Dobry den,
chcela by som sa spytat, ci ma niekto skusenost s platenim poplatku za skolku, ked dieta bolo prijate do skolky v priebehu mesiaca (od 21.09.), nakolko k 20.09. 2015 sme dovrsili 2 roky. Zo skolky mi bolo povedane, ze mam zaplatit poplatok za skolku vo vyske 50 €. Mne sa to zda nelogicke, pretoze mala mohla nastupit do skolky az 21.09.2015 po dovrseni 2 rokov a podla mna by som mala platit len alikvotnu ciastku, pretoze deti do skolky prijimaju po dovrseni 2 roku.
@mitrova80 ak ti prijali dvojročné dieťa do štátnej škôlky, tak to je samo o sebe zázrak... a v štátnej škôlke platíš poplatok za celý mesiac aj keď tam bolo dieťa čo len 1 deň, za stravu samozrejme len alikvótnu časť, ale aj to treba ohlásiť dopredu... od poplatkov za škôlku by si bola oslobodená len v prípade, že dieťa nebolo za celý mesiac ani jeden deň v škôlke pre chorobu...
ak sa bavíme o súkromnej škôlke, tak tam majú vlastné pravidlá...
a nie je rozhodujúce, či ti prijali dieťa pred alebo po dovŕšení 2 rokov, to s tým nemá nič spoločné, iba predškoláci sú oslobodení od poplatku za škôlku
Ano vsetko mi je jasne co pisete. Mne sa skor jedna o to,ze mala bola prijata k 21.09.2015. Cize logicky mi ide,ze by som mala platit len od 21.09.2015 do konca mesiaca. Ine je ked uz chodi do skolky a dajme tomu v nejakom mesiaci je chora 2 tyzdne, to je samo, ze skolku zaplatim.
@eeffka Tak je to nelogicke,lebo skor ako 21.09. nastupit nemohla. Aj papier je ze az od 21.09. 2015. Ja nemam problem zaplatit poplatok,len mi ide o to,ze ked mam papier od 21.09.2015,tak by som mala zaplatit len alikvotne,tak ako,ked kratia poplatok,ked su prazdniny. No nic,zavolam na magistrat a sa spytam. Dakujem vam za info.
@mitrova80 vo vsetkom suhlas so sissy27..aj s tym zazrakom,ze 2r.!,dieta prijate do statnej skolky. Ti ti casto neprijmu ani 4 ci 4,5r... Takze bud rada,ze tu moznost mate. Inak by si musela cvakat sukromnu.
A opytaj sa riaditelky aj na miestnom urade,ak sa ti nepaci ten poplatok,ci to tak ma byt a podla coho je to tak stanovene.
Mne sa tiez zda, ze sme platili cely mesiac,hoci maly nastupil uprostred,kedze nas prijali dodatocne (mal 4,5r. Tak sme mali ake nervy..lebo som vedela,ze malu nam dovrsenim 3r.nevezmu a ak by ani jeho nevzali,tak nemozem ist pracovat..najskor od tohto septembra.kedy by ich uz prijat museli oboch.
@siska53 Ano,ved som rada, aj zaplatim,ked je to tak,len mi to pride.... Inak ked maly dovrsil v tej istej skolke v priebehu mesiaca 3 rok, tak mu v danom mesiaci alikvotne rozratali dni kedy nemal 3 roky a na dni po dovrseni 3 rokov a podla toho sme platili alikvotne poplatok. Preto mi prideze tu sa to da a tu zas nie.
@mitrova80 neviem kde kratia poplatok cez prazdniny, ale v BA urcite nie. Druha vec preco by mali platit ine pravidla pre tvoje dieta? Bolo v skolke par dni, bolo musis zaplatit plnu sumu, tak ako ju musi zaplatit mamina, ktorej dieta ochorie a je v skolke jeden ci dva dni v mesiaci. Ani ta mamina nemoze dat chore dieta do skolky tak ako ty si bola limitovana vekom.
http://www.msbudapestianska1.sk/poplatky-maters...
Tu máš názov VZN aj jeho číslo.
@mitrova80
no nic nepomohli ste mi,ale aj tak vdaka.
akože prepáč, ale ak by mi 2 ročné dieťa prijali len tak do štátnej škôlky, tak by som skákala po plafón a k tým 50eurám by som pridala ešte poriadne veľkú čokoládu!!!! Od šťastia!!!! U nás s horkou biedou zoberú 3 ročné, pod 3 roky neberú vôbec, alebo zoberú až keď sa uvoľní nejaké miesto.... Čiže ak sa ti nepáči poplatok 50eur, kľudne môžeš dieťa dať do súkromnej škôlky kde zaplatíš 4-5x vyšší poplatok, či tam dieťa bude alebo nebude 🙂 Mať tvoje problémy,a prezidentov plat... Jednoducho zaplať 50eur, a buď rada, že ti to 2 ročné dieťa do škôlky vzali. Či už nastúpilo o 10 dní neskôr, alebo o 2 dní neskôr, to je podľa mňa úplne jedno. Teš sa z toho, že tam dieťa proste máš, je o neho postarané, načo tu zbytočne robíš z komára somára. Ako píšu baby vyššie, keď ti dieťa ochorie, nebude týždeň v škôlke, tak isto budeš platiť plnú sumu. A tiež budeš takto vymýšľať? Takto je to v štátnych škôlkach zaužívané, prečo by to teraz kvôli tebe menili 🙂 🙂
@zuzka_puska nerobim z komara somara. ako som aj napisala, som rada,ze ju prijala, aj zaplatim poplatok,nemam problem, ale mi ide o nieco uplne ine,ale neviem, ci nexapete alebo co. Som myslela,ze tu vedu normalne diskusie a nie osocovanie. Aj to viem, ze v sukromnej skolke sa plati vyssi poplatok, neobjavila si teplu vodu.
