Ahoj mám doma 10 mesačne dieťa predpokladám že má separacnu úzkosť keď sa vzdialim čo i len z izby na záchod s veľkým plačom uteká zamnou ...Ale to chápem dúfam že časom to prejde ide mi o to že cez deň nemôžem nič spraviť pretože sa neustále po mne kvacka keď sa snom chcem hrať nič nechce len loziť po mne keď idem umyť riad zavesí sa mi na nohu a plače nieje ani unavený ani hladný ani ho netreba pobaliť ani ho nič nebolí trvá to už asi mesiac máte stým skúsenosti ďakujem
Dúfam niekedy je to dosť vyčerpávajúce nemôžem sa ani najesť
No ved nech poplace, zvykne si ze mama sa obcas vzdiali do inej miestnosti. A vela chodit von, medzi ine deti. Decka toto robia aj ked sa nudia-vymysliet mu nejaku aktivitu/hru co ho zaujme a aspon chvilu sa pohra sam...
@certikpetko Skúšala si nosič? Tam by mohol byť spokojný alebo si rob, čo potrebuješ, ked spí. Časom to prejde.
@zooeynka veď to že jeho nič nebaví všetko len pár minút ...Bývame na dedine veľa detí tu nieje ale chodíme 2 krát do týždňa na plávanie
@janickacrazy skúšala no nepáči sa mu v ňom vrtí sa a zlosti😂 a to som skúsila už druhý
@certikpetko mam doma to iste, uz treti krat 😂 Bud s nim najviac ako sa da, ziska istotu v Tebe a rychlejsie to prejde, je to obdobie separacnej uzkosti, kedy si dieta zacina uvedomovat, ze mama nie je jeho sucast. Urcite nenechat plakat, to je zbytocne krute, dieta si potrebuje zvyknut na tuto skusenost. Je to narocne, ale prejde to 🙂 ak sa Ti da, tak ho cez vikend nechaj na par hodin muzovi a urob si svoj program. Upevni to ich vztah a Ty naberies silu 🙂
@certikpetko
Mam dve hyperaktivne baby
Toto obdobie utecie a bude ti chybat
A ty budes riesit ine veci co ti budu prekazat a pre kt. budes unavena a vycerpana
Toto si skus uzit
Uz viac bude na tebe len menej a menej zavisle.
A ako pisala januckacrazy skus nosic
ja to mam doma tiez a uz 2.krat. a nepreslo to ani pri starsej, nema problem ist k babkam a pod. ale neznesie byt sama v izbe a mensie detto, co si opisala. u nas to funguje tak, ze vsade, kde som, su mnou a ked len potrebujem odbehnut do vedlajsej izby, bud rychlo kym si to vsimnu alebo s placom ako u vas. ale u oboch elkom fungovalo a funguje hracky ku mne (kuchyna...) a chvilu vydrzia, alebo im davam kuchynske pomocky (stale menim a cusia s nimi pri mne) alebo najnovsie magnetky na chladnicke (hore- dole...) teraz je lepsie, ked su dvaja alebo niekto u nas, ale viem presne o com hovoris a obcas som z toho tiez na nervy.
@soldi niekedy mám pocit že len vymýšľa a skúša ma
@alesta Čokoľvek mu dám baví ho to len chvíľočku potom zas s plačom na mne vysi a teraz má obdobie všetko dávať do úst čiže čokoľvek mu dám hneď to ide do úst
@certikpetko To je úplne normálne, že ho všetko baví len chvíľku, je ešte proste malý. On najviac teraz potrebuje mamu, ty si jeho najmilšia hračka. 😀 Treba s ním veľa chodiť vonku, teda aspon moj malý je vonku najlepší a všetci mi ho závidia, Ked ideme do obchodu, nechám ho v kočíku pri dverách a on tam pekne čuší a kuká na zákazníkov a všetky babky sa nad ním rozplývajú, že aké dobré dieťa, ako pekne sedká. A on to iba hrá! Doma je s ním niekedy na nevydržanie a vonku sa mení na anjelika. Asi bude herec. 😂😇👶
@certikpetko Nehnevaj sa, ale v jednej diskusii nevies ci je unavene alebo hladne. Tu zase pises,ze nie je ani jedno.....
A k teme-no nastastie toto nepoznám, ale asi preto lebo moje deti boli odmalička naucene, ze nemusim byt stale pri nich....Nenosila som ich na zachod a podobne. Odmalička v kontakte s inymi detmi, dospelymi....
No a netreba hned bezat ked zaplace a zamrnci....Ukazat,ze nielen okolo "jeho zadku sa svet toci"😉.
😀 normalka, ja to mam doma trojmo @certikpetko
@certikpetko u nas je to podobne, mala ma 11 mesiacov, tiez stale za mnou prilezie, vysplha na nohu a visi 😀 obcas zlezie sama, ked ju cosi zaujme, obcas visi, kym ju nedvihnem. mam aj starsieho syna, teda nemozem fungovat len pre nu... u nas to zacalo, ked sme boli pred cca 2 mesiaci v nemocke, potom ostala takato, ale poviem ti (zaklopem si 😀 ) uz je to kus lepsie, uz sa necha pobavit aj inymi ludmi, nedavno revala len sa na nu niekto pozrel...
