Pomohla vám logopédia?

17. aug 2023

Ahojte,tie čo chodíte na logopediu s deťmi kvôli zlej výslovnosti pomohlo vám to,tie návštevy?
Ja chodím s 4r synom,má zlú výslovnosť.Lenze on sa hambi a nič nerozpráva u logopedicky,ani slovo nepovie.Cely čas je ticho.Zatial hrajú hry na porozumenie,vseliake karty protiklady spájanie viet atď.Pani mu hovorí čo má spraviť a ukázať.On tomu rozumie spraví to hneď aj ukáže čo treba.Len nerozpráva tam.Tak neviem či to má takto zmysel tam chodiť?Ja s ním doma trénujem to všetko čo u logo robili So mnou to robí,lebo doma rozpráva.Ani ústa sa mu nezavru.Neviem prečo sa hambi u logopedicky.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinabila
17. aug 2023

Musis mat ozaj dobru logopedicku,nie hocijaku😀my sme s 3mi detmi chodili .kazde dieta sa presne do roka navstev v ambulancii naucili rozpravat bezchybne,chodili sme medzi 4.-5. r.samozrejme sme poctivo cvicili doma,bez toho to nejde.

kacena4
17. aug 2023

k logo chodíš nie preto aby sa tam dieta ucilo, ale aby si sa naucila a videla ako mas s dietatom pracovat doma a trenovat, tam chodis len ukazat v com uz ste spravili pokrok a co uz vie/nevie, to ze nerozprava chce cas, dr to vyhodnoti, ale aj porozumenie sa rata do komunikacie, takze urcite je dobre chodit na logo ked dieta pojde do skoly ako keby naslo to najdolezitejsie co bude potrebovat k citaniu a pisaniu

basska_b
17. aug 2023

@kacena4 No presne jak pises, logopedicka edukuje rodica, nie dieta, tiez mam z toho taky pocit... rodic potom vie najlepsie s dietatom pracovat, pri nom sa dieta nehanbi, vystihne aj cas, kedy je dieta aktivne a vnimave

pribinak
17. aug 2023

Len pokračujte, on sa osameli. Možno to bude chcieť viac času a trpezlivosti, ale pojkracujte

Ty s ním môžeš trenivat doma

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanockamt
17. aug 2023

Chodíš ku klinickej logopedičke či len ku tzv.školskej v CPP? Určite je lepšia klinická logopédia.

zuzinka888
17. aug 2023

Musia si vytvorit" vztah". Urcite pokracujte a precvicujte. Tiez som si myslela ze budu hned trenovat slovicka a tak - a len sa hrali olizovali pery, pred zrkadlom robili rozne grimasi, palickou mu tukala po perach a on mal dat jazyk tam kde sa ho dotkla( samizrejme aj na celo🤣) boli to mile a potom zacali trenovat rec spravnu artikilaciu ulozenie jazyka... drzim palceky- a nevzdavajte to.

ivanakal
17. aug 2023

Ano pomohla, ale urcite viac pomoze, ci doma s dietatom poctivo denne cvicis.. ja som tak so synom denno denne a pekne sa naucil rozpravat.

autor
17. aug 2023

@zuzanockamt Chodím na klinickú logopediu

lulu0123
17. aug 2023

Chodim s 5 rocnou uz rok a az teraz vidim pokroky.Je to makacka kazdy den si najst aspon chvilku cvicit.Dufam,ze kym pojde do skoly bude rozpravat pekne.

sulavikova
17. aug 2023

Pomohla! Určite odporúčam. Übung macht den Meister. Maximálny tréning však “zostal” na mne a synovi, zrkadle, gumových medvedíkoch etc. Aj sme si poplakali. Trvalo to cca 1 rok. Má krásnu reč, kľudne aj do TV a nemusím sa hanbiť ako iné matky za dospelých synov, ktorí nevedia správne vysloviť slovo a o obsahu radšej pomlčím…