Ahojte maminky..Riešim takú dilemu, doteraz som nepotrebovala pomoc opatrovateľky, ale asi budem musieť využiť aj takéto služby, dcérka býva často chorá a v práci toľko absentovať nemôžem. Zháňam teda opatrovateľku. Avšak neviem ako to vyriešiť..Predsa len pre dieťa vidím výhodu domáceho prostredia, pre mňa veľkú nevýhodu cudzej osoby v dome.. Máte osobnú skúsenosť? Ako ste to riešili, riešite vy? Chodí opatrovateľka k vám alebo vozíte dieťa k opatrovateľke? Ďakujem za rady..
ja som robila opatrovatelku uz pre 3 rodiny a vzdy som chodila ja k nim.
Dcéra robieva nanny (opatrovateľku) vždy po skúškach až do začiatku ďalšieho semestra. Vždy chodi opatrovať do rodiny. Treba si najprv danú osobu preveriť, spraviť pohovor a ak nám sedí a sme ochotní zveriť jej dieťa, tak hádam ide o spoľahlivú osobu, s dobrými referenciami, ktorá popri starostlivosti o dieťa nevykráda domy.
Daj si do domu kamery a budeš mať aspoň pokoj na duši.
@lenrietta ja som robila opatrovateľku cca 7 rokov v dvoch rodinnách na plný úväzok. Vždy som bola ja u rodiny. Zo začiatku tam bol so mnou aj niekto z rodiny a po čase som bola iba sama s dieťaťom.
Ak to je zodpovedná osoba, ktorej dáš na starosti svoje dieťa, tak o domácnosť by som sa nebála.
Určite k sebe domov aj dieťa sa bude cítiť bezpečnejšie doma!Veď ti nebude spávať v posteli či?😂😂😂😂.Ja by som sa bála viac o dieťa ako o dom!
vacsinou sa nosi dieta k opatrovatelke ale zasa je pravda ze len maloktora je ochotna opatrovat chore dieta lebo to je take je robota alebo neni nic pravidelne a byt k dispozicii
najprv treba taku najst a potom uvidis aj to co ona preferuje