Prečo rodičia nechajú svoje deti správať sa zle?

8. aug 2024

Ahojte, včera sme boli na kúpalisku. V detskom bazéne (do 6r) bol cca 8 ročný chlapec. Na pohľad som si myslela, že sám. Stál pri kraji a a naberal do vedierka vodu a tú vodu potom silou vylieval a vyhadzoval z bazéna. Každé vedro letelo aj cez tri metre. Teda voda z neho. A išiel ako píla, jedno za druhým. Všetci sa len obzerali, uhybali, každý musel obchádzať bazén, lebo tadiaľ sa ani nedalo prejsť, schytali by ste vedro vody do hlavy.
Najskôr som videla, že mu išiel niečo povedať nejaký cudzí pán. Z gestikulácie som pochopila, že mu kázal nerobiť to lebo tu vodu lial aj na veci, deku, kočík. Asi to bolo jeho.
Potom mu išla povedať nejaká mamička nech prestane. V tom sa vyrutila matka.toho chlapca a vynadala jej, že čo si to dovoľuje a nech sa stará o svoje deti, že ona ho pozoruje a nič zle nerobí.
Nakoniec mamička v tom zápale čo bol jej syn schytala plnú dávku vody z vedra do hlavy. Normálne sa na tom zasmial každý kto tam bol, že tak jej treba.
Prečo ľudia nechajú správať sa takto svoje dieťa ? Veď keby to robili pár minút všetky deti, tak je bazén prázdny. Plus mokré cudzie veci, ľudia nemohli prejsť atď. Prečo sa matka ozve až keď musia cudzí ľudia opakovane napomenúť jej dieťa a aj to do nich skočí ?

hederamonstera
8. aug 2024

Naco tato diskusia? Mala si sa zdvihnut a vyriesit to ty

autor
8. aug 2024

@hederamonstera tak riešili to tam už dvaja ľudia a nevyriesili

simona1306
8. aug 2024

lebo dnes je to tak, ze rodicia radsej nechaju dieta robit co chce , len nech maju chvilku pokoj 🙂

autor
8. aug 2024

@hederamonstera a diskusie sú tu o rôznych témach, prečo by nemohla byť takato

autor
8. aug 2024

@simona1306 ako ja som si aj myslela že to tak je. Že tam niesu. Prípadne ešte že sa tvária že to nevidia, ale ona povedala že ho celý čas sleduje a nič zle nerobí a nech sa stará o svoje deti tá mamicka

hederamonstera
8. aug 2024

No lebo je to diskusia len na ohovorenie druhych, uz mam pocit, ze to tu je tak umelo vytvarane. Kazdy predsa vie, ze sa drviva rodicov takto nesprava

autor
8. aug 2024

@hederamonstera kľudne poviem že je to na ohovorenie tej matky. A čo ? Bola som z toho zhrozená. Ale nikde tu nieje jej meno, fotka, dokonca ani popis kde sa to stalo, takže žiadna identita.
Ale stalo sa a ozaj som z toho bola znechutená, tak som založila diskusiu. Úplne kľudne nemusíš reagovať, to nieje povinnosť

simona1306
8. aug 2024

ale vsak povedat to mohla :D a mozno ho sledovala , a cakala ,kedy ho to prestane bavit a bude musiet mamicka odlozit telefon ...

beata_k
8. aug 2024

Lebo ma od dietata pokoj a na druhych serie...

jajanka31
8. aug 2024

Od kedy mam dieta bezne sa stretavam s takymto spravanim hocikde. Volam to ze rodic uz rezignoval, ma nejake velke problemy alebo neviem.. a vzdy kazdemu vravim kto ide von s mojim dietatom. Davaj pozor aj na cudzie lebo tie mu ublizia skor nez si sam nieco spravi. Minule v parku sa dialo to iste s kamienkami. Dieta nabralo kamienky do vedra vyslo na hraciu vezu najviac ako sa dalo sa roztocilo a rozhadzovalo kamene dookola krizom krazom...viaceri ho napominali aj ja.. a nic ukazalo sa ze mama sedela par metrov vedla a mala celu situacii na haku.. posobila fakt nepritomne..

mamamasama
8. aug 2024

Na 90% som si istá, že išlo o chlapca s nejakou poruchou, kedže 8 ročný nebude sám prelievať v detskom bazéniku vodu z vedierka. Lenže ľahšie je hneď odsúdiť.

ivik4
8. aug 2024

Ja dieta nesudim, nevies nikdy ci nema diagnozu, akurat ze odsudenie si zasluzi matka ktora dovoli aby jej dieta oblievalo osobne veci niekoho cudzieho a este povedat ze nic zle nerobi.
Za mna nepripustne
Neviem preco niekto takto vychovava tiez

simona1306
8. aug 2024

@mamamasama aj keby to tak bolo, aj tak sa mala matoa dvihnut a povedat mu nech to nerobi, kedze oblieval cudzim ludom veci ....

