Otvorené ústa a vyplazený jazyk. Počkať alebo riešiť?

dooscoby
10. mar 2010

ahojte maminy...rada by som sa spytala ci daktora mate podobnu skusenost...dcerka ma 11 mesiacov a este poriadne nezatvara ustocka a mava taky vyplazeny jazycek....od narodenia sledovana na neurologii ale vysledky su v poriadku....ale co my nasadilo chrobaka do hlavy je pani co precvicuje detske cvicenia...nepaci sa jej to a uz sa ma pytala aj na genetiku a neurologiu...vraj tam vidi daco, ale nechce povedat co kvoli tomu, ze ta nasa neurologia je v poriadku...som teraz z toho paf a neviem ci dat vysetrit malu inde alebo pockat kym sa to strati a nerobit paniku, ked nie je nato dovod....mate daktora s tymto podobnu skusenost?

martinka17
10. mar 2010

neviem, ale robí to stále? Lebo malý má vyše roka a tiež sa niekedy pozabudne, odchýli pusu a pozerá s jazýčkom na perách 😀 Mne to príde normálne. Ak je neurológia OK, tak na pani "odborníčku" zabudni, zbytočne stresuje, ak nechce povedať všetko, nemala o tom ani začať, ťapa jedna 😝 😉

dooscoby
autor
10. mar 2010

mne sa zda ze skoro cely den ma taku pootvorenu pusku a aj haja s takou polo otvorenou....ved to mna tiez nastavalo, ze zacala a nedokoncila 😠 a teraz tu clovek moze rozmyslat 😝 ....inac je to zive striebro....stvornozkuje dzavoce a podla mna aj dost chape...jaj keby som vsetko nebrala tak vazne 🙄 hned je zivot lahsi ...som typ cloveka co hned panikari

juvimail
11. mar 2010

Pani odbornicku zreme trapi, ze detickam s Downovym syndromom sa nezmesti jazycek do pusy a tak s nim mavaju problemy a mavaju ho vyplazeny, ale myslim, ze o tom by predsal en nieco vedela, takze sa zbytocne nestresuja uzivaj si svoje babo bez toho aby si ho neopodstatnene pozorovala. Moja mala tiez v jednom kuse vyplazuje jazyk, ale ona si tak masiruje svrbiace dasna... 😝

susisus
14. mar 2010

A nemoze mat nieco s nostekom? Ze napriklad dycha ustami a preto ma furt otvorenu pusu a hra sa s jazykom?

janetty
15. mar 2010

aj môj malý ma skoro furt otvorenú pusu... keď sa na niečo sústredí, alebo zaujato pozerá...
Ja si z toho nič nerobím, to má po mne 😀 Aj ja, keď sa na niečo sústredím, tak mám ústa pootvorené, aj niekedy spím s otvorenými ústami a to dýcham nosom... /u mňa a drobca je to blbý zvyk 😅 , ...tak ako keď si niekto ohrýza nechty, alebo špára v nose, tak mi máme otvorené ústa 😀 /

dobromila
16. mar 2010

kamoskin syncek mal takto pootvorenu pusinku a vyplazeny jazycek minimalne prvy rok a pol. Teraz uz ma 2 a pol roka a tusim to uz vobec nerobi, lebo co pozeram fotky, tak to tam uz nevidim 😉 Inac je velmi sikovny a bystry 😵

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bazalka1
18. máj 2021

@dooscoby ahoj, prosim aj mna by zaujimalo ako to nakoniec dopadlo. Moja ma rok a stale ma ten jazycek taky polovyplazeny. Zozaciatku som to riesila a zdalo sa ze uzdicky...nacas to po prestrihnuti prestala robit no teraz mam pocit ze zase ho ma takmer nonstop vyplazeny. Som ztoho trochu nervozna... Inak je sikovna. Rozprava, stvornozkuje, zacina chciet vsetko robit sama....len jak ju nam cely den na ociach tak ju malokedy vystihnem zo zatvorenou pusou...pride mi akoby ho nevedela dvihnut o podnebie alebo sa jej nevmesti do ust 🤷. Dr ju zatial len sleduje...na neuro nas este neposielala...

nikoletka258
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bazalka1
8. aug 2021

@nikoletka258 dobry den, no moja mala tak isto a este kusok viac. Popravuje sa to az teraz, ma 14m. No bola som bezradna tak som dala na radu kolegyn a malej som kupila flasu. Moja je kojena a cumel s flaskou nepoznala, az ako sa naucila z flasky pit a jazyk pritlacat o podnebie tak uz ustocka zatvara, jazyk ma vonku len obcas ked sa na daco sustreti 😅. Radili mi dat cumel, ale to som nechcela... No i ktej flaske som bola skepticka...

nikoletka258
8. aug 2021

@bazalka1 no lebo mňa suseda vystrašila že to bude neurologický problém a bla bla ..... pritom pekne priberá všetko pohybovo aj motoricky má ok tak som bola zvedavá naša to nerobí napr keď je na brušku alebo keď spinká vtedy má všetko ok len keď leží na chrbátiku čítala som aj tu na koníku že sa to časom upravuje že to mali viacero detičiek 🙂

bazalka1
8. aug 2021

@nikoletka258 Joj tak to mas este v pohode. Moja ho mala vonku snad stale...ci spala ci bola hore....ja nemam fotku snou kde by mala zavrete usta 🙈. Isto to nebude nic vazne...len sa jej ho nechce schovavat 😉 nasa pediatricka ten jazyk sledovala na kazdej poradni a vzdy to len zakoncila ze bud dam cumlik alebo sa schova so zubami....no zubky narastli a jej nevadilo mat nanich ten jazyk 😅...tak uz som bola nervozna z toho....

nikol864
17. jún 2024

@bazalka1 dobrý deň, ako je na tom teraz vaša malička ? Náš maličký ma od narodenia jazyk vonku, resp keď spi stále ho má medzi perami a keď je hore stále s ním hmýri von a dnu..akoby mu vadil.. Pediatricka povedala, že je to normálne a že deti sa rodia s rôznymi abnormalitami.. boli sme aj na neurologii, tam bolo všetko v poriadku.. na moje naliehanie sme išli aj na genetiku a tam čakáme na výsledky a som z toho cela hotová. Inak je úplne normálny a zdravý, má 3,5 mesiaca.. len ten jazyk má trápi ☹️

bazalka1
18. jún 2024

@nikol864 dobry den, no dcerka to mala dlho az kym jej usta nedorastli 😊 pekne rozprava, aj skor zacala hovorit ako chodit. Jazyk uz nema vyplazeny, len ked sa na daco velmi sustredi. No ale dlho ho mavala medzi perami...asi az ked zacala rozpravat sa to popravilo...tak mozno po roku a pol. Teraz ma 4 a velmi pekne artikuluje a vie hovorit aj R. Takze ziaden stres 😊 ja som z toho bola tiez velmi nervozna tak vas chapem. Ale nebojte, bude dobre. Popravi sa to same 😊