ahojte, moj syncek bude mat za 2 mesiace 2 rocky a chcem ho oducit od plienociek. uz sme sa s nocnikom zoznamili, sadne si nanho, ale nechce spravit potrebu. myslim ze by nam velmi pomohlo, keby sme sa mohli stretavat s detickami, ktore uz plienky nemaju, bohuzial nemame v okoli nikoho kto ma taketo deticky. napadlo ma, ze by nam velmi pomohli nejake videa alebo knizky na to urcene. zatial som vsak nic nenasla. ak niektora viete o takej knizocke, alebo videach, budem velmi vdacna.. 🙂
ja by som tiez chcela aby to maly videl nazivo ale hovorim, tych par deticiek s ktorymi sa stretavame este plienky maju :(
My síce video nemáme ziadne,ale zato máme bábiku,ktorú syn dostal na druhé narodeniny 😉 a tá nasa Bobka veru pisá do nocníka , mamka sa z toho veeelmi tesí,takze potom chce aj malý. posledné dva dni si sám pýta nocnícek,v ktorej vo vnútri je taká kacicka,a oni ju s Bobkou opisávajú 😀 a este dostal slipky,kúpené v C&A ,také farebné s postavickami z rozprávok....
video skús nájst na youtube,alebo popros dajakú maminu-napr tu- nech ti natocí a posle 😉
drzím palce,
my sme bez plienok uz 3 tyzdne a Jakubka sme do nicoho netlacili. nocnik sme mali kupeny uz davno, tak sme ho sem tam vylozili, sadal si na neho s plienkou a jedneho dna povedal, ze chce cikat bez plienky, vycikal sa, bol vychvaleny do nebies, tyzden cikal za den aj 50 krat 🙂, velmi sa mu to pacilo, ze moze ist vyliat nocnik a splachnut, s velkou potrebou sme mali problem, na nocnik nechcel, iba na dosku na zachode..tiez som skusala ho ucit skor a vysledok ziadny, sem tam sa mu zadarilo, ale videla som, ze on nevie, co ma robit..tak sme to nechali tak a prislo to same, myslim, ze musel tiez na to dozriet..a to moja sestra sa trapila pred rokom so synovcom 1 mesiac..a tiez sa odnaucil v takom veku ako je nas maly..este si spominam, ze sem tam som mu povedala, ci sa nechce vycikat do vane, ked som ho sprchovala a ked sa vycikal, tak som vedela, ze ten cas sa urcite blizi.. 🙂 mozno aj to bol dobry zaciatok.. drzim palce a nech vam to ide lahko ako nam..
a byvame s detickami iba von, takze nemal od koho odpozerat..jedine od nas-rodicov..
ahojte moja dcera sa pyta kakat uz od svojho 1 roka, akurat sa ju snazim oducit od plienok uplne, vie ze cika a vie aj ked sa pocika ale nevie mi to este povedat pred tym ze ide cikat, mam este pockat kym si to uvedomi alebo skusat dalej? pripada mi to beznadejne momentalne 😒 dakujem za radu
@kuratko myslim, ze videa nepomozu, radsej keby dieta to videlo nazivo (ine deti cikajuce pri strome v parku a pod). Ja z vlastnej skusenosti odporucam plienky okamzite zrusit a snazit sa o to, aby si dieta uvedomilo potrebu pytat sa na cikanie, kakanie. Nam sa podarilo zbavit sa plienky za necele 2tyzdne. Kvoli pocasiu ake momentalne je, som objednala treningove nohavicky, no kym dorazili postou, tak uz sme ich ani nepotrebovali, teraz predavam. Ale aj to je super vec na oducanie.