Maminky uz som zufala .., neviem ako naucit svojho syna ma 2 roky ..,na serblik vobec nechce!Stale mame plienky
on je predcasniatko ,tak neviem ci aj tym to je. A zacala sama ci ako?
@michaela006 moja ma 2 roky a tri mesiace a serbel nechce ani vidiet.. Uz sme tiez vselico skusali.. Tak teraz mame zas pauzu, skusime zas v auguste..
dakujem trosicka ste ma upokojili 🙂
ahoj moj ma 1rok a 10 mes a tiez sme na plienkach ked ho skusam dat vycikat naa wc tak strasne place ako keby sa bal..a nocnik nechce ani vidiet..uvidime ako to pojde dalej ale vsetko ma svoj cas a ja ho nutit nebudem.
Tiež som chcela využiť leto na odplienkovávanie, ale leto neleto, raz keď nevie čo od neho chceme môžme len chcieť. Som presvedčená, že je to otázka zrenia a tlačiť na pílu sa neoplatí.
@michaela006 moj mal uz 2 a pol a stale nic, serblik odmietal, sadnut ani za nic...a tak sme mu jedneho dna zobrali plienku a hotovo. Prve dni sme prezliekali, nocnik mal stale poruke, presuvali sme ho podla toho, kde sa pohyboval-hral, povzbudzovali sme ho, aby cikal tam, ale nenutili. Po tyzdni bol maly uplne bez plienky a nema uz ani na noc.
Každé dieťa je zrele inokedy. Niekto v 2 rokoch (veľmi ojedinele) a niekto v 3. Niekde to žiadna hanba.
Môj chodil na nocnik dávali sme ho kazduhodinku. Čiže sanaucil vydržať medzi jednou a druhou hodinou.
Alesam od seba začal až keď som mu plienku nedávala vôbec. Pred jeho 3 narodkámi a v noci som zistila ze mal suchu plienku ráno. Cez prestal cez deň a po týždni nato aj v noci. Mal len2 nehody.
Každé dietaje ine. Neovplyvnuj sa kamoskami. 2 ročný je este stale bábätko!!! Času dost. Skús ho nechať behať holeho po byte s tym ze ma. V blizkostinocnik. Ak cely deň Cika po zemi nie je este zrely. A počkaj.
Ahojte, skúšali sme začať pred mesiacom ( to mal 2 roky a 2 mesiace) a úspech žiadny. Sedel v pohode, ale cikal kade date, potom si nechcel ani sadnúť a začal zadržiavať moč aj 7 hodín. Vyvrcholilo to kakaním do slipkov, pri čom tak plakal, až mi srdce trhalo ( neviem asi sa hanbil, alebo čo), tak sme mu dali plienku naspäť. Zajtra ideme vyskúšať zas.
Ahojte baby..tak ja som s malou skúšala odplienkovanie keď mala asi 20mesiacov no nefungovalo to.Na nočníku neobsedela,nehovoriac o tom,že by do neho niečo spravila.Tak sme sa vrátili k plienke a nejak som to ďalej neriešila.Raz sme šli spolu na nákupy a kúpila som jej parádne nohavičky z ktorých bola hotová 😀.Dala som jej ich ráno,samozrejme som vysvetľovala že ona je už veľká baba a veľké baby nosia nohavičky a nie plienky.Baby veríte či nie,do pár dní sme boli bez plienky.Samozrejme,prvé dni boli aj nehody ale tak to je samozrejmé.Asi po mesiaci sme odložili nočník lebo začala chodiť sama na záchod a nočník už nechcela.A čo je najlepšie,už cca 2 týždne sme bez plienky aj v noci z čoho sa veľmi teším..Pred 3týždňami sme mali 2roky 🙂. Každé dieťatko je iné,každé má svoj vlastný čas a netreba ich nútiť 🙂
Moja mala zacala asi pred tyzdnom,cikavat a kakavat do nocnika 🙂 ,bez problemov,davam jej plienku len na noc...h edpr y den sa vykakala bez problemov,ja som si pred u sadla a ukazovala som jej ako sa tlaci,mala z toho velku zabavu 😉 ale o par minut to malo svoje opodstatnenie 🙂
ahojte,moj drobec odmieta plienku v noci a sme bez nehody/zatial sme mali len jednu ale plienku nechce/ ale cez den,pyta sa ako sa mu chce,takze stale prezliekame a prezliekame ale chodime nonstop bez plienky uz skoro 2 mesiace,su dni ked nemame ziadnu nehodu a su dni ked je tych nehod dost🙂)takze asi etse nie je ten spravny cas..uvidime.
