myslite si ze dlzka spanku cez den ovplyvnuje jeho budenie v noci?? alebo je to hlad? poradte, prosim o vase nazory. kolko by malo spat 5,5 mesacne dieta, v akych intervaloch, aby bolo spokojne a nebudilo sa? dakujeeeeem 😵
ako pise najjanka, nocne budenia naozaj raz skoncia... u nas to bolo takmer v 4 rokoch 😉 ale tym som ta, petramelka, nechcela znechutit, je to proste individualne... kazde dieta ma iny temperament, ine potreby.... u nas platilo a stale plati, ze cim neskor spat, tym menej spi (i ked normalne by som predpokladala, ze to bude naopak). my mame doma nespavca...
ahoj ja ti dam moju skusenost , ako vies male baba, ked sa narodia nerozlisuju den a noc, takze niekedy prespia viac cez den a v noci sa budia okrem ineho na mlieko, ale potom su vyhajane a nechcesa im hajat
ja som mala nato trik
hned po porodnici bol v koliske hned pri okne , teda balkone, tak ci tak mal byt stale na dennom svetle kvoli zltacke, a ktomu to denne svetlo ho dost teda rusilo v spanku takze sa casto budil cez den a le zato v noci uz spal kludne, teda to cela mu trvalo asi tak 5 dni
nato ked mal prvy 1,5 mesiaca tak uz spal celu noc, a druhy taktiez ked mal 2 mesiace a odvtedy spi celu noc
cez den spi tak max 3 hodiny a vecer idu spat o 8 , 30 az 9 vecer a budi sa o 9 niekedy o 10 rano...
erikasadek aj ja chceeeeeeem 😉
Ani s tymi 4 rokmi ste ma velmi nepotesili 😒
petramelka - Adam sa tiez budi kazde 2-3 hodiny v noci na papanie, ale uz mam odskusane, ze ked zaspi neskoro poobede, alebo spi poobede dlho, vecer sa mu vobec nechce spat a ovela dlhsie zaspava. Teraz spi napriklad od 13,00 a este stale spi tak viem, ze poobede ho uz spinkat nenecham. Sice vstaval rano o 9,00, ale dlho mu trvalo kym zaspal a tak o tej jednej ma "dopoludnajsi" spanok. Este to nema presne urcene, niekedy spi raz, niekedy 2x, ale ako nahle spi po 16,30, tak viem, ze vecer bude dllllhyyyyyyyy 😉 Ale aspon si ho tatinko uzije, ked pride z prace 😀
no,nas mladenec mame nedal vyspat uz v porodnici,neda ani teraz,aj ked uz v noci neje ,ale stale sa mrvi,cestuje po postielke,mrnka si nieco ,potom zaplace,obcas rozprava zo sna a podobne,takze komplet prespata noc u nas este nebola 😕
Hovori sa, ze kvalitny denny spanok zarucuje aj kvalitny nocny spanok. Obzvlast dolezity je spanok popoludni.
Moj syn ma 4 mesiace a spi tak, ze vzdy po dvoch hodinach bdenia o ulozim. Predpokladam, ze u vas by to bolo okolo 2.5 hodiny. Mozno aj tri - netrufam si tipnut. To zavisi od temperamentu.
Skus si odsledovat o kolkej sa zobudil a po 2.5-3 hodinach ho uloz spinkat - to je jedno, ci do kociara alebo postielky (neviem, ake mate zvyky).
Najhorsie su prechody spankov - myslim tym obdobia, ked tri spanky su vela a dva su este malo. Ale to sa vsetko upravi.
K nocnemu spanku ti velmi neporadim. U nas sa deti budia na hlad alebo prdiky. A budili sa fakt casto - teraz sa syn budi kazde dve hodiny. Ale po predchadzajucich skusenostiach viem, ze nocne budenia raz skoncia - naozaj, ver mi.