Poradňa psychológa MK. Čím to je, že ľudia majú také problémy s deťmi?

27. máj 2022

Často si čítam príspevky v psychologickej poradni.
Čím to je, že majú ľudia také problémy s deťmi?Myslíte si, že to je málo strávený čas, zlé vzťahy v rodine či už dnes má skoro každé dieťa diagnózu a neurózu?

0silvia0
27. máj 2022

Rodicia bezproblemovych deti do poradne nepisu... problemove deti boli aj v minulosti, mozno ineho razu, len neexistovali internetove poradne, cize si sa nedozvedela o problemovom decku z Humenneho ci Bratislave, nemala si sa kde🤷‍♀️

rebellefleur
28. máj 2022

Pozri, ja mam dvoch synov, obaja vyrastali v rovnakom prostredí.. Starší (10r)je klasické dieta a mladší (7r),na tom som odmala videla, že je proste iný a od sept bude navštevovať špeciálnu ZŠ. A prave tým, že na mladšom som videla rozdiel, bola som "nútená" venovat mu od mala ešte viac pozornosti ako staršiemu

oliva276
28. máj 2022

Väčšina učiteliek s dlhou praxou by ti asi potvrdila, že dnešné deti sú o dosť iné, než pred rokmi - sú vo väčšom množstve konfliktné, požadovačné, ťažko zvládnuteľné - je to badateľné najmä od puberty. pribúda agresivita. (Samozrejme, že pred rokmi tiež neboli všetky deti vzorní anjelikovia, avšak dnes je problémových, ťažšie vychovávateľných detí viac, a nie je to len lepšou diagnostikou.)

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. máj 2022

@zoro9836 😏 prevláda kult dieťaťa.Moja mama je učiteľka na prvom stupni.Toto bude veľmi slabá generácia nezvyknuta na neúspech, odmietnutie.

@0silvia0 polovica problémov je na psychiatra a nie psychológa.Z príspevku dievčata, ktoré ukrýva krvavé oblečenie počas menzesu a nechce používať vložky si myslím, že ani mama nemôže byť normálna.

@oliva276

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
28. máj 2022

Netusim o akom krvavom obleceni pises a aky prispevok spominas. A preco riesis zrazu matku, ked v uvodnom prispevku pises o problemovych detoch. Ja si zas pamatam z mojej puberty, ked uz spominas takuto temu, ze matka dala facku svojej dcere, ked dostala menzes. Toto sa mne tiez nezda ok a dialo sa aj take v minulom storoci...

jaskolka
28. máj 2022

Ono časť je aj o terajšom spôsobe výchovy (dieťa je doslova Bohom v rodine, nemá nijake povinnosti, len práva, všetko môže a nemusí nič)
Ale zase aj v minulosti boli problémové deti, len sa to "tak nebralo".
Proste to boli také deti, neposlusnejsie, alebo lenivejsie, či "hlupejsie". Neriešili sa to tak do hĺbky, rodičia sa zmierili a v skole tiež. Pripadne dostali pár cez zadok, neskôr pár faciek a hotovo.
Sama som mala na základne na prvom stupni takého spolužiaka, jednoducho nad ním zlomili palicu, uzavreli ako "hlupejsie dieťa" a hotovo. Skončil ako štvorkar, Pravdepodobne bol dyslektik, keď nad tým rak rozmýšľam.
Skončil ledva základnú, urobil si ucnovku a tetaz je murár, ženatý, má dve dcéry, pekný dom, ktorý si v podstate sam vybudoval, je spokojný.

oli18
29. máj 2022

V minulosti, ked bol problem, tak to vyriesila vychovna facka. Dnes nik na dieta nepolozi ruku, lebo je to trestne. Deti mozu vsetko, ved to su deti. Rodicia im splnia, co im vidia na ociach aj na ukor inych, dolezitejsich veci. Deti su nesamostatne, nevedia sa same hrat, nudia sa. Je to vysledok vychovy matiek, ktore tu denne pisu, ako sa venovat dietatu uz od troch mesiacov. Potom tu citam, ake su unavene, nic nestihaju, ani na wc nemozu byt v klude, lebo dieta im to nedovoli. Uz jedna generacia takto vychovanych je dospela. To su ti, ktori sa este neodviazali od matiek a ktori vam hovoria, ze nie su este pripraveni na manzelstvo, ci dieta. Takze nevychovavajte podla internetu a rad na MK , ale radsej sa poradte s vlastnymi matkami, ci babickami. Lebo mnohym vam chyba zdravy sedliacky rozum, kym vase matky ho este maju a pouzivali ho pri vasej vychove.