Podkožná hrčka u 9 týždňového syna

janula2511
28. nov 2017

Dobrý deň,syn ma 9týždňov a nasla som pri prebalovani podkoznu hrčku nad konecnikom.už raz to mal a odišlo mu to a teraz po 3tyzdnov sa mu znova objavila na tom istom mieste

janula2511
autor
28. nov 2017

Ešte dodam že ho to vobec nebolí keď mu to stlacim.

janci05
28. nov 2017

Najskôr to bude podkožná tuková hrčka. Aj aj ich mám niekoľko, pár sa mi stratilo a potom sa nové objavili. Niektoré sú na dotyk bezbolestné, iné sú citlivé. U takého malého bábätka to ale treba sledovať a treba sa určite na poradni opýtať doktora.

lindusss2016
28. nov 2017

@janula2511
Ahoj, moja 20 m dcera ma tiez nejaku hrcku nad zadockom. Objavila som jej to, ked mala tri tyzdne. Dr som to.ukazovala a povedala, ze len sledovat. Nijak sa jej to nemeni, tak s tym zatial nic nerobime. Akurat som si vsimla, ze pri chlade jej to tam.zvykne scervenat a vyzera to takmer ako stipanec od komara. Na dotyk to citlive nie je.

janula2511
autor
29. nov 2017

@lindusss2016 a kde nad zadockom?moj to má tesne nad konecnikom.ale zmensi sa to zmizne mu to to a teraz znova je tam hrčka.a zvonka taka biela bodka jak keby vyrážka na vytlacenie.a boli ste aj na chirurgii?

lindusss2016
29. nov 2017

@janula2511
Ahs, moja to ma nad lavou polkou, akoby v krizovej oblasti. U nas to nevyzera ako vyrazka. Zatial sme na chirurgii neboli, neposlala nas dr. Ak to vyzera sko vyrazka, este by to mohol byt taky nazbierany maz.

janula2511
autor
29. nov 2017

@lindusss2016 možno to bude niečo také.a nevieš ci to odstraňujú chyrurgicky alebo ako?ja sa veľmi bojim toho aby to nemal nejaky hemoroid alebo nejaká cysta.

laladua
29. nov 2017

To bude podla mna len podkozny tuk, ved povedz to aj doktorke nech sa na to pozrie a ked tak nech navrhne nejaky postup liecby ale ak to je ono, tak to vacsinou same zmizne, ved presne tak ako to bolo prvy krat 🙂

lindusss2016
29. nov 2017

@janula2511
Nvm naozaj, nam povedala, ze chirurgicky by sa to odstranilo, iba ak by to rastlo. A samozrejme sa to posiela na.histologiu potom. To je vsetko, co viem. Ak mu to nenarastie, tak mu to asi odstranovat nebudu a iba sa to sleduje.