Náš synček začal asi v 7 mesiacoch plakať, keď sa v jeho prítomnosti napríklad nahlas zasmejeme na niečom počas rozhovoru alebo v telke. Taktiež sa rozplače napríklad, keď sa mu prihovorí niekto cudzí s úsmevom (hlavne ženy). A od cca 6 mesiacov sa vždy rozplače, keď si čo i len trošku buchne hlavičku (pričom ho to určite nemohlo bolieť). Snažíme sa ho vychovávať v čo najharmonickejšom, bezstresovom prostredí. Keď je vo veľkom hluku, tak vôbec nereaguje, ani na hlasný "taliansky" rozhovor, ani na hlučný vlak, vŕtačku, ale napríklad mixér mu dlho vadil, potom tiež šušťanie hrubších sáčikov a pod. ... niektoré veci mu už tak nevadia, prešlo ho to, ale ten hlasný smiech a úsmev cudzích, áno. Nerada by som, aby sa stal z neho plačko a vystresované dieťa. Robíme vo výchove nejakú chybu? alebo je to normálne? Viete poradiť, ako mu dať najavo, že nejde z našej strany o negatívne emócie?
Mojej dcére sa od cca 8mich mesiacov nemohol nikto prihovoriť,pretože sa hneď rozplakala.Taktiež jej vadilo aj šušťanie igelitových sáčkov a rôzne neznáme zvuky ju hneď rozplakali.Aj hračka ktorá hrala hlasnejšie.Teraz je to už lepšie,ale stále sa hambí,všade kde prídeme je ona ticho a musí sa "oťukávať" kým z nej dostanem nejaké slovko.Pri ostatných deťoch je tiež tíško,trvá jej dlho kým sa osmelí..aj mi veľakrát prišlo ľúto,že sa nevie tak zahrať,pretože sa tak hambí,no zvykli sme si.Nevadí,nejako to hádam zvládneme kým pôjde do škôlky.Lebo vidím,že čím je staršia,tým je to lepšie.
a este uplne nerozumiem, preco sa rozplace, ked sa najprv zacne smiat. Proste zo smiechu je nakoniec plac.
moj maly tiez taky bol, presne v tom veku okolo 8 mesiacov zacal a postupne z toho vyrasta.... 🙂 je stale skor introvertnej povahy (co mu asi aj zostane), ale ked si zvykne na nove prostredie/ludi, tak je po chvili v pohode, a vyslovene plakanie sa uz vyskytne iba veelmi zriedka z takychto dovodov...takze proste len pockaj a dozic mu tolko bezpecia u seba, kolko potrebuje 🙂
@dibisd podla mna je to normalna faza, postupne sa to bude zlepšovať...mojej dcere sa v tom veku nemohol nikto ani len prihovorit a uz zacala plakat...ved nechcite od tych deti, aby vedeli reagovat na kazdu situaciu a podnet...oni sa to musia najprv naucit a zoznamit sa s prostredim a situaciami
v tomto veku si deti zacinaju uvedomovoat kto patri a nepatri do rodiny.,.cize kto je icgh a kto je cudzi..ci je bezne a co nie...a boja sa cudzieho lebo to este nechapu..uzkost 8-mesacnych..uplnenormalna faza vyvoja dietatka
Náš starší bol taký istý. Nemohli sme vrtať, mixovať, jeden čas ani vysávať. Cudzí sa k nemu nemohli priblížiť, u nás najmä muži, vtedy sa až triasol od strachu a reval akoby ho z kože drali. Teraz má štyri a je z neho normálny chalanisko, síce trošku hamblivý, ale žiadne extra odchýlky nevidím.
Treba vydržať a byť mu oporou.
Presne toto isté je aj u nás, tak som zvedavá, čo iné mamičky na to povedia, či je to normálne, príp. čo s tým robiť. Dokonca my sme malú zobrali na návštevu ku kamoške s rovnako starou dcérkou, ležali vedľa seba na zemi, každá sa hrala so svojimi hračkami a akonáhle kamoškina malá vydala zo seba nejaký zvuk, čo i len slabučký, naša dostala záchvat plaču.