Plačú bábätka od 4. mesiacov menej?

erienka
27. júl 2013

Vela ludi mi nezavisle od seba povedalo, ze po 3 mesiacoch zacnu babatka menej plakat. Mate tiez takuto skusenost?

xlucia
27. júl 2013

to preto, ze v tom case vacsinou prejdu koliky.... ale zasa zacnu rast zuby...

zamira
27. júl 2013

@xlucia súhlasím s tebou. my tým akurát prechádzame. Mávali sme obrovské koliky. Konečne prešli, a teraz zúbky... 😒

ematko29
27. júl 2013

Aj ja stým súhlasím,obe moje deti približne v tom čase menej plakali,myslím,že je to aj tým,že si približne v tom čase objavujú rúčky začína ich zaujímať viac vecí,viac sa usmievajú 🙂

martinka_martinka
27. júl 2013

neviem ale verím, že ano 🙂 náš malý má 2,5 mesiaca a už sa teším ked bude menej plačlivý, ale teraz je tak horuco, ciže aj ked ho bruško neboli tak mu je zas strašne teplo 🙂 a ked prestane byť teplo tak začnu rasť zubky 🙂 juchuuu život je krásny 🙂 nevadí, hlavne, že babatko je zdravé :P

zigzag
27. júl 2013

nie, moj ma 2 roky a reve odkedy sa narodil,to sa neskonci nikdy uz, hehe, koliky, reflux, zubky, teraz obdobie vzdoru a rozbite kolena .... :D takze vela zdaru... 😉

dejka77
27. júl 2013

To je vsetko individualne. Ako tu uz bolo spomenute je to aj tym, ze napr. koncia koliky, refluxy. Lenze niektore problemy trvaju dlhsie nez 3 mes., synovi sa reflux zlepsil az po 6 mesiaci. Ale na druhej strane ked mu isli zubky tak to bolo bez problemov.

marianna162
28. júl 2013

... nasa skusenost je taka že sme nemali zadne koliky ani refluxy a plakala tak normalne , ked bola velmi unavena a hladna,, takze nic sa nezmenilo , skor je teraz taka rozumnejsia , mame 4,5 m a ked sa jej niečo nepači tak to hned da najavo svojim plačom,ale takym nespokojnym,, :D takže plač bude s nami stále,,, ale ved to je normalne aj ja si este niekedy poplačem :D

horana
28. júl 2013

Viem ze sa to hovori, dokonca nam tak hovorili, pri jednom z deti ktore bolo plactivejsie, potom to Dr. oficialne "posunula" na 6m do ktorych mame vydrzat. Nakoniec sa nekonal ani tento termin, a museli sme cakat az do skoro roku ked na naucil chodit, az potom sa ukludnil. Cize u nas to neplatilo vobec, v 3 mes ani okolo sme nepozorovali ziadnu zmenu.

Ale tak mate sancu, dost ludi to tak ma, zalezi co je pricina a v 3 mes je jeden z vyvojovych skokov, tak hadam sa trafite...

linda20111
28. júl 2013

@erienka ja si myslim ze nieco na tom pravdy je.. aj moj maly prve mesiace casto plakal ale teraz ma 7mesiacov a skoro vobec neplace, aj ked tak len ked mu spadne cumlik alebo hracka.. Myslim si ze je to preto ze zo zaciatku som nevedela co dietatko chcelo, ci bolo hladne, malo plnu plienku, ci unavene alebo sa len nudilo a chcelo pozornost. Ale teraz uz ho lepsie poznam a viem co kedy chce.

jakojka
28. júl 2013

u nas to tiez tak nebolo, od mala velmi placliva dcerka, dr hovorila ze po 3 mesiacoch to prejde, potom to tiez posunula ze tak asi po styroch, potom, ze ked zacnel lozit, najnovsie ze ked zacne chodit bude to lepsie 😉 a tak cakame a cakame 😀 zo zaciatku ju trapili koliky, potom reflux a teraz dlhodobo zubky, strasne pomaly jej rastu, viac naraz, tak sa jej ani nedivim, chudatku

andrik78
28. júl 2013

Moja mala rok a mám dojem, že reve stále.

kristinaanna
28. júl 2013

mne sa veľmi páčilo toto, je tu aj o plači http://www.bux.sk/knihy/204469-nejstastnejsi-mi...
podľa tohto autora sú prvé tri mesiace zlomové, dieťa si musí zvyknúť na svet a svet si musí zvyknúť na dieťa 😉

jakojka
28. júl 2013

@andrik78 no nasa uplne rovnako a dnes teda nema svoj den...vidim ze ty mas tri dni, ostatne boli tiez take? 🙂

andrik78
28. júl 2013

Asi je pravda, že človek zabudne na zlé. Staršie dcéry neboli také urevané akosi som toho stíhala viac. Teraz mám mamu pri sebe a nestíham nič 😀
@jakojka

jakojka
28. júl 2013

@kristinaanna knizku som si zohnala a bol s tym dost problem, pretoze ju na slovensku bolo tazke zohnat, rychlo precitala, aplikovala metody doktora, no velmi nam to nepomahalo pri tom nasom specialnom babatku 🙂 ale knihu urcite odporucam, suhlasim s mnohymi vecami, co tam pise

chichinka
28. júl 2013

U nas nastal po 4 mesiacoch tisenia skutocne uplakaneho babatka velky zlom a zmenil sa na vysmiate a spokojne dieta..

kvetinka2505
10. nov 2019

@xlucia ano urcite.Deti zacnu vnimat svoje okolie a nervova sustava je po troch mesiacoch viac vyvinuta.Preto prestavaju koliky.Samozrejme bezny plac a mrnkanie ostava,ale kto mal kolikove dieta vie,ze to je v porovnani s tymi hroznymi vecernymi placmi uplna pohoda😀.Moje obe deti mali do 3-3,5 mesiaca koliky a celkovo boli aj cez den narocne,placlive.Takze mi hrooozne odlahlo,ked sa to zmenilo.A ten bezny plac mi prisiel oproti tomu nic.

kvetinka2505
10. nov 2019

@marianna162 ano detsky plac je normalny skoro v kazdom veku dietatka,ale koliky su nieco uplne ine.Kto nezazil,neuveri s nevie porovnat.Kazdy vecer od cca siedmej so deviatej-desiatej non stop natriasania a tisenia na rukach,v satke,v nosici a dieta sa opakovane zadusa od placu.Boli sme zufalo cela rodina.Potom z nicoho nic pokoj, vecer zaspal bez kriku len s miernym placom a aj ked sa vzdy po pol hodine zobudil a budil sa takto v noci aj kazdu hodinu stale to bola obrovska ulava.