčšiu plochu keď sa "skĺzne". vyskúšaj.