Pretáčanie dieťatka

katka2678
3. jan 2015

Mamičky chcem sa spýtať kedy sa začali Vaše detičky pretáčať z chrbátika na bruško a späť?My budeme mať za týždeň 6 mesiacov a akosi sa mu nechce..Je aj dosť ťažký,má 9,5 kg,

ena70
3. jan 2015

@katka2678 aj môj bol takýto lenivec, neviem koľko vážil v 6m, lebo teraz už má 11 a je úplne v poriadku 🙂... my sme urobili tak, že sme roztiahli gauč a tie madrace čo sú pod zadkom tak tie sme tak trochu naklonili, aby mu napomohli sa pretočiť. mal z toho sám úžasnú radosť, keď sa tak pregulil, a nechávali sme ho pásť koníky viackrát za deň, lebo on si ani hlavičku dobre nevedel udržať. myslím že mal vtedy 5mesiacov keď sme toto s ním robili. skús to takto. roztiahnuť gauč aby mal aj takú väčšiu plochu keď sa "skĺzne". vyskúšaj.

margaretka99
3. jan 2015

nasa sa prvykrat otocila, ked mala 6 mesiacov a tyzden z chrbatika na brusko. Z bruska na chrbatik o mesiac neskor, zdalo sa nam to troska neskor, vsetci sa nas uz pytali, ci sa uz prevracia a ja stale, ze nie. A od 13 mesiacov sama chodi 🙂

lienka2407
3. jan 2015

Môj sa pretočil z chrbatika na bruško keď mal 4 mesiace a z brušká na chrbátik keď mal 5 mesiacov,teraz má necelých 8 mesiacov 8,800 g a uz si sám sadne,každé babo je iné uvidis príde na to ako to spraviť 🙂

oladuna
3. jan 2015

@katka2678 asi preto mu to tazsie ide lebo je vahou trochu vacsi ale neboj, on sa do toho dostane.nase sa pretacali uz v 4-5 mesiaci.jedna nasa dvojicka sama sedela ked mala presne 6 mesiacov.ta druha az o mesiac neskor.ta prva dvojicka v 8 mesiacov stvornozkovala ako speedy gonzalez a ta druha az ked mala 9 mesiacov a jeden tyzden.kazde dieta ide svojim vlastnym tempom.on to dobehne, neboj! Nakoniec bude chodit skor ako ostatne deti.

123iveta
3. jan 2015

Mne sa mala zacala ked mala 4m. Je drobna....Mam synovca,co ma 6m a nepretoci sa...Snazi sa,ale ritku nezdvihne...Ten je zasa taky macko....Vsetko to zalezi od dietatka ako sa na to citi 😉

uhnakova
3. jan 2015

Nas prvy syncek sa zacal pretacat, ked mal sest mesiacov a tri tyzdne, stvornozkovat zacal presne desatmesacny, tyzden na to sa postavil a tyzden na to sa sam posadil. Chodit zacal strnastmesacny. Mladsia dcerka sa pretaca od stvrteho mesiaca a zrovna dnes sa zacala plazit, co je pre mna absolutny sok, kedze u starsieho nehrozil ziadny pohyb omnoho dlhsie. Neboj, pride to, mozes s malym zlahka cvicit prekladanie jednej nozicky cez druhu tak, aby sa naklonil na bok az prevalil. Mojmu to pomohlo, druhy den cvicenia sa prevalil, ale to bol o mesiac starsi od tvojho 🙂

zabina27
3. jan 2015

nas sa na brusko pretocil, ked mal 5 mesiacov a par dni, tiez je tazsi, asi 10 kg ma teraz, 7 a pol mesacny. ale z bruska na chrbatik sa mu stale velmi nechce, sem tam sa prevazi. ja si skor myslim, ze ho to ani velmi nezaujima, stale je na brusku, co ho polozim, v momente sa na brusko prevali, takze mne to vyzera, ze na chrbatiku sa mu velmi nepaci, tak co bude skusat sa tam sam prevracat 🙂 zatial stale nelozi, mozno raz pride na to, ze gulkanim by sa dostal niekam, uvidime 🙂 treba to brat tak, ze kazde ide svojim tempom, keby bol nejaky problem, doktorka by to riesila

nerko
4. jan 2015

Nase dievcatko ma za tyzden 6 mesiacov a cca 7kg. Pretacat na brusko sa zacala tento tyzden. Na chrbatik z bruska sa este nevie pretocit. Daj tomu cas. Kazde dieta je individualne. A ak na poradni bolo vsetko ok, tak sa mu to urcite coskoro podari. Netreba to silit a porovnavat sa navzajom...

dimidia
16. jan 2015

Naše malé sú O mesiac skôr narodené a začali sa otáčať tak V 5 mesiacoch, fakt dobre to vedeli tak O mesiac. Dieťa sa má otáčať do 6 mesiaca života. To je správne. Ak je to neskôr, väčšinou sa treba poradiť s lekárom .

jkatarina
18. jan 2015

ked to tu čitam najskor sa prevracaju deti na brusko a mne sa mala prevratile ked mala 3 mesiace na chrbatik ,ale len vyzlecena lebo ju naširoko balím a nie je to pravidelne som zvedava ako to bude dalej ,lebo teraz bude mat 4 mesiace.

marcelatt
18. jan 2015

😝 😎 ghfbhcbncncmxncbb xbvdb hbgf

bebek
20. jan 2015

mne sa maly z bruska na chrbatik ked mal 3 mesiace a o mesiac neskor naopak, ale on bol rad na brusku aj tak teraz spava, ma 5,5 mesiaca, ale presne ako pisu kocky, starsia dcera sa pretacala neskor, kazde babo je ine...