nas maly uz druhy den grcka po dojceni,niekedy viac,niekedy menej. po spani tiez nieco z neho vypadne sem tam. moze to byt reflux? skusala som mu dat odsate mlieko z flase a vtedy bolo dobre,tak neviem. bojim sa aby nebol odvodneny, poradte prosim. dakujem
Dcera mala reflux, grckala takmer po kazdom papani. Sledovali sme to a potom sme radsej isli k lekarke. Ak mas podozrenie, chod za lekarom, nas poslala na gastro, kde malej urobili ultrazvuk bruska
aj nas maly dlho grckal po kazdom kojeni, myslim, ze az do 4 mesiaca, potom to same ustupilo, nam doktor povedal, ze babatko vygrcka len to co ma navyse, tak som to uz potom neriesila. Trochu nam pomohlo nosenie na rukach po kazdom kazdom kojeni (tak 5-10 minut) a podbradniky, aby sme sa nemuseli stale prezliekat 😉
Ela nam grcala po kazdom jedle,dokonca i oblukom,ale reflux nam nebol potvrdeny. Nejak sme si na to zvykli.Musela som ju prezliekat po kazdom jedle ☹ Trvalo to az do 7.-8. mesiaca. Ale priberala uplne v pohode,takze sme to prestali riesit. poradili nam davat pred kazdym kojenim Nutriton, ale nie vzdy to pomohlo. Proste bola grckanda 😉
Grckanie v malom množstve je OK. Ak ti malý dobre spáva a je pokojný,tak to nerieš.
Naša mala reflux...3 dni sme si poležali v nemocke.Je pravda,že negrckala oblukom,ale často,kyslo,často čkala,nič nespala,lebo ju pálila záha a tak plakala....pomohol až gastrotus.Mali sme lahšiu formu,ktoru nám potvrdil utz.Priberali sme,tak to bolo ok.Inak by sa to muselo riešiť aj "drastickejšie"-operacia atd...
Myslím,že to určite nieje váš prípad a ste uplne v poriadku.Možno budete pogckávať ešte 3 mesiace a potom to prejde na 100% 🙂
moj prvy syn mal reflux do ROKA...grckal všetko..najskor mliečko aj 2 hodky po papani, no pri dokrmovani grcal aj tuhu stravu,mali sme nutrilon AR no nepomahalo to....takže sme si s tym užil až až 😒
tak s tým sme si užili...... skús Nutriton pred dojčením a spinkať daj do vyvýšenej polohy. K lekárovi by som určite išla, nič tým nepokazíš a budeš vedieť, na čom si. Ak by vracal oblúkom, treba ísť čím skôr, mohlo by ísť o niečo vážnejšie /viem, o čom píšem/. Držím palce. 🙂
Grckanie po dojčení je úplne normálne. Dieťa vyvráti nadbytočné mliečko. Reflux je charakteristický opakovaným zvracaním aj niekoľko hodín po jedle, kyslým zápachom z úst, zvracaním oblúkom.