Panický strach u dieťaťa. Čo s ním?

janulkama
27. feb 2010

Ahojte,prosím o pomoc!!!Moj dvojročný syn začal mať strach z roznych vecí(napr.hračiek),ktoré mal dovtedy veľmi rád.Spustí histerický plač,pokiaľ sa daná vec, ktorej sa bojí, neodstráni z jeho dosahu,alebo nevypne.Stretli ste sa niekto s tým???
Neviem,čo s ním... ☹
Vopred ďakujem

paola.o1
27. feb 2010

janka, u nas je to to iste, ale ked mu hracku ukazem treti,stvrty krat tak uz sa s nou normalne zase pohra. tiez vzdy dostane najprv hrozu z veci ktore dlho nemal v paprciach.

janulkama
autor
27. feb 2010

napríklad,včera sa hral s mackom, v ktorom svietia farebné svetielka,zatváral sa s ním do tmy a smial sa tomu.Dnes ho mal v izbičke zapnutý,prišiel do izby,taký histerický plač spustil a ani za nič zobrať maca do ruky a iba ho vypnúť...Bola tu moja sestra s detmi a sám dovolil,aby ho zobrali preč.A takto to je s viacerými hračkami...ale tak strašne plače,nenormálne a len ho chytiť a učičíkať,že ho ochránim...

paola.o1
27. feb 2010

no presne to iste je aj u nas. niekedy dokonca chce odniest z izbicky aj svojho oblubeneho plysaka, az potom zaspi ale o hodinku sa zobudi a place kym toho plysaka nedostane do postielky. 😝 su to vymyselnici. aj dnes som s nim chcela ist na trojkolku, v lete ju miloval, myslis ze na nu vyliezol? kdeze - musela som ju zamknut naspat do pivnice.

janulkama
autor
27. feb 2010

práve ho muž uspáva,rád zaspáva s ním,a zasa spustil plač...neviem,začalo to jednou hračkou...ako išiel teraz spinkať,začal plakať pri vstupe do izbičky a ukazoval na tiene,na lampe máme také prívesky už dlho,doteraz mu nič nevadilo a musela som ich dať dole...je mi ho ľúto,lebo neviem,ako mu pomocť ☹
Ja som to u neho nikdy nezažila,vobec neviem čo robiť...

lenka1smejka
27. feb 2010

Inak aj my mame take nieco podobne teda mala je velky bojko snad ju to prejde.Ked na zemi lozi tak natahnem neaku hracku ktora jede po zemi-tak mala reve.Ked ju posadim na koberec-reve,ked ju posadime na pracku-reve,dam jej sponku na vlasy reve,a nedaj boze by som vonku zastavila pri stavbe ach jaj to ste mali pocut ten krik

janulkama
autor
27. feb 2010

lenka1smejka-vieš,len mi sme donedávna tento problém vobec nemali...začalo to tým,že som prišla k sestre a s hračkou(také detské rádio) s ktorou sa hrával, nechcel ani vidieť,začal panický plač a museli sme to vypnúť a odniesť z dohladu.Aj na druhý deň,keď som k nej prišla som sa ho opýtala,či možem zapnúť,hneď slzičky v očiach,že nie.Netuším,čo sa mu v tej hlavičke zrazu porobilo.

lenka1smejka
27. feb 2010

Moja mala ma taku babiku ked sa potlaci tak sa smeje a dost dlho a pekne sa snou hravala a teraz na nu straaasne place tiez neviem co sa stalo keby sa o nu uderila-pochopila by som...Ale tak snad ich to prejde

zuza.m
27. feb 2010

baby moj maly ma zase takeho spevaka do auta ččo ma vpase taku strunu aby áko že tancoval ked sa ide s autom.normalne sa snim hraval
až raz sme ho mali v ruke a sused zrazu zvreskol.maly sa strašne zlakol myslel si že to ten spevak a od vtedy ho nechce,odhadzje ho a dokonca ked ho zoberem ja tak ani neodjde na ruky.boji s aho.naštastie neplače.ale asi by osm to riešila tak že by som sa stou danou vecou ako že ja hrala a smiala sa stym.oni tie detičky ked vidia že maminka je v pohode tak sa aj oni prisposobia.

