Osamostatnenie 1,5-ročného dieťaťa

17. jan 2024

Ahojte, prišla som si po radu. Chceli by sme 1,5 ročnú dcéru dať už spať samú do jej izby. Len by som potrebovala poradiť ako vyriešiť to, keď sa v moci zobudí. Či si dať kameru a stále k nej chodiť, alebo ako docieliť, aby si vedela sama zobrať čaj a napiť sa, bez toho aby som prišla a podala jej ho. Nechať celú noc zapnuté nejaké svetlo? Ďakujem

13uzivatelka11
17. jan 2024

Ved je to len 1,5 ročný malý človiečik.. Ak ju chceš dať do svojej izby tak daj, ale nechci od nej aby ta nepotrebovala v noci.. Ešte sa bude veľakrát budiť na zle sny, hádam ju nenechas samu v izbe, keď sa bude báť..

simsalabim
17. jan 2024

Fiha, tak taka malicka este potrebuje v noci aspon na chvilu maminku a podat pitie, ak treba. Chodila by som za nou.

amelia89
17. jan 2024

My sme mali kameru, vzdy ked sa zobudil isli sme za nim. “naucit dieta” aby sa napilo a spalo sa da tazko. Moj 3.5 rocny ked sa v noci zobudi na smad nas este zavolá- je to normalne,su to deti, potrebuju sa citit v bezpeci…

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
avonladyba
17. jan 2024

Hmmm aj ku psom sa väčšina ľudí lepšie správa.

beata_k
17. jan 2024

A nechces aby sa aj sama naranajkovala ty si mohla pospat?

autor
17. jan 2024

Väčšinou prespí celú noc a kým sme nezačali riešiť, že pôjde do vlastnej izby, dokázala sa zobudiť a zobrať si sama fľašku. Vedela kde v postieľke ju má položenú a natiahla sa za ňou. Sledovala som to na kamere keď ona už spala a my ešte nie

mia_von_prag
17. jan 2024

Môžete skúsiť najprv denný spánok vo svojej izbe. Vysvetlite jej kde má fľašu s vodou a uvidíte.

klip0
17. jan 2024

Tak potom keď vieš že si vie zobrať sama fľašu, tak prečo riešiš ako ju to naučiť ?

jane1987
17. jan 2024

Osamostatnenie 1,5 rocneho dietata? Akoze vazne? Mam 2,5 rocneho syna, neviem si predstavit tvarit sa, ze pocas jeho spanku to nie je moje dieta.....

martyzpp
17. jan 2024

Este je velmi skoro, je to malinke babo. Mojho druheho syna som najskor zacala davat spat na obed do jeho postele v detskej izbe ked mal 2r a 1 mesiac. Parkrat som mu pri hre povedala, ze ak raz bude pripraveny, moze spat aj v noci vo svojej posteli. Po asi dvoch mesiacoch z nicoho nic vecer neodbocil do spalne ale siel rovno do detskej. Sam sa rozhodol, ze tam ide spat. Zozaciatku som tam ale spala s nim. Uspala som ho 20:00 a potom okolo 22:30 som si k nemu lahla (ta postel ma 120cm). Uz ale tyzden chodim spat do nasej spalne. V noci, okolo 2:00 ma zavola a idem si k nemu lahnut a spime tak do rana. Verim, ze raz prespi aj noc ale nesilim to.

nikpa
17. jan 2024

A to je problém vstať 1-2x za noc a podať dieťatu, ešte k tomu tak malému, fľašu alebo dudel? Keď si si nechala spravit dieťa, mohla si rátať s tým, že spánok nebude zopár rokov taky ako by si si predstavovala.

nairia
19. jan 2024

my sme malu dali do vlastnej izby v 1,5r. zacali sme obednym spankom..vecer som ju este uspavala kojenim- v spalni, po zaspati alebo dokojeni som ju preniesla do jej izby a douspala tam..mala som na zemi pri jej postielke matrac a drzala som ju za ruku, hladkala. po zaspati odchod, ale na kamere stale. ked sa zobudila, isla som za nou, pohladkala, podala vodu (relativne rychlo sa naucila, kde ju ma hladat), lahla si na matrac a douspala. nocne svetielko urcite ano, aspon teda u nas je to standard doteraz (takmer 2,5r), stale mame aj kameru. ked vidim, ze sa zobudi a nevie znova zaspat, idem za nou. aj ked teraz uz je taka, ze si zbali svoje saky-paky a ide ku nam.