ahojte,mala by som na vás otazocku na maminy predcasniatok ,mala sa narodila o mesiac a pol skor, zatial sa este nepretáca, len do strany a ked jej pomozem tak sa pretočí 😒 kedy to vsetko dobehne? inak je zdrava a vsetky výsledky su v poriadku. ake to bolo s vasimi?
nas je narodeny len cca 2 tyzdne skor, mal nizsiu porodnu vahu a pretacat z chrbatika na brusko sa zacal presne v den ked mal 5 mesiacov, nemas uvedene kolko ma tvoja mala, no ked sa snazi dat na bok tak uz k tomu je len krocik, jedneho dna ta prekvapi a bude to coskoro urctie, presne tak to byva niektore deticky napreduju skokom, dlhsie nic a potom sup sup
ahoj, moj maly sa narodil v 35. tt - do asi 11 mesiacov sme cvicili Vojtovku a bol motoricky pozadu o viac ako mesiac a potom zrazu to vsetko dobehol v ramci jedneho tyzdna zacal stvornozkovat, zrazu sa posadil a zrazu uz stal na nohach.
malinka sa narodila v 33 tt. a korigovane ma 6 mesiacov. a stale nic, krúti sa jak šalamún 🙂 ale nic s toho.len do boku a to je vsetko. tak hádam nas prekvapí ,coskoro.
Moj syn sa tiez narodil v 36 tt, kym ine deti uz mali prve motoricke uspechy za sebou, moj len lezal a to mal uz pol roka, vsetko zacal robit neskor, pretacat sa zacal v 8.mesiaci! Potom to uz isllo turbulentne a same, uz ani Vojtovku sme necvicili. Odborníci, ktori uz konecne beru na zretel individualitu dietata a nie taabulky, sa vyjadrili, ze dieta do roka vsetko dobehne, ci su prenasane, v termine, predcastniatka...
@eliskaevicka moja mala sa narodila v 33+4tt a nepretacala sa do 8 mesiacov, vtedy som bola z toho nestastna a teraz sa len smejem na sebe, momentalne ma 20mesiacov a lieta ako sarkan 🙂
ked sa zacala pretacat, dva tyzdne na to skusala lozit a pred prvymi narodeninami (nepamatam presne, ktory mesiac to bol) zacala chodit
neboj sa, ak je vsetko ostatne v poriadku, len sa babatku venuj a pomahaj mu pretacat sa, s tvojou pomocou ked to bude zvladat, tak postupne polavuj a nakoniec sa pretoci samo, ja som to teda aspon tak robila
prajem vam hlavne vela zdravicka, ostatne pride 😉
dakujem za odpoved, keby mi to tak doktorka nepovedala tak to ani neriesim, nechcem nanu tlacit ani nic, robíme len co nam kážu, nic navyse ,ved ma cas. zatial sa len vykruca do strán co ej to dá a ked jej chytím nohu tak sa pretočí. dúfam že coskoro prekvapí 🙂 ved už ma osem mesiacov ☹
kolko mesiacov (korigovane) ma malicka? mne sa moj pretocil az po 5 mesiaci a to bol len minimalne predcasniatko, dalsia vec je, ze niekedy to moze byt u deticiek nic nic a potom vyvinovy skok behom dvoch troch mesiacov