autor
8. aug 2024

@mamamasama prepáč ale ak išlo o chlapca s poruchou mala mu byť na blízko a nie z diaľky pozorovať ako obmedzuje svojim správaním všetkých naokolo a tváriť sa že to je ok. A keď sa niekto ohradi tak mu vynadať.
A teda podľa jeho iného správania tam nevyzeral na nejakú poruchu ale neviem samozrejme.
A naozaj to nebolo prelievanie vedierka. On tu vodu doslova vystreľoval z toho vedra z bazénu von. Ako na videách kde ľudový súbor na veľkú noc oblieva dievčatá

autor
8. aug 2024

Jej reakcia bola že chlapec nič zle nerobí a nech sa tá matka stará o svoje deti

rejka7
8. aug 2024

Autisticke deti, deti ADHD fungujú úplne inak, rodičia sú vyštaveni, na pokraji síl, často aj pod vplyvom ukludnovakov, ak autisticke dieťa chce liať vodu, bude ju liať a rodič s tým nič neurobi, ak ho preruší, nastane zlosť,aj keď dieťa vyzerá normálne, nemusí byť,menej súdiť a viac chápať by trebalo

pukina
8. aug 2024

@rejka7 lenze aj to sa da tym okoloiducim vysvetlit, proste povedat prepacte, len on tomu nerozumie je mu toto a toto, ludia by to skor pochopili ako to ze zenska zacne po nich stekat, ze nic zle nerobi.

hendikep
8. aug 2024

@rejka7 tak nech s nim nechodi medzi ludi! fakt musi cele kupalisko trpiet koli nejakemu chlapcovi s ktorym si vlastna mama neda rady? ako bezny clovek si zaplati vstup nie koli tomu aby ho niekto olieval vedrom pripadne jeho osobne veci 🙈 vsetci si nalepkuju deti nejakymi vsemoznymi diagnozami a my ostatni mame byt ticho 🤫 lebo este by sa rozzuril … chora doba fakt..

rejka7
8. aug 2024

@pukina áno dá, sa, je to ideálne riešenie, ale beriem aj to, že rodič je už možno tak v riti, že sa nechce s ľuďmi naťahovať a vysvetľovať po 100 krát hovoriť že dieťa je vlastne chudák. Možno aj ten rodič bol nazlostený. Ale áno, súhlasím, má slušne informovať

kristinka92
8. aug 2024

tak keď podľa matky nič zle dieta nerobilo, dúfam že sa naňho ani nehnevala keď schytala dávku vody do hlavy 😂

autor
8. aug 2024

Ale ten chlapec normálne odpovedal aj tomu mužovi aj tej mamičke

autor
8. aug 2024

@kristinka92 vtedy zrazu bola v tvári nahnevaná nervózna a vtedy naňho hneď zvýšila hlas že má prestať. Keď to ale schytalo bábätko na rukách chvíľu predtým a cudzie veci, to bolo ok.
Podľa nej jedine zle bolo že jej synovi niekto niečo povedal

ukulela
8. aug 2024

Poučenie nabudúce. Volať plavčík a nech vyhľadá rodiča.

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. aug 2024

@ukulela áno to by bolo najlepšie riešenie, to je pravda. Len tam zrovna žiaden na okolo nebol

autor
8. aug 2024

@kristinka92 hej no, takú reakciu by si zaslúžila. Neviem čo by už potom nato povedala. Ozaj som ale bola v šoku z tohto

autor
8. aug 2024

@kristinka92 aha až teraz mi ukázalo že komentár je už zmazany a ja som naň reagovala, nevadi

maciatkolulu
8. aug 2024

Tak vies,ja tiež pozerám na rodičov,ktorí sa v detskom bazéne s radosťou macaju,niekto,ktorí musia,lebo chodia za batolatom,ale normálne,rodičia dvoj,troj ročných detí. A pekne namočení aj s náradím,paricky,veď voda je tam teplejšia. No,ignorácia je a vždy aj bola,bolo treba nájsť plavcika,rozpisovať sa je zbytočne. Ale aj rodičia malých detí vedia parádne ignorovať,že nie sú pupok sveta im tiez treba niekdy pripomenúť. Vola sa tolerancia,ťa absentuje. Ale rovno odsudzovať a napísať,že s dieťaťom s poruchou teda nikam,je trochu cez. Tot tu bola.tema,kde 12.ricne standy odvrieskali na niekoho niečo a miestnym sa to zdalo milé a vtipné,tak dieťa vylievajuce vodu z detského bazéna mi príde ešte celkom fajn. Predpokladám,že to nebol nafukovací bazenik pri dome,takže voda by z neho nezmizla a proste bolo treba v klude riešiť. A nechápem,že plavcika nebolo....

andulka1988
8. aug 2024

Myslím si že matka len čakala kedy ho to prejde, skôr má zdravotný problém a matka nezasahovala. Poznám podľa seba a poviem vám tiež je moja potom nevychovana podľa príspevku a ja mám na háku

marianeta
8. aug 2024

@mamamasama ak aj má diagnózu neznamená to že treba dieťa nechať robiť si čo chce, a čakať od okolia že to všetci spoznajú a nebudú sa hnevat alebo pohorsovat ..navyše by práve vtedy mala byť pri ňom a nie sedieť niekde pod parazolom o 100m ďalej len aby mala kľud.