"Pavúk" s kolieskami

petra203
3. júl 2014

Maminky chcela by som počuť vas názor a radu...."pavúk" je lepší so štyrmi otocnymi kolieskami alebo len s dvoma prednými? dakujem

janickacrazy
3. júl 2014

@petra203 podla mna je lepsi so styrmi, ja som mala taky pre maleho a v nom mohol ist pekne aj dozadu aj do vsetkych smerov, no inak lekari to moc neodporucaju, takze najlepsi je asi ziadny, no moj maly bol velmi upistany a nespavy, takze ja som ho obcas pouzivala, ked som si chcela aspon kavu vypit v klude 😀

duduska25
3. júl 2014

Ahoj, ak môžeš, tak pavúka nepoužívaj. Je nezdravý pre detičky. Je to pre ne záťaž aj na chrbátik. V rehabilit. centre Harmony v BA nás o tom poučila špičková fyzioterapeutka. Nechávaj dieťatko na deke či na koberci na zemi nech si lezie. Samozrejme, treba byť ostražitejší ale je to určite prirodzenejšie pre deti ako pavúk. Naša maličká pavúka nepozná, prekračovala si popri nábytku a čo chvíľu sa pustila sama chodiť.

besnota
3. júl 2014

Ziadny 😉

csenibaba
3. júl 2014

Ziadny,ja mám 2 deti a v pohode vyrastli aj BEZ pavúka!

pribinak
3. júl 2014

Ziadny, dietatau to znici chrbticu a klby

evelynm
3. júl 2014

ziadny 🙂

lulu369
3. júl 2014

Ahoj, ja som síce "pavúka" mala no našťastie sme ho takmer vôbec nevyužili, lebo moje deti v ňom nechceli byť 😉 Ale určite je lepšie nemať žiadneho pavúka, detičky sa naučia chodiť aj bez takej zbytočnej veci akou je pavúk 😉

nicolle21
3. júl 2014

ja hlasujem tiez za bez pavuka.. nas maly zacal chodit samostatne v 9,5 mesiacoch, ani som ho nedavala do pavuka, ani som ho nevodila za ruky, nepridrziavala, nepomahala, nic.. ma len to choditko, co sa tlaci, ale s tym sa radsej hra posediacky s tymi loptickami vpredu akoby to tlacil 🙂

mirkava
3. júl 2014

@petra203 dnes sme boli u ortopedičky s kĺbikmi a upozorňovala nás: "žiadny pavúk!!!" vraj je to veeelmi zle pre dieťatko

petra203
autor
3. júl 2014

Dakujem jednej mamičke, ktora mi poradila....
Toto nebola diskusia na tému "pavúk" áno, alebo nie....
Pochádzam z troch sestier, ked sme boli male "pavúka" sme mali a ani jedna z nas nema problém ani s chrbticou, ani s klbami ani noc podobne...
Tak ako pani hore napísala..., nechcem davat dieta do pavúka na tri hodiny denne...,stačí mi 13 minut aby som sa naobedovala...a povedzme si...pri ničom deti aj tak nevydržia dlho....
Ani bravčové masť a slanina vraj nie je zdravá...a kto si ju z času na cas nedá...?

darkabarka23
3. júl 2014

@petra203 moje deti tiež vyrástli v pavúku,aj ja a manžel a sme zdraví a už máme 40 tku na krku 😉...určite radím štyri kolieska,nech sa dieťatko vie pohybovať všetkými smermi 🙂

sabina1975
4. júl 2014

@petra203 ahoj ja som mala pri dvoch starsich synoch take 6 kolesove choditko a nemaju ziadnu ujmu na zdravy jeden zacal chodit v 11 mesiacoch a druhy v 13 mesiacoch teraz mam dcerku ale choditko asi nekupim bo by ju viac obmedzovalo ako pomahalo a tiez ma zarazilo ze si chcela poradit ohladom poctu kolies a nie ci ano alebo nie PS: VCERA SOM BOLA U LEKARA A SESTRICKA MA ROVNAKO STAREHO VNUCIKA AKO JE MOJA MALA A PYTAM SA ZE MALY RASTIE A ONA ZE JAJ KEBY VIDITE JAK BEHA V CHODITKU a ze je nezdrave a ona ze aspon si od neho chvilu oddychneme