Prechádzka s novorodencom

katrinka8
20. dec 2013

Ahojte babule, dnes ma syncek prave 4 tyzdne, cize sa mu konci novorodenecke obdobie 🙂 Chceli by sme sa ist zajtra so starsou dcerkou bobovat, ale sneh je len v lyziarskom stredisku par km od nas. Preto sa nam tam moc neoplati ist na hodinu. Myslite, ze mozem byt s takym malym babom vonku v tomto pocasi aspon 2 hodiny? Dcerku mam letnu, ta bola vonku prakticky od narodenia cele dni... So syncekom sme zatial boli asi len 4x, kedze byvala cele dni bud hmla alebo fukal silny vietor. Osobne si myslim, ze by to nemal byt problem, ale predsa len je este malicky a toto pocasie nie je velmi idealne...

moni244
20. dec 2013

ahoj, ja mám januárové dieťa, spávala mi jedine v kočíku a jedine za jazdy von, takže ja som chodila von sneh, nesneh, vietor, mráz do 10 stupňov pod nulou a min. na 2,5 hodiny každý deň od jej 2 týždňov 🙂

leporeloo
20. dec 2013

@katrinka8 nabbabusit a ist 🙂

mirreckall
20. dec 2013

my takisto, ale začínali sme postupne, od 20 minút, postupne sme pridávali... dnes má rok a spí vonku aj tri hodiny, či prší, sneží, fúka 🙂

katrinka8
autor
20. dec 2013

Babule, dakujem, asi to "risknem", ma za sebou uz hodinovu prechadzku, tak snad nababuseny v ramci normy zvladne v zdravi este hodinku navyse. Zarazilo ma akurat to, ze nebude to postupne pridavanie, ale azda mu to neuskodi 🙂

janinah
21. dec 2013

nešla by som

sue
21. dec 2013

Samozrejme,ze to zvladnete 🙂

bosoriak
21. dec 2013

@katrinka8 Moja 3-tyzdnova dcera narodena v januari spavala 3-4 hodiny vkuse vonku v kociku. Ak nebude menej nez -10, tak myslim, ze to urcite zvladnete.

zutera
21. dec 2013

@katrinka8 já bych se toho nebala.Navíc teď bývá na horách lepší počasí než v nížinách a kdyby malyckemu nebylo dobře, však by se ozval, asi pojedete autem tak pak šupky domů. Moje holky vždycky líp spinkali venku.S tou mladší jsem musela i v -15.Když jsme museli se starší do školky a rymu ještě ani pořádně neměla 🙂

salome_82
21. dec 2013

Ja mám zimné dieťa a tiež som s ňou chodila na 2-2,5 hod. prechádzky. Von som nechodila len keď fúkal silný vietor, lebo ju to dusilo, nevedela dýchať.

marissenka
21. dec 2013

my sme chodili tiez von stale-za kazdeho pocasia.to uz muselo byt,ked sme nesli.nababusit a ist...

cottoncandy
21. dec 2013

Ja by som išla, pokiaľ by vonku vyslovene nemrzlo (s novorodencom do -5 stupňov, so starším dieťaťom do -10) alebo nefúkal nejaký vetrisko. Moja pediatrička mi neodporúčala chodiť von ani za hmly.

pipinka4
21. dec 2013

@katrinka8 ahoj my sme sice starsi mame 6 mesiacov ale sme vonku za kazdeho pocasia deti si tak tvoria imunitu.aj po dazdi sme sa uz coto nachodili :D . aj ked fuka abo co jej do kocika moc nefuka takze pohodicka.a vonku sa jej spinka najlepsie.ja malu teraz natrem kremikom a sup von ona je uz zvedava cize my uz davame do polosedu a kukame po okoli ;) a presne keby sa malemu nepacilo ozve sa 🙂 .

magda89
24. jan 2014

toto je mozno trosku mimo ale nasla som zaujimavosti o malych babatkach. Niektore su fakt super 🙂 http://www.prosimspinkaj.sk/1/post/2014/01/zauj...

majdus
30. jan 2014

Moja mamca bola cela mimo, ked som mala v plane ist k dr na prvu prehliadku po 2tyzdnoch v kociku (v novembri, prsalo). Bola som veru s kocikom. Ja som sa ale tiez obavala, ci to uz mozem, aby nemalo sopliky, ked je to uz take rizikove obdobie. Nakoniec sme ale boli na takej hodinovej prechadzke asi tak po mesiaci 🙂. Ked nechcel spavat doma, ako tu aj ine zienky hovorili, dosial byvame vonku aj 3hodky. Teraz sme chori, tak budeme 1,5hodky, ale budeme. 😎