Ahojte v septembri chcem dať dieťa do školky.Ma alergiu na kravské mlieko,nechce rozpravať a chodíme aj k logopedke a k psychologovi.Myslím že školka by mu prospela.Bude mať v auguste 4 roky.
A chcem sa spýtať či treba do školky na zapis aj potvrdenie od gastroentrologa a od psychologa?
mam ho dať na 4 hodiny alebo na celý den?
dakujem pekne
a od logopedičky? dakujem
Obavam sa o jedenie.Syn mi nehce nič na chleba len holý a neviem ako to bude v školke.A nechce ani nič od cesta-buchty,cestoviny a ani zemiaky,len meso na sťave.myslíte že v skolke bude chcieť jesť?dakujem
potrebujem papier aj od gastroentrologa?
ako pise @gir nepotrebujes potvrdenie ani od logopeda a ani od gastroenterologa...dcerka je uz v tretej skolke a nikdy sme ziadne potvrdenia nepotrebovali...a je celiaticka a navstevuje logopediu...na prihlaske bola len poznamka od pediatricky, ze je celiaticka a to sme len oznamili veducej jedalne, stravu jej nosime a v kuchyni zohrievaju.... a urcite dieta zapis na cely den, pokial nemas specialny dovod len na 1/2-denny pobyt, v skolke bude vidiet jest ostatne deti, verim, ze sa nimi motivovany rozpapa aj on, urcite to treba aspon skusit.
Nepotrebuješ nič, je to tak ako píše mamina hore. Pediatrička napíše len poznámku o mlieku. A to že nechce jesť nerieš, väčšinou deti začnu jesť, keď uvidia deti že aj oni to jedia a je to dobré. Len žiadne poznámky že musíš jesť všetko. len mu povedz aby zjedol to, čo mu chutí. To som vravela ja deťom v škôlke a po mojích 14 ročných skúsenostiach v MŠ sa to osvedčilo. Veľa šťastia.
Veru s tym jedlom je to pravda.mne moje deti doma pojedia velmi malo tiez su skor chlebovy ale v skolke veru zjedia vsetko aj obed.co sa tyka tych potvrdeni je to presne tak ako baby pisu staci od detskej lekarky.ja som tiez chodila s detmi na alergologiu ale uz nas zrusili ked nic nenasli teda okrem vysokych igg ci egg ci ktore to bolo.a nepotrebovali sme od nej nic.na prihlaske sa napisat tiez ci je dieta samostatne ci treba v niecom pomoct.a hlavne treba aj pani ucitelkam povedat ze ked nebude chciet nech ho nenutia a vsetky tieto veci.
Som na predlzenej materskej ale na urade mi povedali ze moze chodit tak dufam ze to bude v pohode.dakujem velmi pekne za rady.
Ja učím v škôlke a na prihláške je aj potvrdenie od lekára o zdravotnom stave. Dr. (pediatrička,ktorú dieťa navštevuje) napíše že má alergiu na mlieko. U nás to malo jedno dievčatko a pilo kozie mlieko. Mamka to oznámila vedúcej šk. jedálne. Potvrdenie od psychológa nepotrebuje, to by bolo potrebné len ak je dieťa mentálne postihnuté a bolo by zaradené ako integrované. Daj ho na celý deň. "Poldenky" viac stresujú dieťa aj maminu. Veľa zdraru v škôlke.