Prečo 3 ročná nechce kakať do wc alebo do nočníka?

adriana8
4. nov 2012

Ahojte maminy...poprosím vás o pomoc...mám 3ročnú dcéru ktorá nechce íst kakať na wc/nočníka cikať v pohode to ide aj sama...plienku nenosí už od 2 rokov ani na spanie..pekne mi kakala do nočníka no len k nám zavítala choroba menom salmonelóza..kakávala 15 krát do dna nevedeli sme najskor čo jej je robili jej testy no salmonelu nenašli a až ked ju prekonala ,po mesiaci nám povedali že ju naozaj mala...a odvtedy ako keby utťalo a nie a nie do nočníka/wc...bála sa a stále sa bojí lebo vtedy počas choroby ju bolela ritka s tolkého kakania..po čase sa nám raz podarilo vykakať sa do wécka..mysleli sme si že už bude vetko ok...len následne na to ochorela a užívala antibiotiká a znova sa jej začala hnačka a viacnásobné denne kakanie a velké plače že ju to bolí zase ako vtedy...odvtedy nekakala ani raz...skúšali sme všetko...už má kúpenú aj barbi svietiacu morskú pannu ktorú tak chcela a povedali sme jej že ju dáme až ked sa vykaká...ona si síce sadne na nočník/wc ale nejde jej to...tlačí ako o dušu aby sa mohla hrať s barbi ale nijako jej to nejde...nakoniec jej dám plienku klakne si na kolená alebo sa učupí a za sekundu je vykakaná...už sme skúšali aj dať jej plienku a posadiť ju na wc a nič...myslíte si že mám s nou navštíviť nejakého odborníka?

lady511
4. nov 2012

Ahoj neviem či ti budem moct poradit mam odost menšie dietatko,,ale mpodla mna to už ma akosi v podvedomí,,,teda ako si písala že do nočníka nie,,,a potom až do plienky možno ma niaky bloz toho že ju ta ritka bolela,,,je to normálne že sa bojím aby ju to tak nebolelo taks aaj telo nastvaí tak,,aby nekakala ja to zase mam so sebou,,niečo podobne,,ked som bležala dlh dobu vnemocnici chodila som na wc (velku potrebu)len v noci ked ta nikto nebol,,doteraz ani na navšteve neožem íst na velku potrebu ani,,ked sme u svokri aj dva týždne tak aj týždne nejdem na velku,,,a už vobec ked mi neikto chodí okolo dverí mam to v podvedomí,,dokonca ani doma ked ,,drahy chodí okolo zachoda nemožem proste zo seba nič dostat ☹ a asi sa to u mna nezmení je to psychika,,možnos a s kontaktovat s niakym detský psychologom,,aby nemala z toho niake tažkosti že dlho nebude kakat,,možno ju skus ubezpečit že ju ritka už nebude boliet ,,,ale asi ti skor pomožu maminky ktore niečo take zažili,,toto su len moje dohady,,ale dufam že to čoskoro prekonáte 😉

cacika
4. nov 2012

treba jej dat cas nech zabudne na tie prekonane problemy. odporucam netlacit na nu, nepytat sa ci jej treba, nespominat kakanie, ani pred nou s druhymi ludmi o tom nehovorit. a tiez je treba aby si zafixovala ze kakanie neboli, preto radsej nech kaka do plienky kazdy den a lahko ako by potom mala mat zápchu co by problem len zhorsilo. u nas pomohlo aj natierat ritku akoze kremikom aby nebolelo... priprav sa na to ze to moze trvat aj dlhsie (ale nemusi), my sme s tym bojovali vyse pol roka... drzim palce.

cherry1981
4. nov 2012

Hihi 😀 (prepac za ten usmev) Ale moj syn teraz uz 9 rocny do 5 rokov si pytal plienku na kakanie inak sa nevykakal. 😀 Si pamatam ako prisiel zo skolky pytal plienku ja som mu ju dala,ze sa mu chce kakat a on sa schuti vykandil. Nocnik ani zachod nehrozil, ale ja som to neriesila vzdy som mu ju dala a bolo, ani si nepamatam ako s tym prestal sam od seba 😀 😀 😀Iba viem, ze kazdy mi hovoril, ze to nieje normalne, a ze preco ho nenutim na zachod, ja som neriesila a dala mu vzdy plienku neboj vecne nebude kakat do plienky. Viem, ze som Ti neporadila, ale napisala som Ti vlastnu skusenost 🙂

macamac
4. nov 2012

dobre ti napísala @lady511
naša malá tiež odplienkovaná bez akejkoľvek nehody. chodila normálne na veľkú na WC alebo do nočníka. a jedného dňa jednoducho prestala 😅 dôvod sme nezistili. nezostalo mi iné,ako na veľkú jej dať plienku. a pohoda. /teraz má 3,5 roka/
trvalo to pár mesiacov a potom jednoducho znova sadla na nočník a bolo. neviem,možno aj našu vtedy bolel zadok,len nepovedala a možno si to spojila s veckom.
ja by som na tvojom mieste nechala malú v kľude. netlačiť na ňu. dala by som plienku, opýtala sa, či ju nebolí zadoček v nej, potom pomaly by som hovorila,že to ani na vecku ju nebude bolieť...ale chce to čas. aby ona zabudla na tie nepríjemnosti s chorobou. určite to prejde.

ja som už kdesi tu písala, že môj malý odplienkovaný tiež v 2 rokoch, na veľkú chodil len do plienky. keď ju nedostal, tak zadržiaval aj týždeň. a potom- dr.,preháňadlá,des-už by som to nechcela zažiť. jednoducho som tomu nechala voľný priebeh, nevšímala si to, nekomentovala....veď pred oltár s ňou nepôjde 😀 😉 a moc riešiť je niekedy tiež na škodu. nie je to celosvetový problém. takže neradila by som určite plienku odmietnuť dať. 😉
a inak-malého to držalo do 3 rokov 8 mesiacov 😕 😀 a v MŠ dovtedy učiteľky: ale on tu nechodí na veľkú 😀 😉 no veď ja viem-on to nosil domov 😀 😀 😀

neboj,prejde....
len nech ste zdraví 😵 🙂

brunkova
4. nov 2012

Možno, že to chce iba čas 😒 deti takéto nepríjemné veci si vedia zapamätať dosť dlho

nastasja25
1. jan 2015

obnovujem tému....ja mám už 3 a 3m starého chlapčeka,zhruba od 2,5r jre bez plienky cez den ,na noc máme stále 😒 problém je v tom,že dlho nechcel kakávať do wc,len do slipov,v lete sa to upravilo,najviac však urobila svoje školka,aj ked si kakanie nechával na doma...bol ale dosť často chorý,tak skoro od novembra stále doma s babkou a ja v práci...problém nastal pred vianocami,stále sa pocikáva ,pokakáva,už som na konci s nervami aj ja...premýšlam nad detským psychologom,lebo už si ozaj neviem rady.... ☹ ☹ ☹