Má niekto skúsenosť s plačúcim bábätkom pri oteckovi? Náš 3mesačný synček sa v poslednej dobe hrozne rozplače, keď ho vezme otecko do náruče. Predtým ho podľa možnosti prebaloval, nosil, kočíkoval, nebol žiadny problém, no posledný týždeň sa malý nechá nosiť mamičkou, babkami, no oteckom nie. Vedeli by ste niekto poradiť ako zlepšiť malého vzťah k oteckovi?
@solvia nemusíte mať obavy, je to dočasné.U nás to bolo tiež, dcérka plakala, keď si ju manžel vzal na ruky. Nevedeli sme čo s tým, skúšali sme všetko možné. Pokiaľ som dcérku mala na rukách ja, alebo bola v jej blízkosti, bolo to ok. Akonáhle ma stratila z dohľadu, plakala, niekedy až hystericky. Začalo to odrazu a odrazu to aj skončilo po cca mesiaci alebo mesiaci aj pol. A to manžel pracoval z domu, takže boli nonstop spolu. Čiže nejaké odlúčenie, alebo odvyknutie nenastalo. Je to proste také obdobie 😉
To sa vraj stáva, ale vo vyššom veku, okolo 6 mesiacov... nemáte mimoriadne vyvinuté dieťa? Súvisí to so schopnosťou vnímať a rozlišovať osoby. Tvoj je ešte maličký... ale ktovie?
Také sa vtedy radí, že robiť dvojité objatie: matka drží v náručí bábo a otecko objíma mamku aj s dieťatkom. 😉
@solvia
ja si myslim ze ked chce byt maly s maminkou..tak stym moc vela nenarobis...ale ja som to zvykla robit tak hlavne vecerami,ked chcel maly spinkat...odisla som z mliestnosti,nechala ich nech sa spolu hraju a prisla ked uz maly sladko spal... 🙂 .
@solvia - chce to cas, ze su deti viazane na mamu je jasne, nas maly napr. v noci dodnes tata neznesie, vresti ako pojaseny, kym si ho nevezmem ja, pritom cez den je na tatovi nalepeny stale...takze tak... zacnite postupne, bud pri nich, ked ho ma na rukach, nech citi, ze si tam aj ty, oblec tatovi svoje tricko - nosene, nech citi vonu, hladkaj ho, kym ho tata drzi, nech vie, ze je to v poriadku... tieto fazy budu este par krat, trva to par dni, potom sa to zmiernuje...