Ahojte, píšem sem už fakt zúfalá, neviem si pomôcť. Nám dvojročného, ktorého sa neúspešne snažíme oddudlovat, keďže viem, že to škodí na zuby. Cumel má iba na spánok, obedny a nočný, ale on sa ho nechce vzdať. Skúšali sme aj dať smetiarom, aj prestrihnut tú saciu časť ale včera chytil šialený hysak kvôli dudluy normálne sa triasol, búchal hlavu o zem až sa zajakaval. Museli sme mu ho dať ... Máte nejakú radu?, ďakujem
Vyhodiť a nemáme. Teraz sa akurát naučil, že stačí dosť dlho revať a dudel dostane.
@tamarkissova
@januska12323 baby takúto víziu som mala aj ja, že proste vytrpime dva dni a hotovo ale on čo robí, to je fakt extrém. On normálne skrieka a ubližuje si. On si z celej sily trieska hlavu o zem, o nábytok, dokáže sa až zájsť od plaču, nie raz keď ma takýto hnev sa až povracal
To podľa mňa fakt nie je cesta, nechať to zájsť do takéhoto extrému
Tak skús postupne, cez deň ho nechaj unavit aby zaspal bez cumla, až do nuly, a večer skús a keď sa inak nedá tak mu ho daj, možno ešte neni čas, my sme oducali pól roka, všetky možné systémy až henten nám pomohol
@tamarkissova včera večer sme presne toto aj my, že ani mama nemá ani táto ani baba ani nikto (potom polhod menoval každého, koho poznáš a všetkých som hovorila že nemajú cumle) vyzeralo to nádejne a potom fakt skrat. Keby iba plače, ja vydržím, vážne áno. Ale my sme sa fakt o neho báli čo robil a dnes na obedny spánok to prišlo ešte skôr. Skúsime asi počkať týždeň a vyhodíme do koša, oblejem to niečím a nech to vidí také špinavé.
Odstrihnúť špičku a taký mu dať, že iný nie je? Musí sám pochopiť či chce takýto alebo žiadny.
Mojho sme oducili v lete a v oktobri mal 3. Taku som si dala viziu ze max do 3 rokov. Islo to bez placu. Proste “stratil”. A tym ze bol vacsi vedel lepsie pochopit. Namiesto cumla mal potom pri sebe hracku a bol spokojny.
@miriam11 on citrón normálne jedáva 🤣 to by nefungovalo
Ahoj, neviem aký má tvoj syn cumlík... My sme používali kaučukový taky klasický guľatý .. na odporúčanie zubarky sme kúpili ortodonticky.... Ten pôvodný som schovala a tvárila som sa, že máme len ten nový (že keď už nie úplne odučim, tak aspoň bude mať taky, čo škodí menej) ... No a ten mu veľmi nevyhovoval, občas podudlal ale po čase ho už ani nepytal a vlastne si behom kratkej chvile odvykol sám 🙂
Este doplnim, že syn mal v tom čase takmer čerstvo 2 roky... Veľa sa mu už dalo aj vysvetliť
Asi este nie je pripraveny ked tak vyvadza, skus neskor
Ako baby píšu - vziať a hotovo. Ty si šéfka, nie syn 🙂 Moja bola brutálny dudloš, jeden v puse a minimalne 1 v ruke. Zubárka v cca roku a pol (presne 1r9m) povedala, že dudel treba dat preč. Žiadne ovacie okolo. Vrieskala, dupala, trieskala si hlavu o zem, 4 noci sme nespali a potom bolo už dobre. Malým deťom sa snažila kradnúť dudle ešte dlho, striehla ako taký sup na každý dudel v okolí 😂
@mima172 ďakujem za radu, ale toto nie je môj štýl 😊
Chápem načo narážaš, teraz je moderné nechať dieťa byt šéfom. Ale dieťa potrebuje hranice a aj toto je hranica, hranicami dieťa cíti istotu, bezpečie. Tými jedmi len skúša, čo si môže dovoliť a kedy mama povolí.
