Odúčanie dvojročnej dcérky od plienok

1321987
30. máj 2017

Dobrý deň. Máme 2r 1m dcerku. Učíme ju na záchod je rozumná. Potrebujeme poradiť sedí na serblik aj 3h nevycika sa bojí sa drží moc keď sa postaví zaraz sa vycika na zen. Ako postupovať? Vydrží na ňom sedieť aj pol dňa ale bez výsledku. Má niekto takúto skúsenosť? Ako ste pokračovali? Ďakujem

siska53
30. máj 2017

@1321987 tie tri hodiny boli dufam,obrazne povedane... Posad ju len na chvilku. Nechaj ju bez plienok, aj ked budes utierat mlacky.mala by sa chytit,ak je pripravena.
Nasi v tom veku neboli.
Malemu to slo az v 2,5roku,malej dokonca az 2m.pred 3.rokom. Ale potom uz s minimom nehod (aj nocnych).

A hlavne strasne.nechci, nemusi byt vo vsetkom sikovna,moj muz je velmi inteligentny,no plienky mal do 3.r. A aj vtedy zacal rozpravat.

slavvicek
30. máj 2017

Kazde dieta je ine,kazde potrebuje iny cas na vyzretie zvieracov a prepojenie nervovych drah s mozgom... Asi este nie je dcerka pripravena. Skuste o 3 mesiace napr.ked to teraz nejde. Ziaden stres. Mne sa starsia dcera naucila v 2r .+3mes. za 2 dni,mladsia tiez v tom veku ale trvalo to asi 10dni,kym islo vsetko do nocnika. Posadzovala som ich kazdu pol hodinu sprvu,ked sa po chvili nevycikali,dostali gatky a hotovo.Ak sa podarilo do nocnika,velke nadsenie a pochvala🙂,ak nie,prezekla som s upozornenim ze nocnik je pripraveny.Plienky len na noc alebo von...Chce to trpezlivost a viac prania🙂Tiez som skusala skor,ale neslo,tak po case na 2.pokus sa to podarilo....Drzim palce,urcite to zvladne🙂

1321987
autor
30. máj 2017

@siska53 áno 3h držala moč prvý raz

1321987
autor
30. máj 2017

Ale mne ide o to že drží moc keď sedí na serbli. Sa bojí don cikať

yanni
30. máj 2017

@1321987 Tem o oducani je tu uz strasne vela. Trosku si pohladaj.
Dcera ti pravdepodobne este nie je pripravena. Darmo ju budes posadzat, pokym ona nepochopi, nevyzrie psychicky aj fyzicky, tak sa mozes aj dotrhat. Nic nebude. Neviem co vsetko ste uz skusali. nenut ju, neposadzaj.Ber ju so sebou na WC, ked ty pojdes a komentuj co robis. Skuste posadit na nocnik mejaku kej oblubenu babiku atd, ze akoze cika. Je aj taka mila knizka a ochlapceku, ktory sa uci cikat. Precitajte. daj jej len gatky, ona ked pusti, po case by jej mokre, stekajuce po nohach malo vadit.
Kazde dieta je ine. nas treti ani bohovi ani na serbel ani na wc. dva mesiace po 3. narodeninach sa sam od seba posadil na WC a odvtedy bol bez plienky. O emsiac na to aj v noci. Dovtedy nic.
Najmaldsia ma teraz 22 mesiacov, od 17 mesiacov rozoznala mokre a suche, v 18. mesiacoch prve pokusy cez den bez plienky, samozrejme aj trikrat za poobedie prezliekat. tak som to nechala. o ca. 2-3 tyzdne neskor sa sama posadila na nocnik a pustila. Samozrejme oblecena😨 No co uz. Ale pochopila.
V 19. mesiacoch uz bola pod mojim dohladom cez den bez plienky ale som sa pytala, ci jej treba. V skolke mala Pampers Pants.
Od 20 mesiacov bez nehod. Aj v skole beu plienky, mozme bez obav chodit aj po nakupoch, vydrzala bez nehody aj 6hodinovy let.
Casto toto vsetko viazne, ak deti nevedia este nic povedat. Nasa copana rozprava ako vodopad, sama sa vypyta "pipi" a "bobok"😂. Doma ide na nocnik sama. Dokaze sa vyzliect, uz len krici, ked je hotova.
V skolke tiez ucky vravia, ze sa bez problemu vypyta, idu s nou na WC. Inak sa jej nevypytuju.
Na noc este plienku ma. Niekedy mokru, väcsinou ale rano suchu. Zalezi aj ako vela poobede pije a tiez vecer. Velmi to pitie ovplyvnit nemozem, zijeme v krajine, kde je teraz 45 stupnov v tieni. V noci ju na cikanie nebudim, lebo ma zly spanok a by zase nezaspala. Tak zatial ma v noci plienku ale to mi tak nevadi.
Takze velmi neexperimentuj. Ona musi na sucho-mokro prist sama. Pokym ale bude mat pampersku, tka to mokro citit nebude. Tak jej daj na skusku nohavicky, len aby zistila a uvedomila si ten rozdiel.