janulkama
autor
28. feb 2010

dnešné ráno bolo zaujímavé,to čo som musela dať z lampy večer dole,lebo je to bubu som dnes ráno musela dať spať....zaujímavé...uvidím,čo prinesie dnešný deň...
zuza.m -tomu sa ani nečudujem,že sa teraz toho bojí,moja setsra má doma hračku,raz povedala Maťkovi,že pozor,pokúše a odvtedy to nechce.
Premýšlam aj nad tým,že moj brat,Maťkov krstný,ho v poslednej dobe strašil,síce cez deň,jemu sa zdalo,že je to hra,ale aj to asi k tomu pridalo.

ani3012
28. feb 2010

ja by som mu to naspäť nedávala.

ined77
28. feb 2010

ahojky 🙂 ,
náš matýnek je taky bázlivý,hodně věcí se bojí...hlavně ta hraček,jak se to nějak hýbe nbo to hraje,většinou je místo radosti strach.
já bych mu ty hračky kterých se bojí prostě někam uklidila,s ním,aby věděl,že jsou někde pěkně schované a on je v bezpečí.např.do komory,do sklepa...
a třeba po čase bych se zmínila...pamatuješ na toho pejska?spinká tam a tam,ale říkal mi,že se mu po tobě stýská...a třeba by bylo už pak dobře a kdyby ne,tak by šla hračka zase spinkat 😉 .
nevím,u nás to ještě tolik,vyhrocené není...matýnek dostal kupříkladu k vánocům od dědy hopacího koníka,který zpívá,kluše a řehtá...no ale konec,jakmile jsme to pustili,křik.
tak teď stojí v pokojíčku a občas ho cvičně pohladíme,já povídám,jak je koník hodný a krásný... 😀 ...a časem na něj snad dojde řada 😉 .
každopádně bych dítko nestrašila a řekla i všem blízkým ať to nedělá 😉.

janulkama
autor
28. feb 2010

Dnes bol náš deň úplne iný...samé úsmevy bez kriku a plaču...ako keby som mala iné dieťa 🙂
Aj spinkať išiel úplne bez problémov...

eppik.m
1. mar 2010

janulkama: jednoduché, tie hračky mu nedávaj 😉 Miškovi vadia moc hlučné hračky, tiež reaguje plačom a tak som ich dala preč a je po probléme 🙂

janulkama
autor
1. mar 2010

eppik.m-v izbičke má len hračky,ktoré má rád,len z ničoho nič,niektorú hračku nechce a bojí sa jej...

eppik.m
1. mar 2010

janulkama: u nás som pozorovala, že vekom sa synovi menia oblúbené hračky ... napríklad plyšáky ho začali zaujímat až teraz kolo 2. roku, začal i prejavovat lásku k malému macíkovi, toho drží v náručí a stíska ho a pusinkuje a velkého maca hodí na zem a zápasí s ním ... je sranda ako sa ten malý človečik vyvíja a mení ... myslím že u vás to bude podobné ... snažila by som sa s ním komunikovat a a tie hračky dat preč ked ho lakajú, až bude starší tak bud ich bude akceptovat alebo nie ... možno ho niečo mohlo velmi vystrašit a on sa zlakol ... Miško nemusí vonku psov, z dialky mu nevadia ale ako bežia k nemu začne utekat ku mne a plakat ... ked bol menší tak ho práve dva také psy vystrašili ... on bol na odrážadlu na ktorom sa práve učil a ešte mu to nešlo a zrazu sa na neho vyrútili dva uštekané psy ktoré na neho útočili a tak sa od vtedy má pred nimi na pozore 😠 😉