Plač v škôlke po každej chorobe

sashenocka007
27. jún 2017

Ahojte maminky. Mam 3 a pol ročného syna (novembrovčiatko). V januári nastúpil do škôlky. Celé Vianoce ma doma dobiedza, že už chce ísť do škôlky. Prvé dni super ani sa len so mnou nerozlúčil tak sa tešil až mi to bolo ľúto 🙂 no ale po prvom týždni už začal plakávať, že tam nechce byť. Keď už si začal zvykať tak vždy ochorel a všetko sa začalo odznova aj teraz bol 2 týždne chorý a včera šiel s plačom potom poobede už bol ok a povedal že pojde aj dnes keď však prišiel do škôlky bola tam iná učiteľka ktorú nepozná a taký plač som ešte nezažila ked som ho po 20 minútach upokojila a odisla som pocula som ako zas s plačom beží za mnou ale ucitelka ho uz nepustila a pocula som ho plakat aj vonku. Veru som si aj ja neraz poplakala. Som citlivy človek a citim sa zle ked ho tam takto nechavam nechcem ho trapit. Nemate nejake rady ako to zvladnut.

pininka
27. jún 2017

Ja som mala toto iste so starsim synom,po vianocnych prazdninach jedna katastrofa, akoby predtym ani nechodil do skolky. Kedze som v skolke pracovala viem,ze najlepsia rada je cas. Preslo si tym vacsina rodicov, aj ked nas to boli, oni si zvyknu. Podstatny je aj pristup ucitelky, mala by ho vediet zabavit tak, aby neplakal po vasom odchode dalsie dve hodiny. Ak ho necha sameho niekde revat,tak je jasne ze do skolky sa nechce vratit. Ale ked pisete ze pobede bol v pohode, urcite si zvykne.

siska53
27. jún 2017

@sashenocka007 Cas a kratke lucenie!.. Nic ine... Aj ked je ti to luto,ty hlavne musis byt vyrovnana s tym,ze chodi do skolky,nemsie z teba citit neistotu.
Pusa a prec. Nasej sa uz v skolke paci,poobede odtial nechce ist,ale rano,hoci uz chodi viac ako 2roky,je to zvacsa a najma.v pondelok a po chorobach o tom,ze place,uteka za mnou. Ale ja jej dam.pusu,ucitelka ju odvedie k oknu,zakyvam jej a sup do prace.
Ver mi,s oboma detmi som si tym.presla.. A vlastne aj prechadzam,najradsej by som.ju vzala a bola s nou,aj vtedy,ked neplace,ale viem,ze jej je dobre a ja sa tesim do prace a poviem si,ze zas sa na nich tesim.poobede..
Tvoj si musi len zvyknut..nas amala dost dlho tam.nechcela ani jest ani pit..

siska53
27. jún 2017

@sashenocka007 a ze moze epomoct,ak mu das svoju fotku.
My sme nasho predskolaka kvoli sikane presuvali,on uz davno adaptovany,revaval,odmietal chodit,bol to par dni boj aj do tej novej,dala som.mu fotku mna abolo mu lahsie. Velmi rychlo si ale zvykol,lebo konecne mal opat vyborne ucitelky a i medzi deti skvele zapadol. Sam mi po case fotku vratil,ze uz ju nepotrebuje. Dala.som ju malej do skrinku,keby jej bolo smutno. Tak mozno by aj ta fotecka pomohla..

hettinka
27. jún 2017

@sashenocka007 je to normálna reakcia, nadšenie z novej školky ho už prešlo, nie je to už níč nové a zistil, že sa dá byť aj doma. Ak bude chodiť do školky dlhší čas, postupne si zvykne a prestane.
A hlavne sa ty s tým vyrovnaj, deti v školke plačú, tak to je. Nikto mu tam (na 99,99%) nič zlé nerobí a ani ty mu zlé nerobíš, len má taký smútok, ked ideš preč. A cíti tvoju neistotu, ktorú chtiac-nechtiac na neho prenášaš, aj ked sa tváriši spokojne, ked ide do školky. Ked odídeš, prestane. Keby reve pol dňa, to by ti povedali.