prosím o radu ako vaše deti znášali odúčanie od cumlíka. malý ho už nemá týždeň ale čím ďalej je to horšie, je nervozny, protivný, uplakaný :( poobede nemôže zaspať :( , večer veľmi dlho zaspáva a v noci nepokojne spinká. som s toho smutná neviem či mu ho mám dať, alebo ešte vydržať....poraďte mi prosím. ďakujem
Vydrzat...raz to muselo prist...dieta nemoze mat vsetko, tak to v zivote nefunguje...drzim palce
@dagmarka12345 Tak už mu ho nedávaj. Už pred rokom bolo neskoro ho odúčať. Teraz už len vydržať, kým zabudne.
@dagmarka12345 aj nasa mladsia sa oducala od cumlika az ako trojrocna. Nechapem ludi co sa tu hned do teba navazaju, ze uz pred rokom bolo neskoro....je to kazdeho vec....ale teraz k otazke. Aj u nas to bolo zle, islo to velmi tazko, ale nakoniec som dostala radu, aby som urobila malinku dierku ihlou do cumlika..... 😉 urobila som a on sa zacal "kazit" a dcerke sa nepacil. Aj ho skusala cmulat aj taky, ale "nechutilo" jej to take derave...stale pytala aby sme isli kupit novy, ale ja som to akoze zabudala a odkladala a po dvoch dnoch ho nechala na nocnom stoliku a spala bez neho....uz sa k nemu nevratila 😉
@dagmarka12345 my sme cumlík odučili tak,že sme úplne ustrihli tak,aby ho nemohol dudlať,ked pýtal,tak sme dali,ale povedali sme,že je pokazený,párkrát vyskúšal a kedže sa dudlať nedal,tak sa odučil,trvalo to celé cca 3 dni.
ďakujem za rady, samozrejme že je to každého vec kedy sa rozhodne odcumlíkovať, malý ten dudel proste zbožňoval, ale bude druhé bábo a to by bolo potom ešte ťažšie tak musím teraz, už ho má dlho len na spinkanie a práve to je ten problém to zaspávanie, len som myslela že rýchlejšie zabudne 😒 musíme vydržať...
My sme cumlik zabudli ked sme cestovali na chalupu. som malemu povedala, ze maminka zabudla doma dudinu a ci skusi hajat bez a maly povedal, ze ano a aj tak bolo. Klamala by som keby som napisala, ze nepytal. Pytal. Povedala som mu, ze sme ho zabudli a maly ze AHA. Otocil sa a spal dalej. A ked sme po vikende prisli domov tak som hned letela schovat dudinky, kym si spomenie. Uz si nespomenul. Mal vtedy asi 1,5 roka. A na tvojom mieste by som uz dudinu nedala. Ked vydrzal doteraz uz sa to len zlepsi. Vydrz.
@dagmarka12345 U niekoho to ide ľahšie, u niekoho ťažšie. Ale rozhodne treba vydržať, už nedávaj. Ak teraz povolíš, neskôr to bude ešte ťažšie.
ahojkte, tak po troch týždňoch môžem povedať že je už náš Alex odcumlíkovaný 🙂 som rada že to máme za sebou, bolo to náročné preňho aj pre mňa, ale zvládli sme to 🙂 síce mi už nespáva poobede ale verím tomu že ešte bude 🙂 nejak sa mu nedarí zaspať bez dudky poobede.... "som veľký chlapec nemám cumle :D" hláška 😀
ahoj mojho maleho 20mesacneho som nechtiac a chvalabohu odnaucila uz v 8 mesiaci mal svoj oblubeny cumel jednej znacky a omylom som kupila iny a ten stale vypluval trvalo asi 2 dni a uz bol v pohode vedel ze ho ma lebo som mu ho stale davala ked plakal ale vzdy ho vyplul 🙂 takze ak tak skuste kupit uplne iny na aky bol zvyknuty 🙂 drzim palce