Plač 5 mesačného dieťaťa pri konkretných ľudoch

zuzka58
31. júl 2013

Dievence,
mam 5 mesacneho syna, ktory je velmi usmievavy, pohodovy, takmer vobec neplace. Akonahle je vsak pri nom moj otec alebo moj brat, spusti strasny plac. Som z toho zufala a nestastna. Pri inych ludoch som zatial nebadala podobne spravanie. Nie su nicim ini
Ziadne okuliare, fuzy, zvlastny hlas. Proste su to "normalni", mili ludia
Mate niektora s tymto skusenost?
Dakujem

unavenasom
31. júl 2013

a robi to teda len pri nich 2 chlapoch alebo aj ostatnych osobach muzskeho pohlavia? Aky mas ty vzta k nim..ak si z nich ty nervozna, moze to dieta z teba citit a preto place. Moze byt ze raz dieta zaplakalo a ty uz to dopredu riesis, ci bude alebo nebude plakat a tak stresujes seba aj dieta.
Alebo maju ti dvaja nejake zvlastne vyzarovanie a dieta to vnima
Pripadne nepriblizuju sa k nemu nejako zhurta?

uankab
31. júl 2013

@zuzka58 , mozno sa Ti to bude zdat zvlastne, ale moja dcerka reagovala (este stale reaguje) na farby a ak bol niekto obleceny v ciernom, tak nie a nie ju zastavit, taky plac spustila... a neprestala pokial bola ich v pritomnosti, resp oni sa museli ist prezliect... babatka tiez vycitia negativnu energiu, takze ak sa ty necitis pri niekom dobre, budu citit tvoj nepokoj a budu ho davat placom najavo..

althejka
31. júl 2013

Presne v piatom mesiaci bol Danko naraz ako vymeneny. plac,nikto ho nesmel mat na rukach, ani babky,nikto. jedine riesenie je repektovat ho a nedavat ho inam, je totiz uplne normalny vyvin , on si buduje puto s mamou, ostatni ludia su pre neho naraz cudzi. trvalo to mesiac a potom zas zmena, odvtedy je to usmiate babo, postupne si zvykol na najblizsich,zatriedil a uz nemame problem. ak place na niekoho uplne cudzieho,koho este nevidel,alebo proste mu n esadne nejaky konkretny clovek, s tym nic neurobime. ale poucila som sa,ze najhorsie bolo ho nasilu davat na ruky aj ked plakal - metoda mojej svokry,ktora to nevedela prezit. takze klud, nic sa nedeje, treba mu dat pocit bezpecia,ze mama je tu a basta 😀

katkas1
31. júl 2013

moj syn to tiez robil, nechcel svokra ani vidiet, tiez vrestal ako pavian ked si ho zobral na ruky ale preslo ho to cca v roku 😉 neboj prejde to aj u vas a este napr. u nas ked bol maly tak do toho roka to trvalo a isli sme vonku a stretla som nahodou kolegynu a chcela som sa s nou porozpravat tak som musela otocit kocik naopak aby ju nevidel inak tiez rical ako tur

zuzka58
autor
1. aug 2013

no baby, mam dost 🙂) takze nie sme nejaka vynimka?
s otcom a bratom mame skvely vztah, ziadne napatie v rodine, ziadne cierne farby, pisklave ci hrube hlasy :D takze 5ty mesiac moze byt prelomovy.. a ze to moze trvat do roka? uff, ani nevravte 🙂
metody, nechat ho vyplakat a podobne ma aj moja svokra...
ked place pri otcovi, beriem ho hned na ruky a upokoji sa, zlaticko moje. inak on sa rozplace aj vtedy, ked ho mam na rukach a otec sa na neho pozrie a prihovori. nuz uvidime, kolko to bude trvat. verim, ze nie vecnost 🙂
podla vasich skusenosti s tym asi nic neurobime, len treba vydrzat.. dakujem vam 🙂

googlinqa
1. aug 2013

@zuzka58 a nie je to tym, ze idu k nemu hned blizko? najlepsie je ked sa najprv drzia trosku v dielke aby si na ich pritomnost dietatko zvyklo a potom pustit blizsie postupne podla reakcii

zszudorova
1. aug 2013

mala mi to tiez zacla robit v 5mes, ma 6 a pol a stale ju to drzi🙂 celkovo je dost umrncana ale je zaujimave ze ked sa na nu hocikto aj cudzi pozera, tak najprv sa diva a potom sa usmeje...ALE, extra je zatazena na moju babku, jej prababku, od toho 5mes ked ju zbada, nevadi ze ju mam na rukach,spusti taky hysak ze sa neda ukludnit, dokonca raz som ju musela so studenou vodou umyt aby sa spamätala....a robi to doteraz, uz ju nemusim namacat🙂, ale stale chyti hysak ked ju uvidi a ukludni sa az tak ze ju uspim a po zobudeni uz nema problem, uz sa na nu usmieva,moze ju mat na rukach,vsetko...len ten prvy dojem. a ja nechapem preco. od malicka je s nou casto, babka ju miluje, je to dobra osoba,nema podla mna nic co by jej mohlo vadit...je trocha viac vraskava a sediva ale takych ludi videla X a nerevala, hlas ma hrubsi ale tiez si nemyslim ze az nejak moc...ved ja mam tiez hruby hlas,muz tiez, o svokrovi nehovorim, ten je jak rozhlas...takze NECHAPEM. ked bude vediet rozpravat, tak sa jej na to skusim opytat🙂

barborienka28
1. aug 2013

@althejka kiežby plakala moja malá pri mojej svookre :D

zuzka58
autor
1. aug 2013

@barborienka28 :D :D
@googlinqa uz sme skusali, aby neboli uplne blizko pri malom, aby sa prihovarali z dialky, ale nepomaha. Vsetci sa mozu priblizit k malemu aj na 5 cm a v pohode
@zszudorova sak toto..keby maly plakal pri "zlych", negativnych ludoch..ale place pri pohodovych, milych ludoch. Nas maly tiez pusti hysak, to sa neda nazvat ani placom. Aj mi ho je luto, rovnako ako otca.. ach jaj, hadam len to nebude trvat vecnost ☹

googlinqa
2. aug 2013

@zuzka58 minule prisiel moj otec na navstevu a ci mi uveris alebo nie, prihovoril sa jej ona sa pekne hrala v postielke a putila taky rev, akoby jej kozu drali, nervozna bola do vecera, na druhy den takisto nervozita, ale mensia a az na treti den sa upokojila, mne je najlepsie ked som s nou sama doma a mam doma kludne, pohodove dieta, ktore si pospi do obedu aj poobede 🙂 , myslim si, ze toto sa zmeni az vekom, este aj mama ked pride, tak mi mala nespi a to ju vidava castejsie, ovela castejsie, nie su to az take stavy, ale tiez mi nechce v ten den spat a potom sa kazdy cuduje, ze izolujem, lenze je to nebo a zem, ci som s nou sama, alebo s niekym

zuzka58
autor
2. aug 2013

@googlinqa kolko ma tvoja mala? nas maly tiez pusti rev, akoby ho drali :(

googlinqa
2. aug 2013

rok a je citliva na okolie, najlepsia je ked je len so mnou, to je raj na zemi, inak peklo

googlinqa
2. aug 2013

@zuzka58 rok a je citliva na okolie, najlepsia je ked je len so mnou, to je raj na zemi, inak peklo