@mitrova80 ja chapem,velmi dobre 🙂 Len nechapem,ze tu ides toto riesit, ze musis zaplatit za 10 dni tolko ako by tam dieta bolo mesiac....Noa? problem? No lebo asi to problem je, ked vyssie citam, ze kvoli tomu poplatku ides volat kdesi na magistrat 🙂 Podla mna sa na magistrate nad tym ani nepozastavia, pretoze poplatok platis za mesiac, ci je tam dieta den alebo 20 dni, co si zrejme nechces nechat vysvetlit, lebo vidim ze baby vyssie ti uz o tom pisali(nejedna). Ale vsak ak je to pre teba tak nesmierne dolezite, samozrejme to ries, volaj, aj prezidentovi, to je len a len na tebe 🙂 Ja osobne si zivot takymi prkotinami nezatazujem, preto ma zarazilo, co vsetko su schopni ludia riesit 🙂 pekny vecer
@mitrova80 a pokial dobre vidim, tak nikto ta tu neosocuje, nenasla som v tejto diskusii ziadne neslusne slovo, ani nic vulgarne, co by ta mohlo urazit, ak ta urazi ze ti niekto napise pravdu ci vyjadri svoj nazor, tak to ale nie je osocovanie.
Necitala som všetky komentáre, ale dieťa az do dovŕšenia 3 rokov = poplatok 50 E . Nie je o com komentovat.
Ja tiež nechápem, prečo by mal byť poplatok rátaný alikvótne. Veď keď je to raz poplatok za mesiac, tak sa to platí celé, či si tam deň, dva alebo celý mesiac. Čo je na tom nepochopiteľné? Či to je alebo nie je spravodlivé, je diskutabilné. Škôlka má prevádzku celý mesiac, niekto tam platiť musí. Keď tam Tvoje dieťa chodí, musíš to platiť aj Ty. Tak isto, ako to platí mamina chorého dieťaťa, ktoré je 3 týždne doma a týždeň v škôlke.
Aj členské poplatky hocikde platíš mesačne (alebo teda za určité obdobie) celé a nikoho nezaujíma, či to členstvo využívaš celé to obdobie alebo len jeho časť. To ako keď mne dieťa ochorie v škôlke, a bude napr. z mesiaca len 2 dni, tak mi zo 14€ mesačne majú vyrátať poplatok 1,40€? A keďže mám teraz predškoláčku a školné neplatíme, tak si za každý deň doma pôjdem pýtať, nech mi škôlka ešte platí 😀
Akurát som v tejto diskusii zistila, že som si pred 2 rokmi mohla vypýtať 2 mesačné poplatky, kedy bola dcérka na odporúčanie pediatra doma 😀 Ale keďže je už neskoro, tak mi to je na nič 😀
@mitrova80 veď Ti tu baby písali, že sa platí za celý mesiac, bez ohľadu na to, ku ktorému dátumu dieťa nastúpilo do škôlky, alebo koľko dní pre chorobu v danom mesiaci vymeškalo. To, že sa to volá MESAČNÝ poplatok, má asi svoj dôvod.
Píšeš, že Ti nepomohli, ideš volať magistrát. Pomohli Ti, len Tebe sa odpovede nepáčia, lebo nie sú v súlade s Tvojim svetonázorom.
Mimochodom, aj môj syn nastupoval do škôlky v strede mesiaca, platila som plnú sumu poplatku. Ani som sa nad tým nepozastavila, bola som rada, že ho ako 4-ročného prijali v strede roka.
@mitrova80 plati sa plný poplatok, aj ked dieta chodi do skolky len tyzden, a cez leto sa automaticky nekrati mesacny poplatok, my sme cez leto museli vypisat papier o preruseni dochadzky, aby sme nemuseli zbytocne platit za skolku, ked tam deti nie su, ale to sa da len ak to ,,vynechanie" skolky trva 31 dni, ak si nechcela za september platit taku sumu, mala si dietatko radsej dat k nastupu od 1.10.
@mitrova80 presne tak, plati sa poplatok za cely mesiac, aj ked je dieta v mesiaci len jeden den v skolke... mala si ju dat od oktobra a neplatila by si za sepetember... v lete sa krati preto skolne, lebo je prerusena prevadzka materskej skoly, ktoru musia schvalit rodicia na RZ, aspon u nas...
vyssia sadzba sa plati aj za cely mesiac, kedy dovrsi 3 roky. Mne dcera dovrsi 3 9.12. a musime aj za december zaplati 50 E
@mitrova80 staci, ze bolo dieta v skolke jediny den v mesiaci a platis za cely mesiac. Keby bolo napr. chore cely mesiac a donesies potvrdenie od lekara, poplatok za skolku v tom mesiaci neplatis. Aspon u nas to tak je.