Caute,baby.Pisem anonymne,lebo nie je to nieco,cim by som sa chcela prave pochvalit.Mam male dieta,ma 26 mesiacov,no ja som hlavne za tento posledny tyzden neschopna akejkolvek trpezlivosti.Tiez obcas aj predtym som sa vedela nahnevat na maleho,no vedela som to pekne nejak drzat na uzde.Tento posledny tyzden sa nespoznavam,zvysujem hlas,je mi casto do placu,ked uz je toho na mna moc a neviem nikde v sebe vyhrabat posledne zbytky trpezlivosti.Je velmi zivy,mozno aj mimoriadne,no som raz mamina a musim to dat.Len...nespoznavam sa.Chcem byt zase ta mamina,co predtym.
Možno si len jednoducho vyčerpaná. Daj dieťa do jaslí a chod robiť.
Budeš medzi inými ľudmi, dieťa ti bude potom vzácnejšie
Si unavená z toho vzniká nervozita.. treba si nájsť pravidelný čas na seba bez dieťaťa.. napr. Každú sobotu doobeda ísť sama na nákup a zaplávať si..
@larisalarisa Dakujem za povzbudenie,ked som sa ja zdoverila mojej sestre,tam som sa teda pochopenia nedockala.Ona mala deticky mladucka a vobec,ona bola v pohode,myslim.
@pribinak ano,to urcite som,viem,ze by to pomohlo..
@jana_eyre_2 Teraz bol mm dlhodobejsie pracovne prec,ale dohodnem sa s nim nejak,nech mi to umozni,ked bude doma.Citim,ze potrebujem byt par hodin sama,len tak.
@pribinak Tie jasle by boli dobre aj preto,ze sa tam dieta nauci pekne sa hrat s hrackami a tak,len...na to sa asi neodhodlam,uz predstavu,ze pojde o rok do skolky radsej zahanam niekam do kuta a nemyslim na to.
nie si nevyspata? ja som taka, ked sa par dni nevyspim :(
@deedol Tak stredne by som povedala,byvala som aj viac nevyspata.No ale aj to moze byt pricinou,ja viem.
ja som tiez byvala viac, ked bol krpec este maly, ale mam pocit, ze po tych skoro 2 rokoch, co spim malo, mi uz aj jedna zla noc urobi strasne zle. v kazdom pripade drzim palce a neboj, nie si v tom sama :-/
Potrebujes pomoct s dietatom, ako pisu baby, treba si najst cas na seba, naozaj to robi velky rozdiel potom, vravim z vlastnej skusenosti
@lucyluv Ano,buduci vikend musim aspon na chvilku.
dakujem,maminky,ze mate pochopenie.cakala som aj odpovede typu-a co by si robila,keby si mala dve,tri,styri....
@deedol ano,poznam
Pripomenula si mi mna posledne leto. Obe deti doma, ved poslednd leto doma, tak co by starsi chodil do skolky. Tesila som sa, ako budeme chodit na vylety a kupat sa. Na konci leta som bola klbko nervov - len som po nich jacala :-/ totalne nervy v kybli, lebo sa nonstop len bili a neposluchali. V oktobri sa mi naskytla moznost ist s kamoskami na vikend do wellness. Bez deti, bez chlapov. Boze, to bol relax! Odporucam kazdej mame. Vratila som sa ako novy clovek. Trpezliva, usmievava, opat dokazem riesit veci s chladnou hlavou. Odporucam aj tebe - dohodni sa s muzom a chod na vikend prec. Kludne len ty sama. Uvidis, ako dobre ti to spravi. Ak nemozes ist na cely vikend, tak si sprav aspon par hodinovy relax. Chod na masaz, ku kadernikovi, jednoducho raz sa venuj len sebe. Uvidis, ako to pomoze.
@sandri tak wellness asi neprejde,ale tych par hodin presadim aj keby neviem,co,lebo citim,ze to potrebujem
Tiez som bola takato. Zijeme v zahranici a nemala som ziadnu pomoc, manzel pomahal minimalne.
Velmi som sa bala, co bude, az nastupim do prace a syn pojde do skolky. Ale dopadlo to nad ocakavania. Syn v skolke spokojny, ja si v praci psychicky oddychnem od veceneho "mamiiiii" a manzel tiez spokojny, ze nie som uz taka nervozna.
Teraz posledny tyzden sme vsetci doma, pretoze mame chripku a zas to zacina prechadzat do starych kolaji. Uz sa tesim do prace, ze konecne budeme mat doma zas pokoj 🙂
@diewcatqoo ved to ,ja vnimam tiez to,ze som vacsinou sama ako ten naj dovod,plus som mozno aj malo dosledna vo vychove,ale na to sa prave potrebujem dostat do tej pohody trocha teraz.
Aj mne sa to stávalo, približne v Tom veku . Prešlo to. Takže . Žiadna panika. Ste len človek. Máte právo aj na takéto , nie práve najideálnejšie , emócie. Držím prsty. Niekedy som bola biela od zlosti. Vrieskala som. A aj plakala. Cítila som výčitky, ale mám mamu a sestru, a tie vždy vedeli poradiť povzbudiť.