Ahojte! Chcela by som sa poradit, pretoze som uz zufala pri odnaucani od plienok 🙂. v oktobri bude mat syn 2 roky a chceme ho dat do skolky, pretoze ja este chodim do skoly. bolo by teda dobre, keby sa uz vedel pytat. je velmi sikovny a velmi pekne mu to spociatku islo, ci uz na sedatku, nocniku alebo vonku. len teraz uz zriejme prislo obdobie vzdoru a on jednoducho aj ked sa mu chce povie" nejdem, nechcem, nechaj ma!" a drzi gate. potom vsak ujde prec a tam sa pocika. so skolkou ho nestrasim, len sa mu snazim vysvetlovat ako to tam bude vyzerat. Dakujeeem 😵
ja som taketo odmietanie vyriesila tym ze som ju nechala v tom pocuranom nech ju to studeni a je jej to neprijemne zabralo to
My sme iež raz mali zápchu a od vtedy kakáme npravidelne.A zadržiava a potom hovorí,že ho bolí ritka.Nechce kakt na šerblík ani záchod,najradšej slipky.Ale už sa nám sem tam podarí aj na šerblík no to tam sedí aspon 40 min až kým to nevládze udržat.Cikat ciká super,ale sem tam v noci ešte pod seba ☹
Toto som riesila pred par mesiacmi... odmeny najroznejsieho druhu, nalepky, cokolada, krik, hnev, studena voda... nic nepomahalo, vobec nic. Jedneho dna dcerka z cista jasna zacala pekne cikat aj kakat do nocnika, aj na WC, len sme oci otvarali a modlili sa, aby to vydrzalo 🙂 Uplne zbytocne som na nu tlacila a stresovala ju, jednoducho potrebovala dozriet. Tolko moje chyby, snad budem pri druhom dietati mudrejsia... 😉
@valikaaa Neznasilnuj to, lebo si spravi averziu a budes mat ovela vacsi problem ho oducit. Nie je to vzdor, proste mu to z nejakeho dovodu nejde. Nepomoze ziadny krik ani hnev ani nic podobneho a uz vobec nie strasenie, to mu tak akurat spravis traumu. Proste trpezlivost, pockat a ono to zas pride.
Pokial mas pocit, ze ma nejaky problem, skus mu dat vysetrit moc, mozno ma nejaky lahky zapal a pali ho to, tak nechce zacat. (Mozes si kupit v lekarni testovacie papieriky aj na doma, ked nechces ist za detskym lekarom).
@valikaaa riesim podobne.. Tiez sa uz pytala..avsak dovtedy nez dostala zapchu a odtedy to ide dolu z kopca. Kakanie iba nasilu v klbku (po 3 dnoch nekakania), cikat iba do plienky...Proste cele zle. Ziskala taky blok, ze zacala zadrziavat stolicu..neviem kedy to prejde...dufam, ze cim skor..