Poraďte aké knižky pre 10 mesačné dieťa

24. nov 2019

Mamičky poraďte mi, aké rozprávkové, alebo iné knižky čítate svojim 10 mesačným deťom? Ten môj malý drobec miluje knihy a chcem inšpiráciu na nejakú dobré a hlavne obsahovo kvalitné knihy. Ďakujem vopred za pomoc 🙂

evalin88
24. nov 2019

Mrkni sa do skupiny: https://www.modrykonik.sk/group/6243/
Nakuknime spolu do detskej knihy

bobula46
24. nov 2019

Môj syn má rok a pol a najradšej si "číta" on sám. Kupujem knihy od Svojtku. Môže otvárať rôzne okienka, točiť kolieska... Teraz som mu kúpila Moja prvá kniha Autá a Zvieratká a úplne ich zbožňuje.
Keď mu chcem čítať ja, tak beriem knihu od svokrovcov Varila myšička kašičku. Sú tam riekanky a pekné ilustrácie 🙂

evalin88
24. nov 2019

@bobula46 moj bude mat 20 mesiacov a vsetky pohyblive prvky a okienka trhá. A listovat chce tiez sám. Asi zálezí aj od dietata ci he také hŕŕ ako moje alebo kludne prezera knizku.

bobula46
24. nov 2019

@evalin88 vážne? Ja som si požičala ešte po bratovi knižku o hasičoch a syn je z nej unesený. Dajú sa tam také mini okienka otvárať. Zatiaľ kupujem všetko čo má tvrdé strany, ale má aj normálne listy a nič potrhané, akurát na jednej má pokrčenú stránku. Vlastne len raz keď mal 8 mesiacov držal moju kuchársku knihu a roztrhal jednu stránku, no nebolo to úmyselne 🙂
Keď mu ale čítam knižky ja, tak to ho veľmi nebaví. Najradšej s ňou odíde do kúta a sám si prezerá, len občas príde ku mne aby som mu ukazovala a rozprávala čo je tam
Ale máš pravdu, záleží od dieťaťa. Môžem teraz porovnávať dvoch chlapcov, rozdiel necelé dva týždne medzi nimi. Jeden anjelik, počúvne na slovo, druhú diablík jedlivý, čo je nonstop pre niečo hodený o zem 🤷

evalin88
24. nov 2019

@bobula46 ja sa snazim vysvetlovat, ale proste ak je neaka iba trosinku natrhnuta, koniec este aj obal by z nej zlupol, od svojtky som skusala jednu, ako odtrhol prvy posuvny prvok, vzala som mu ju ze teda neskor, ale napr mame uzasnu knihu velky format plnu fotiek zvierat, tenke klasika strany, tak ho ucim ze zvieratka bude boliet ak knizku roztrha, je este v celku a zvieratka hladká. Aj tak sa casto ponahla ked chce vidiet konkretnu stranu a musim listovat ja. Dnes si vypytal od Rabčanovej pozerať Výnimočnu korytnačku, a skoro tu korytnačku vpredu vytrhol....

bobula46
24. nov 2019

@evalin88 veď jasné, niektoré detičky sa tak tešia..nie je to úmyselné 🙂 syna zatiaľ nenapadlo že by to mohol trhať 😀 ale verím, že keby to "obkukal" skúsi to aj on 😀

zuzkka8
28. nov 2019

To by Ti v pohode poradili aj v kníhkupectve. Keď nie v jednom, tak v druhom. Si myslím, že určite. 🐕