Mile mamicky aj mna ste upokojili 🙂 Moja mala bude mat dva roky a na nocnik si sadne jedine oblecena, ako nahle vyskusame naostro, k sadnutiu ani neprinutim, stoji ako prikovana. A tiez som sa preto rozhodla, ze tlacit nebudem, nechcem docielit presne opacny efekt. Aj ked z kazdej strany od nasich milych babiek pocuvam, ze mam vyuzit leto, lebo je dost velka... No babky-nebabky, najdolezitejsie je moje dieta a kazde je individualne. Davam tomu cas a pevne verim, ze na 3 roky uz urcite nebudeme plienkovat 😉 Na kazdeho raz dojde, no nie? 😉
@michaela006 A skusila si mu dat dole plienku a nechat ho bez nej? Skus mu dat slipky alebo dlhsie tricko a nechaj ho naostro. Treba vyuzit to ze je leto. Ak sa pocika tak to riesit bez kriku, ale dolezite je aby si mu ukazala na co nocnik vlastne je. Bez urazky ale nech nikto nehovori ze 2 rocne dieta nie je dost vyrzrete na to aby sa vedelo pytat na nocnik/wc t.j. kedy mu je co treba. Predpokladam ze maly je sikovny a vie ti povedat co chce papat, aku rozpravku chce pozerat, s cim sa chce hrat atd. Takze urcite nie je dovod preco by nemal vediet povedat ked mu treba robit potrebu. Najkrajsie je ked mamicka napise ze jej 2-3 rocne dieta sa za tyzden odplienkovalo.....gratulacia, az na to ze to dietatko mohlo byt uz davno odplienkovane.Netvrdim ze kazde dieta nie je ine, ale jednoducho treba dietatko od zaciatku ucit na nocni (zaciatok = trebars ked zacne sediet). Ziadnou nasilnou formou, ale skusat, aby male pochopilo co od neho chces. A ver ci never ono to po case pochopi. Mozno to netrva tyzden, ale pride to. Inak som nechcela nikoho urazit, ale kym neboli jednorazove plienky tak deti boli naucene na nocnik do 2 rokov (samozrejme vynimky potrvrdzuju pravidlo 🙂 ). Ale spat k tvojej otazke....v 2 rokoch urcite chape co od neho chces, len treba zacat skusat a hlavne to nevzdat pri prvych "nehodach"
moji synovia sa odučili okolo 3. narodenín, samozrejme sme skúšali aj skor, ked mali tak rok a pol ale k ničomu to neviedlo, týždne sme sa trápili a efekt žiadný,..dieťa musí dozrieť a samo pochopiť čo od neho vyžadujeme, naše uspešné odplienkovanie trvalo týžden a uplne hravo bez stresu..
moja známa odplienkovala do 1. roka...ale čo bolo zvláštne, jej dieťa sa nejako vzoprelo alebo čo a vrátili sa možno aj po roku opäť k plienkam, z toho dôvodu jej malá išla aj do súkromnej škôlky, lebo mala plienky..my sme išli už bez.. 😉
tak my sme v noci bez plienky skoro 3 mesiace ale cez den chodime cca 2 mesiace bez plienky a nehody pocas dna mame stale. Ked beha holy , tak sa pekne vycika ale ked ma na sebe slipky tak sa pocika do nich..kakat sa vzdy pekne pyta...cize nejaka rada ako docielit aby sa pytal aj ked je obleceny? Ked ideme mimo domu, tak pekne vydrzi ale doma nie..asi vie,ze mamina to vzdy utrie🙂
naša dcérka mala 2 roky a povedali sme jej že bude mať chrobáčiky v plienke, to si mala vidieť.doteraz chodíme pekne na nočník a to už 8 mesiacov.ani 1x sa nepocikala.
nas maly mal 3 roky a mala skoro 3 - na serblik to absolutne nechceli chodit a ja som na to nemala nervy, ked boli na to pripraveny tak sa absolutne sami oducili, nemusela som ich nic ucit, presni z plienko z jedneho dna na druhy, pocikali sa mozno raz od vtedy...kamoska ma dceru co ma vyse 4 rokov a ta ma stale plienky, hm... ked jej to nevadi... asi je to takto vyhovuje... mam dalsiu kamosku co maly chodil cikat asi od 3 rokov ale vykakat to ani za otca sa nechcel, nosil plienky do 5! rokov... takze podla mna mala ked bude pripravena tak sa bude pytat same, ja by som ju do nicoho nenutila... kazde dieta je individualne, nemozes porovnavat
Naša malá má 2 roky a začala som ju odúčať, keď mala 1 rok a 4 mes. Cez deň som jej doma plienku nedala a keď sa pocikala, stále som jej vysvetľovala, že je to ciky a to patrí do nočníka. Ten som samozrejme nosila za ňou. Potom, keď mala 1,5 roka, boli sme na návšteve. Nechcela som riskovať a dala som jej plienku. Videla som, že už zadržiava, tak som ju posadila na veľký záchod. Išla tam 3 krát a na druhý deň sa doma pýtala tam. A odvtedy paráda. Ona jednoducho chcela cikat ako mamina. A teraz sme asi 4 mes. bez plienky aj v noci. Chce to len trpezlivosť a samozrejme, dieťa musí chcieť.
