Pomalé zúbky. Je to normálne?

jankasilo
8. júl 2011

Pekný večer prajem. máme 10 mesačnú dcérku, ktorej prvý zúbok vyšiel presne v deň jej 10 mesiacov, t.j. pred 3 týždňami. na tom by nebolo nič čudné, viem, že je to úplne normálne, niektorým deťom sa prvý zúbok ukáže až po roku. lenže v ten istý deň vyšiel prvý zub aj kamarátkinmu synovi, sú skoro rovnako starí. včera sme sa stretli a ostala som zarazená. chlapčekovi už zúbky svietia pri úsmeve, má ich krásne, veľké, zatiaľ čo našej kike zúbok skoro vôbec nevidno. má ho vonku len možno 1 mm od ďasienka. je to normálne? chcem sa spýtať, či tu má nejaká mamička s takým niečím skúsenosť, aby zúbkom trvalo dlhšie, kým sa ukážu v celej kráse. možno je to len banalita, a je to úplne normálne, no bojím sa, že nie, a dosť ma to trápi.

ronja
8. júl 2011

ahoj aj my máme kiku a prvý zúbok jej vyšiel tesne pred prvými narodeninami. teraz máme 18 mesiacov a zúbkov máme ešte len 7 aj kúsok ôsmeho. Doktorka povedala že je všetko oK niekomu narastú skôr inému neskôr, je to aj dedičné takže popátraj či niekto v okolí nemal tak neskoro zúbky. U ns to bola vraj svokra 😉

haslerka31
8. júl 2011

Ahoj.My sme sa tiez nevedeli dockat.Kazdy mladsi uz mal zubky a my nic.Prvy sa prerezal,ked mal maly tesne pres rokom a trvalo skoro 2 mesiace,kym mu vysiel cely.A potom sa to rozbehlo🙂Za dva mesiace 5 zubkov.4 uz "cele" a 2 ocne este len take polovicne.Je to ok,neboj🙂Ano,suhlasim s Ronjou.Vraj je to dedicne-nas tatik mal 14 mesiacov,ked mu vysiel prvy zubok🙂

bebebrumik
8. júl 2011

Naša mala ma dva roky a tri mesiace a má len 11 zubkov , prvý niekolko dní po prvých narodeninach a aj tie čo má išli straaašne pomaly a straaašne bolestivo...Teraz skoro rok sa nič nedeje - podla dr. je všetko ok-je to individualne a ano, aj dedičné...a vraj počas svojej tridsatročnej praxe nevidela bezzube dietatko 😀

anjelicek26
8. júl 2011

@bebebrumik - to je uz trolinka zvlastne, ze vyse dvojrocne dieta ma len 11 zubov? Ved tolko ma uz nas Max 😕

Ale zuby su asi velmi individualna zalezitost, aj tak im nerozkazes, aby rastli 😅 Kamoskinej malej vysiel prvy v 13 mesiacoch, v 16 mesiacoch uz mala 12 zubov, ako huby po dazdi a uplne bez bolesti...

tosomja
9. júl 2011

nám tiež prvý zúbok rástol veľmi dlho, potom sa to rozbehlo, má skoro rok a 9 zúbkov 🙂

deana1
6. nov 2022

@anjelicek26 viem, že reagujem na strašne starý príspevok, ale nedá mi. dieťa by malo mať kompletný mliecny chrup v 3 rokoch veku. 11 zubov v 2 rokoch je ok. nie je to zvlastne. co ak je zvlastne, že max ma toľko zubov? ak sa do niečoho nevyznáte, tak to nekomentujte, a už vôbec nie štýlom koho dieťa je čím "zvlastne".

anjelicek26
6. nov 2022

@deana1 netusim, moji tak mali zuby vsetci styria... prve zacali padat medzi 5-6 rokmi a plny chrup (trvale) v 11 rokoch... uplne normalne podla zubarky. Nasa cerstvo 7 rocna ma 8 zubov vonku, 7 uz novych (teda len jedna medzera)... viem, ze ma deti v triede, co maju este vsetko mliecne...fakt tahas solidne stary prispevok von...statistiky nepustia...

deana1
7. nov 2022

@anjelicek26 štatistiky nepustia, presne tak, aj v nich je uvedené široké rozmedzie a nie to ako to malo moje dieťa. pekný deň prajem.