Co vsetko musi 3 rocne dieta ovladat (robit) pred nastupom do skolky (t.j. aby ho vobec vzali do skolky)? Plus este jedna podotazka: kedze je dieta augustove, odporucili by ste ho dat do skolky od 3 rokov, alebo az od 4 rokov?
Presne ako píše pani predomnou. Keď nemá dieťa plienku moze nastúpiť sama potom podľa správania uvidíš ako to zvláda aj učiteľky ti povedia. Moj syn je augustový, chcela som ho dať uz v septembri, ale nebolo voľné tak mi ho nezobrali nastupil az včera a zatiaľ ok. Co sa tyka toho co ovláda, no je dosť lenivý takze papat sam moc nechce a aj s obliekanim je problém, takze snáď to rychlo dobehneme a zatiaľ učiteľky pomôžu
Dakujem za odpovede. Odplienkovanie a papanie mame za sebou ;) Dieta ja obliekam, ale pekne spolupracuje. Ja sa obavam toho, ze nerozprava, len svoje hatlapatla a niekolko zakladnych slov (aj ked ju ucim nonstop, citame uz takmer od narodenia knizky, ale nechce nic opakovat :( Nebude toto problem v skolke?
@roselyn nebude to problem, prave mu to pomoze a rozviaze sa mu jazycek.
@drobcek26l 😀
dakujem
@roselyn Určite ak je odplienkované tak daj od 3 rokov.
Ja som pocula ze by malo vediet aj niektore farby
@pribinak dufam
@safranca15 to je blbost z radu JPP, moja sa tie farby naucila az v skolke
@roselyn dieťa pred prijatím do škôlky nemusí ovládať nič, iba by nemalo mať plienku, tak ako ti tu už písali. Je výborné, ak sa samé dokáže najesť, nie preto, že by ho učiteľky nedokŕmili, ale preto, že ak je takých detí v triede polovica, kým nakŕmia päť, tie ostatné majú jedlo studené. To isté s obliekaním, je lepšie, ak je samostatnejšie, nemusí čakať kým učiteľka oblečie iné dieťa, ale nie je to podmienkou. Nemá zmysel dieťa zbytočne stresovať tým, že sa musí vedieť obliecť, lebo pôjde do škôlky a vybudovať u dieťaťa k tomu odpor. Radšej motivovať, ak sa naučí aspoň niečo si obliecť fajn, v škôlke sa doučí.
A čo sa týka toho zaškolenia, či od troch, alebo štyroch rokov, ty si svoje dieťa najlepšie poznáš. Vidíš, či je na návšteve prilepené na tebe, alebo sa hneď beží hrať s ich deťmi, či si na teba ani nespomenie, ak je u babky, alebo tam ostáva s veľkým plačom a stále sa pýta, kedy sa vrátiš. Či sa na ihrisku s deťmi bezstarostne hrá, aj zabudne, že sedíš na lavičke, alebo je prevažne pri tebe, dobehne vždy, ak ho nejaké dieťa osloví.....zariaď sa podľa toho, každé dieťa je iné.
@safranca15 nemusí vedieť žiadne farby, ani poznať nič iné. Nemusí vedieť ani rozprávať, stačí, keď kývne hlavičkou - áno, nie.
@roselyn nemáš za čo, ničoho sa neboj, nestresuj dieťa tým, že ho budeš drilovať s obliekaním, v škôlke sa to naučí rýchlejšie, odpozerá od ostatných a chce sa im vyrovnať. A je veľa veľmi inteligentných detí, ktoré sa naučia obliekať až v piatich rokoch, obliekanie nie je pre ne zaujímavá činnosť, zdržuje ich. 😎
Co sa tyka prijatia do skolky, musi splnat podmienku byt odplienkovane aj spat uz musi bez plienky. S obliekanim a jedenim ucitelky najmensim detickam v 1 triede pomahaju. Co sa tyka mesiaca narodenia, ked je agustove kludne moze nastupit od septembra ako 3 rocne. Nase deti isli do skolky od septembra a 3 narodeniny mali o par mesiacov neskor. Na zaciatku je adaptacny pobyt, kedy ucitelky posudia ako dieta skolku zvlada.