Dievčatá prosím poradte, dcéra sa pýta od 20 mesiacov, skutočne takmer bez nehody. Ale posledný mesiac sa to zmenilo , ked je naštvaná na nás tak sa jednoducho pociká, ked je umrnčaná tak sa pociká a pozerá na mňa čo spravím , ked sa jej pýtam či nepôjde na nočníček tak ho od zlosti hádže preč a do pol hodiny sa pociká. Krok spät.
Ale napríklad ked je u svokry, tak sa pýta, ked je u opatrovatelky tak sa pýta. Mali ste niekedy takýto problém ?
ahoj, u nas take trvalo dva dni... Oliv sa na tom ocividne super bavila... ale preslo ju to, nastastie po tych dvoch dnoch.. x;o) pocikala sa mi ale iba vonku, doma, ci niekde na navsteve nie 😀
@maminuska veď na svoj problém poznáš odpoveď - pociká sa, keď je nahnevaná alebo umrnčaná... Teda využíva pocikanie sa ako trest alebo vydieranie rodičov.... Vylúčte zdravotné problémy a ak bude po tejto stránke všetko OK, tak si to jednoducho nevšímaj. Pocikané nohavičky oper, mláčku utri a ignoruj to. Ona keď uvidí, že týmto nič nedosiahne, tak jednoducho prestane.....
Ahoj, tiez by som vylucila zdravone problemy a ak bude vsetko ok, tak by som to nejak extra neriesila, prejde same. U nas pocikavanie vyvrcholilo k zapalu mocoveho mechura, co som vtedy nevedela. Po prelieceni pocikavanie skoncilo. U nas to ale nebolo pocikavanie, ale skor cvrknutie.
Ahoj, môj syn skončil s plienkami sám zo dňa na deň vo februári a to nemal ešte ani dva roky (má ich v apríli). Plienky sme nepoužívali ani v noci počas spánku. Prišlo leto a nám sa začali stávať nehody -často sa pocikal . Myslela som, že sa opäť vrátime k plienkam. Zľakla som sa , pretože v septembri sme mali nastúpiť do škôlky. Toto obdobie trvalo ešte aj v septembri počas škôlky, ale pani učiteľky boli trpezlivé, my tiež a po čase sa syn vrátil do normálu- teda dnes sme už bez nehody. Aj deti prechádzajú rôznymi obdobiami, a aj toto je jedno z nich. Ale všetko raz prejde, buď trpezlivá.