Moj starsi syn sa naucil ked mal rok a pol ale nanoc so mu davala 2,5 roka mladsi od2 rokov nema ani nanoc teraz ma caka oducit cerku🙂 vas drobcek sa nauci len netreba ho nutit nechce na nocnik skuste ho dat vonku natravicku vycikat ze idete polievat travu na moje deti to zaberalo. 🙂
Ahojte chcem sa spitak kto mi vie poradit ako oducim dieta od pobednajsej plienki 😉 dakujem 😉
@michaela006 ahoj moj syn sa oducil teraz cez leto a v agustemal 2 roky treba skusat davat ho cikavat do travicki mame to odskusasne uz aj kakat sa pita 🙂 musis mat velku trpezlivost 🙂
@mamazabka myslím, že je to u každého individuálne, teba si prečítať aj odborné články a netvrdiť, že 2 ročné dieťa je už pripravené...moja mama mi vždy tvrdila, ako sa niekedy deti skoro odnaučili, ale keď sme pozerali pamätné knižky mojích súrodencov vôbec to tak nebolo a myslím, že deti sa skoro už od 1 roka zbytočne stresovali učením na nočník a veľakrát sa nevedomosťou urobilo viacej zlého...tzápchy, bloky z chodenia na toaletu a podobne...takže opakujem aj ako špeciálny pedagóg skúšajte a dieťa správne motivujte, ale keď vidíte, že to nemá žiadnu odozvu a dieťa je z toho nervózne a odmieta to, treba počkať, dieťa vám dá samo signál, kedy je pripravené a odnaučí sa skôr...
@michaela006 každé dieťa má vlastné tempo vo všetkom, treba vyčkať...hlavne nestresovať seba aj bábo...🙂
@michaela006
2 rocky pokial sám nechce (nechápe) je skoro.
Môj bol kúsok pred 3 narodeninami zo dňa na deň a mal len 2 nehody za rok.
Pochopil a dospel a mal hlavne cez noc suchu plienku aspoň týždeň.
Kamoska ma 4 a polročného to je už veľmi veľký. A jej to nevyhovuje
To len maly. Ale sľúbila mu že mu kúpi halloween kostým aky len bude chcieť tak maly sa snaží.
Ma čas ešte 6 týždňov.
Každé dieťa je iné.
Radšej nestresovat, neporavnavat, nepredbehovat sa s maminami a nepocuvat rady "odborníkov"
A nenechaj sa vynervovat babickami, tetuskami ake je tvoje dietko už veľké.
Neni ma 24 mesiacov
Male bábätko!
@sekina ale vsak ja netvrdim ze kazde dieta je rovnake a musi sa to naucit do 2 rokov. Mas pravdu treba citat odborne clanky, ale tak isto treba citat medzi riadkami reklam. Kym neboli jednorazove plienky, ale latkove, tak vela deti bolo oducenych do tych 2 rokov (a neverim tomu ze sa nejako extra stresovali ci deti alebo matky). V tom case nikto netvrdil, ze dieta nemoze byt odplienkovane skor a ze nema na to dispozicie. A tiez neverim tomu ze to bolo z toho dovodu, ze lekari nevedeli o ludskom tele to co teraz. Zrazu prisli jednorazove plienky a pani doktori zistili ze deti by sa nemali do 2 rokov odplienkovavat lebo ich to stresuje atd. Je to to iste ako s umelym a kravskym mliekom, raz je jedno mlieko horsie ako druhe a inokedy naopak. Ale znova opakujem, netvrdim ze vsetky deti su rovnake. Urcite ma kazde svoj cas, ale kludne bez stresu sa vedia deti uz do 2 rokov chodit na nocnik.
@uglybetty1234 presne aj nas maly(ma este sice plienku a 26m) ale ked kaka ide do kúta alebo sa schová a tlaci, nahodou ked sa na neho pozres zacne kricat a strasne
@michaela006 moja dcéra sa odučila sama keď mala 2 roky a 2 mesiace, nikdy som ju to neučila, nevnucovala jej nočník, nič neriešila v tomto smere... všetko má svoj čas... 😉