Ahojte, uz sa tu o tom popisalo vela, ale nase navaly zlosti nesuvisia so zakazmi/prikazmi, s tym zatial problemy nie su, chvalabohu. Preto sa obraciam na vas a vase skusenosti. Dcerka ma cerstve dva roky a posledny mesiac cca ma stale nieco rozrobene s dlzkou nohavic a topanockami. Ked nohavice nie su dost dlhe, alebo maju manzetu, ktora vyskakuje nad clenok, ked neprekryvaju topanocku v nejakom mne neznamom bode, alebo su naopak prilis dlhe, dcerka zacne skuvinat, ze treba nohavice posunut a sama si ich stahuje nizsie/vyssie, co vsak nepomaha, pretoze nohavice sa pri chodzi prirodzene posuvaju...no a cela situacia vzdy dokonale vygraduje az do takeho revu, ze susedia vyliezaju na okna, a vsetky moje pokusy o vyriesenie nohavicoveho problemu zlyhavaju, lebo vlastne neviem ani ja a asi ani dcerka, ako tie nohavice posunut, nepomahaju ani argumenty, ani kludny ton, ani razne "dost", uz mi parkrat rupli nervy a supla som jej aj par na zadok. Snazim sa situacii predchadzat, ked vidim, ze zacina nieco vadit, odputam pozornost, ale casto tieto navaly chodia ako blesk z jasneho neba a potom s tym uz nic nenarobim, takze sa casto vraciame z prechadzky domov predcasne, kopajuce a zuriace dieta pod pazuchou a ja na konci s nervami. Da sa to nejako riesit?
Davala by som asi leginy,je teraz teplo, tak by s tym.nemal byt problem 😉
Nádych, výdych, dieta ma dva roky, nesnaž sa v tom nájsť logiku, vyrastie z toho. Ked vidíš, ze situácia je absurdná a nedá si povedať, nechaj ju nech sa vyzuri, iba jedným očkom dohliadajú aby si neublížila ked sa hádže o zem. Moje deti toto robili tiež, dcéra sa dokonca okolo veku 2 rokov budila v noci a chcela fungovať, ked sme sa s ňou nehrali vrieskala. Dnes sú z nich normálni pohodoví školáci, dcéra ide do puberty, bude druhé kolo 😁
plesknúť pop zadku,nohavice vyzliecť,obliecť legíny či sukňu a neskákať ako drobec píska
a inak nemá problémy? Rozpráva? Rozumie všetkému? či len toto. No netreba sa podvoliť a nechať ju vyrevať a nevšímať si hlavne. A dávať jej to tak ako ty chceš, aby vedela, že tým revom nič nedosiahne. A pevné nervy
dala by som pančušky a sukničku...
Nelamať to cez koleno , ale suhlasiť s jej nepohodou.Dieťa ostane kludnejšie , ak vidí že ho mama chápe. Nemusí to zabrat na prvý pokus , ale u nás to funguje... možno neprestane plakať ,ale priebeh je kludnejší....
Je to metoda od jednej psychologičky....
....držím palce...
O tyzden budete nosit uz len kratasky a sandalky, tak snad si na to po lete nespomenie 🙂 radsej leginky potom kup a tenisky s vyssim clenkom a zapravaj jej leginky do tenisiek 🙂
Obleč sukňu a legíny...
v jej veku sa to vyskytuje, určite by som to neriešila systémom - oblečieš si to a hotovo, každá z nás má určite v šatníku pár vecí, v ktorých sa necíti až tak komfortne, ako v ostatných. Nechaj ju, nech si poskúša všetky, dá na jednu kôpku tie, ktoré vyhovujú 😀 , ale už potom žiaden cirkus, alebo si oblečie to, čo si vybrala, alebo si dá sukňu, cirkus ignoruj. Asi ťa nepoteší, že to občas pretrváva celé predškolské obdobie, niektorým deťom vadia gombíky, mašličky, neznášajú rifle, treba to do určitej miery rešpektovať, ak tie rifle nechce, kúpim leginy, ale nedať si skákať po hlave.
😀 Som sa pobavila 😀 Aj ked viem, ze teba uz smiechy prechadzaju 😀 Skusila si dat jej na vyber z niekolkych nohavic, nech si sama vyberie...? Ale potom sa toho musi aj drzat. Tazko si My dospeli Dame do suvislosti jej zmyslanie, tak ako ona si nevie dat do suvislosti, ze tie nohavice (dlzka) sa upravuje chodzou. Skus jej vylozit troje nohavic, tri tricka, ktore spolu pasuju a nech si vyberie. Na jednej strane jej das pocit, ze sa sama rozhodla, ze akceptujes jej rozhodnutie, na druhej strane ak by vonku zistila, ze jej predsalen ta dlzka nevyhovuje, mas s cim apelovat, ze ich chcela ona.
lutujem ta uz teraz,neviem co budes robit o 3roky.Mame v rodine 22mesacne dieta aje mu uplne jedno co ma na sebe,jasne,pokila ho to neobmedzuje v jeho pohodli a v pohybe
Možno bláznivé riešenie, ale skúšali ste dať na nohavice gumičku, aby boli našponované na dĺžku, akú potrebuje. Možno pomôže, ak bude mať pocit istoty, že nohavice budú na svojom mieste a postupne z toho vyrastie a gumička nebude potrebná. Deti majú svoje "móresy", ktoré vekom prejdú a potom sa budete na nich len smiať. Viem, že to nie je vyslovene riešenie psychologického problému, ale možno to pomôže. 🙂 🙂