@evittam pozri, moj 3rocny syn takyto nikdy nebol, ten by od mala aj s certom isiel, mamu za zadkom nepotreboval a krpata na mne visi ako sopel 😀 a jednam s nimi rovnako, tak isto sa stretavame s ludmi, dokonca mala ma logicky nikdy nemala len pre seba, na zachod ich nenosim, ani do sprchy, ani nikde, kde nutne nemusia byt so mnou
ja sa len smejem, ano, je to vycerpavajuce, niekedy ju holt musim nechat revat v postielke, lebo nemam 10ruk/nemoze byt pri vsetkom... ale tesim sa, ked jej za takych 14 rokov pri pubertackych vytrtoch budem hovorit, ako ma kedysi lubila a nevedela si bezo mna prdnut 😀
@zabina27 Ale veď ja to chápem - záleží aj od dieťaťa. Len som napísala názor. 😉
A aj moja dcéra je úplne iná ako syn ale tiež ma našťastie nemusí mať na očiach stále a nie je mi stále za zadkom ale inak tiež je to riadny čert a stále si myslí "že sa len okolo jej zadku svet toči" - a to môžem robiť čo len chcem.😂 Dúfam, že ju to už čoskoro prejde.
To je také lepačkovské obdobie. Povedala by som, že si ním prejde asi každé dieťatko. Treba to jednoducho ustáť s čo najchladnejšou hlavou ako sa len dá. Nič iného sa podľa mňa ani poradiť nedá. Len pevné nervy, však sú to naše zlatíčka
@janickacrazy asi bude na staršie 😀 😀
@certikpetko tvoje dieťa má 10 mesiacov..čo čakáš??? Ja neviem, ale ja aj z bezpečnostných dôvodov beriem dokonca 19 m. dieťa na wc..permanentne varím tak, že ho držím na rukách..proste..potrebuje má..
@asocial to fakt? 19 mesacne? Mam 22 mesacne doma ale taketo divadlo by som nerobila. Z bezpecnostnych dovodov? Grrrr 19 mesacne zdrave dieta, ktoremu sa od narodenia vysvetlovalo velmi dobre chape, ked poviem no no. Fuuuu no takymto sposobom by som aj pre bandu ani nenavarila ani sa poriadne nevys...., ani nepozehlila atd. Dieta sa hra, cita, sklada a ja v pohode pozehlim, poskladam pradlo, navarim. A poviem ti, copana ja za vsetkych troch chalanov. Divoky cer, neobsedi ale ked zdvihnem prst alebo poviem "teraz chvilu posckaj", tak vie co to znamena. Blazni sa vonku, nemam problem, ked je zablatena az po usi, ale doma caka viac nastrah a blaznenie je tabu.
@certikpetko moj mladsi syn bol presne takyto, neustale na mne zaveseny ani pohnut som sa nemohla. Moja mama mi vycitala, ze ho stale nosim na rukach, ze ho rozmaznavam, ze on to na mna skusa, schvalne ma prehana a tak. Mne to vsak prislo take, ze to jednoducho potrebuje (starsi syn toto vobec nechcel) a raz som matka tak preco by som mu nedala co mu treba aj ked je to za cenu mojej obrovskej namahy (vsak to tak uz nebude navzdy). Cele mesiace mi sedel na lavej ruke a pravou som varila, prala a upratovala :D Vyrastol z toho a nemam pocit, ze by bol rozmaznany prave naopak je velmi poslusny, vnimavy a samostatny.
@janickacrazy to poznám presne ako vravíš
Ale v jednej téme hovorím o tom že neviem v noci či je hladný keď plače alebo len vymýšľa v tejto hovorím o neustálej pozornosti a vyžadovaná si mňa
@evittam
Ide mi len o to že aj napriek tomu že sa snim snažím stráviť všetko svoj čas sa potrebujem aspoň na 5 min zastaviť no bez môjho kliestika sa nepohneme ani na vc a neberavala som ho pred tým zosebou všade je to posledné 2-3 mesiace takto predtým kým ešte nestvorkoval som ho niekde položila videl na mňa a to mu stačilo no teraz keď snom chcem stavať kocky napr tak namiesto hrania sa sa pomne stvera ako opička😂😂😂
@cecilia68 nemyslím že táto otázka je k téme ale nie napísala som že do pol noci spí v postieľke
@certikpetko no u nas to trva uz 2 roky 😂 zvykla som si, len teraz zachvilku porodim druhe tak neviem co sa ide robit 😂🙈
@evittam no ono sa to neda len tak naucit.. Kazde dieta je ine, pri tretom si nemozem dovolit skakat mu stale okolo zadku a predsa je dost narocny a vyzaduje si ma neustalym vrcanim, mrncanim, chrcanim 😁 na rukach sa vrti,na zemi sa plazi s placom, v kociku sa musi iba vozit..
Uz minule som to pisala aj ja som si kedysi myslela ako sa deti daju ovplyvnovat vychovou v tomto veku, no nedaju.. V tomto veku urcite nie, proste je taky od narodenia a ja dufam, ze ho to raz prejde, lebo som uz mierne sediva a vecer padam..
@certikpetko To nebolo adresované tebe...čo nevidíš?
Je to asi len mamickarske obdobie
Vacsinou zacina v osmom mesiaci a trva cca do roku. Potom to prejde