Ahojte.poprosim nejaké rady pri učení reči a zlepšenie komunikácie u 2 ročného chlapca. Presnejšie 25 mesiacov. Hračky, pomôcky, hry........ďakujem krásne
Ja som v skupinke logopedické detičky. Tam ti pekne poradia, alebo sa môžeš inšpirovať, stiahnuť kartičky. U nás doma hrajeme spoločenské hry, ale tie sú dobre tak od troch rokoch, je to individuálne. Napr. pre dvojročného od Djeco hry tomboly, sú obrázkové, ja mám tombolu z flyingtigershopu. Keď bude starší, môžeš kúpiť hru Bomba junior, deti musia povedať to, čo vidia na obrázku a posunúť bombu ďalej,.. pekné sú aj spoločenské hry od Haba napr. Mimik Memo, Cukrové pusinky,..alebo hra Čarovná logopedia,.. Knihy napr. O Kubkovi, O malej Aničke, knihy od Heviera,.. Maľovaná abeceda,..veľké obrázkové hľadacie knihy,..
@jamilanka potrebujes zajst za logopedickou. Dieta moze mat 20 roznych problemov a ked nezacielis kde je problem, tak tvoja snaha bude marna. Nas syn mal napriklad problem ze blbo dychal ked rozpraval. Tak sa ucil dychat. Koho by to napadlo 🙄
@marcellka32 už som bola. Skôr som chcela dáke rady zo života 🙂
@kittykat22 no zatiaľ sme na začiatku. Riešim to a logopedickou. Ale len tak light zatiaľ 🙂
Moja bude mať 2 roky v apríli a nerozpráva dr že by už teda mala v 2 rokov povedať 20 viet . Jediné čo povie je dede, baba , mama ,tata, Maňa ,havo, káva , bady, páli, au 😂
@lululilien ďakujem 🙂
@mariska1989 tak to sme na tom podobne 🙂 ale nezúfajme. Myslím že sa to rozbehne. Budeme si držať palce 🙂
@jamilanka no presne tak ona si všetko vydobiha a komunikuje piskotom ale sem tam niečo z týchto slov povie poprípade parek povie paek. Potom budeme šedivé koľko budú rozprávať
Ved ale ma len 2 roky!
Rady: vypnut telku, tablet, pc, telefon...
Zobrat knihy a citat, citat, citat a rozpravat sa, rozpravat a rozpravat
@jamilanka nemam sice precitanu celu ale velmi chvalia Kniha o detskej reci. Najdes na nete v pdf formate, je zdarma. Je tam velmi vela rad.
Tiez dolezite je aj to ze rec suvisi s jemnou motorikou, cize drobne vkladacky robit, goralky do dierok, sparatka strkat do dierky, navliekat atd. Tiez je aj specialna masaz ruk, ktora pomaha jemnej motorike. Niekde som citala aj postup ale nemam zial link.
Ak je to velmi zle opytat sa lekara ci by nebolo vhodne aj vysetrenie sluchu.
@mariska1989 no veru tak 🙂 veď kľudne si môžme napísať aj súkromnú poštu. Dáme si vedieť ako pokračujú 🙂
Logoped