Písmeno R

veronika1405
7. nov 2023

Ahojte aký je váš názor na to že pani učiteĺka nás chce poslať na špec. pedag. Vyšetrenie koli tomu že dcérka ešte nevie R. Že pri čitani ak nebudeme mať papier jej bude dávať horsiu známku . Ide o to že inak je šikovna len teda že pri čitani nemoze akceptovat že nevei pismenko. Sama som an pochybách co spravit pride mi to na hlavu padnute ze koli tomuto mame ist .. ale na druhej strane nechcem dcerke pohorsit v prospechu. Stretli ste sa už s tým ako ste postupovali?

pribinak
7. nov 2023

@veronika1405 nechodili ste k logopedicke?
Tu ani nejde o známku, ale dcerka by mala vedieť správne vyslovovať všetky písmenka

Normálne spolupracuj a nie že si na pochybách

maminkasisa
7. nov 2023

to čo je za učitelku? ešte som sa s tým nestretla... nebude tam ešte niečo iné? Do ktorej triedy chodí a predtým to nevadilo?

veronika1405
autor
7. nov 2023

K logopedičke chodime dcerku chváli aj tam sa jej sem tam podari ale nieje to pravidlo.. aj ona mi hovorila ze nech s nou na vysetrenie nejdem ze inak nemá problem a je sikovná. Tak sama neviem lebo ide o to že hz to akoby bude mat v zaznamoch.. pani ucitelka jr fajn zlatá len toto ma zarazilo ze akoby koli jednemu pismenku jej bude zhorsovat znamku z citania

nyphadora
7. nov 2023

@veronika1405 ako dlho chodite k logo, že ešte nevie R ? Koľko ma dcera rokov ? A L už vie vysloviť ?

vladi4444
7. nov 2023

Ahoj, som špeciálny pedagóg- kvôli tomu, že dieťa nevie vysloviť písmeno R sa na ŠPD vyšetrenie neposiela, keď tak na logo, kam chodíte. Moja otazka je skôr, či si zamieňa písmeno R a L v reči, v čítaní, alebo písaní? Diferencuje sluchom?

blondiee83
7. nov 2023

V akych zaznamoch? Si myslis, ze na prijimackach na vysoku alebo pred svadbou tvoj buduci zat si bude pytat "zaznamy" ? Mimo srandy ti davam absolutne za pravdu - ak chodite k logopedicke a trenujete, tak si spravila vsetko, co je v tvojich silach. Mimochodom, moja dcerka bude mat buduci tyzden 7rokov, kedze mala kvoli narodeniu v novembri odklad, teraz je prvacka a az posledny tyzden zacina konecne pouzivat pismeno R aj v reci - doteraz ho sice vedela vyslovit, zopakovat slova s R, ale akonahle sama rozpravala, R nepouzivala, len ked som ju upozornila, aby hovorila spravne. Takze neboj, chce to cas a cvik. Pristup ucitelky sa mi zda absolutne nespravny a neprofesionalny, toto by som si s nou urcite vydiskutovala a nevahala ist ani za riaditelkou, ak nepochopi, ze robi zle. toto je pre maleho prvacika velmi demotivujuce

slavomira236
7. nov 2023

@veronika1405 ja som z dcerou chodila k logo 2 roky Rvedela hned a L nevie doteraz. Je prvacka tak snad nebudeat problem ucitelka pri citani..k logo uznechodime povedala ze uz netreba. Dcerka rozprava strasne rychlo tak myslum ze preto jej to l nejde. Nesustredi sa melie jak mlyn

ada12345
10. nov 2023

To myslis vazne, ze ked dieta bolo u spec. pedagogicky, tak ma zaznam navzdy? K spec. pedagogicke chodi kopec deti. To nie je ziadna hanba a ani stigma do buducnosti. V 1. triede by dieta malo vediet povedat vserky pismena, ak nie, tak treba mat o tom papier.

kristiii
10. nov 2023

@veronika1405 takúto blbosť čítam prvýkrát. Ja sama r neviem doteraz a v škole som mala vždy samé jednotky. Syn tiež na zápise ešte nevedel, len sa nás spýtali, či chodíme na logo (chodili sme už 2 roky) a r mu nabehlo až počas školy. Nikdy ho kvôli tomu nikto nikam neposielal a tiež mal samé jednotky.