Každopádne, prajem veľa zdaru, časom sama zistíš, že milým slovom od dudla neodučíš 😊
@mima172 nebudem sa vôbec s tebou hádať a rešpektujem tvoj názor, ale pre mňa určite nie je pocit bezpečia a lásky tvorený tým, že nechám dieťa trieskať si hlavu o zem veď si môže si ublížiť. Keby iba plakal, by som to niesla inak, ale ako píšem, vďaka za radu, aj keď to nebude smer akým by som chcela ísť. 😊 Pekný deň
Ja som prvú dcérku od učila tak, že som ten cumlík dávala len na spanie či poobenajsie alebo na noc potom od pár mesiacov len na nič a tuším od 5,6 už som vzala ani sa naňho nepamätá viem od bábik, že nejaký cumlík existuje.
@mima172 tu nejde o to, ze dieta sa nechava byt sefom ;) ale ze sa hladi na jeho city a potreby. Ako matky sme ich naucili na cumel a zrazu si zmyslime a nasilu mu ho zoberieme, ich prostriedok na upokojenie. Len preto lebo zrazu nechceme aby ho mal. Tiez s tym ako autorka nesuhlasim
Aj ja rešpektujem tvoj názor. Zmýšľala som kedysi podobne, no pochopila som detský vzdor a najmä to, že dieťa nemá byť doma šéfom. Moja malá má čoskoro 4 roky a často počúvam aká je dobručká, slušná, čiže to je pre mňa najväčšia a najkrajšia spätná väzba, že z nej nerastie rozmaznenec, čo si doma dupne a mama skočí 🙂 Aj tebe pekný deň 😊
@hederamonstera V poriadku 🙂 Ja hladím na city a potreby mojej dcéry, máme krásny vzťah. Dvojročné dieťa však z hľadiska zrelosti mozgu nechápe, že dudlik je mu už na škodu (zubky) a preto v tomto veku vysvetľovanie nepomôže absolútne vôbec, to možno od tých 3r dieťa ako tak funguje. Tu treba konať, jasn~, ze som dcére nedovolila, aby si ublížila, keď chytila jedy lebo si chcela vydupať dudu, tak som sa ku nej sklonila, objala som ju a s láskou som jej povedala, že dudliky sme darovali malému bábätku. Nasledne som len zabránila tomu, aby sa udrela. O pár dní tieto jedy skončili. Bez nich to v tomto veku a zrelosti mozgu nejde, dieťa sa proste dobrovoľne nevzdá niečoho, čo ma rado 🙂
A zaspal niekedy na ten spánok bez dudla? Máte ešte iný spôsob, ktorý ho vie upokojiť, keď je synček rozrušený? Treba skúšať iné spôsoby ako ho uspať.. hladkať, spievať, citat, rozprávky napr. na počúvanie,..
Starší mal cumel do 5,5 roka nie a nie ho to odnaucit,mal ho len na spanie ale bez neho nezaspal,plienka na mojkanie a cumel musel byť až po tom 5,5 roku chcel začať chodiť na futbal a vtedy sme mu povedali že keď chce byť futbalista tak musí byť bez cumla inak ho tréner nevezme.Mladsi mal cumel do cca 2,5 roka,tomu sme cumel rozpichali dali do papriky,čierneho korenia a taký sme mu dali že iný bohužiaľ nemáme a keď ochutnal už ho viac nechcel. Možno je ešte fakt maličky, skús za pol roka,bude viac vyzretejsi
2r je blby cas. Pred trebalo alebo neskor.. :/ teraz tie hysaky...
Treba vydržať, prvé dva dni budú možno kritické a nepovoliť. Hysaky prejdú. Aj u nás to bolo tak…
"zabudli sme u babky"...pýtala si ho aj mesiac,prvé noci boli dlhé na zaspávanie, spievala si pesničky aj hodinu 😁
Vyhodila som ho do kosa, akože, samozrejme že som ho schovala a pekne som mu to vysvetlila že ani maminka ani Tatinko nenosia cumle lebo sme veľký už a dva dni revu ale nechala som ho vytrpieť a potom už nepýtal 😁