1321987
autor
30. máj 2017

No ona povie kde sa cikať ukáže povie cik kakt. Len keď kaka ani tam sedieť nebude. A vidí že jemokre umyje vie rozoznať čo jemokre. No budeme skúšať ďalej.

yanni
30. máj 2017

@1321987 a ked povie cikat, posadis ju? A ked neurobi, das jej znova plienku a po akom case ju ma ocikanu? Pusti hned?

viskupovaandrea
30. máj 2017

@1321987 Ahoj
U nas to bolo rovnake,sedela tam a nic ..... Na koniec som uz bola tak zufala ze som jej pustila videa na youtube ako deti sedia na nocniku a cikaju tam 😂
Haha a cuduj sa svetu ono to fungovalo 😂
Skus to aj ty,mozno to pomoze dcerke 😇

siska53
30. máj 2017

@1321987 tak toju tam.nenechavaj sediet tak dlho! Par minut a prec. Nechaj ju nahu,pocika sa a uvedomi si to, skor ci neskor pochopi.. Alebo skuste wc s redukciou.

lalinka323
30. máj 2017

@siska53 no my dnes nahy trikeat pocikany a pobede 38 teplota takze bacha :( drzim palce

1321987
autor
30. máj 2017

@yanni hneď pustí do plienky

evittam
30. máj 2017

@1321987 Nechaj tomu este cas. Proste nie je este pripravena.ne toto robila dcerka-cely den behala bez plienky, nechcela cikat,kakat nikde -zadrziavala. A ked som jej dala plienku hneď bola plna. Tak som to nechala tak. A prišlo to neskor.

evittam
30. máj 2017

*mne...

siska53
30. máj 2017

@lalinka323 myslela som skor bez plienky.. Aj ked nas musel.behat dole bez,hoci bol koniec septembra,lebo schytal dermatitidu a vtedy to zrazu pochopil.. Nastastiz neochorel.

Malemu skore uzdravenie,ale skor by som to videla na nasledok tohto divneho pocka,raz vrelorae mrznes..:(

oblivian
30. máj 2017

@1321987 ahoj, moja dcérka má 22 mesiacov. nechcela už, aby som jej dávala plienku, ale za svet si nechcela sadnúť ani na nočník, iba raz za čas sa nechala posadiť na wc. dostala však od mojej kamarátky puzzle ľudské telo - ako sme to skladali spolu, boli tam vnútorné orgány a ja som jej všetko pekne vysvetlila, že ako a kam sa dostane jedlo, ktoré zje a kam sa dostane voda, ktorú vypije...a potom ako sa moč a stolica dostanú z tela von... tak veľmi ju to bavilo, že som to musela stále dookola opakovať. a odvtedy ide všetko ako po masle!!! 🙂 iba v noci má plienku, inak chodí pekne na nočník, poviem jej, že už má plný močový mechúr, je čas ísť sa vycikať a s radosťou ide. takisto sa už aj hlási, že jej treba cikať/kakať. 🙂

zuzanamamina
20. jún 2017

Dobry maminky potrebovala by som poradit moja 3 rocna dcera mala donedavna plienku na noc ale plienku som jej prestala davat snazim sa o to aby bola uz na noc bes plienky le ona sa mi dvakrat za noc docura pricom ked ide spat tak sa vicika co mam snou robit septembri ide do skolky a to kazdodenne pranie ma nebavi nakolko este 2rocneho syna od ucam od plienky ale ces den

yanni
20. jún 2017

@zuzanamamina nocne cikanie len tka neodnaucis. Na to musis byt dieta zrele, kedze to kontroluje zadrzanie akosi podvedome. Cez den si to kontroluje vedome, tlaci na mechur, ked vie co to znamena a kam sa ma ist vyprazdnit, tak to urobi vedome ale v noci to je taky boj, to musis len sama.
Skus jej podvecer davat menej pit, na veceru len za pohar vody/mlieka a uz nie viac.
Ak ma dobry spanok, skus ju v noci v polospanku posadit na wc, ci sa vycura.
Nasa najmladsia ma terza cerstvych 23 mesiacov od 18.-19. mesiacov je cez den bez plienky aj v skolke, bez nehod. Poslednych par tyzdnov aj obednajsi spanok bez plienky a bez nehody. A to spi 2-3 hodiny.
Na noc este plienku a ale casto ostava sucha. terza mala tyzden tu istu plienku, co nebola pocikana. Uz som ju musela vyhodic, co bola taka "zozmolkovana".
Ja som odsledovala to pitie. Ked zacalo byt velmi teplo pila vela a aj tesne pred spanim a potom curala ako zavodna kobyla. Uz si telo ale zvyklo na tych nasich momentalnych 47 stupnov a uz jej staci trochu pri veceri a viac nepije ani v noci nepyta. Cize v noci vydrzi ale rano je nocnik plny takmer az po okraj😲

viskupovaandrea
20. jún 2017

@zuzanamamina Ahoj
Ja mam tie 2r syna ktoreho oducame od plienok a 3r dcerku ktora nenosi plienky a v Septembri ide do skolky. Dcerka sa tiez pociakava v noci,niekedy sa stane ze sa postavi z postele v noci a ide sa vycikat ale to je naozaj raz za uhorsky rok 😂 inak je cela postel mokra a matrac precikany a to nechavam svietit svetlo na chodbe aby videla na nocnik. 🙄
Ale inak cez den normalne chodi na nocnik,niekedy sa pyta na zachod a nakupovat a na vylety chodime tiez bez plienky.
Ja uz to neriesim. V noci ma zobudi aby som jej plachtu vymenila ale nezobudi sa na to ze jej treba cikat. 😂Asi tak tvrdo spi alebo sa jej nechce vstat z postele ...😂Snad toto obdobie prejde co najskor 😂

yanni
20. jún 2017

@viskupovaandrea a nezobudi sa ani na to, ze ma mokru postel?
Ja som nasu tak nechala na skusy v noci bez plienky ale ona, ked sa pocurala tak sa zobudila a kricala, ze mokre a pokym som neprezliekla, tak si nelahla. Ja som sa na to vykaslala, kazdy den prezliekat. Tak davam Pampers Pants, to si dokaze aj stiahnut a vytiahnut, vobec to nepvazuje za plienku, vola ich agtky ako aj normalne nohavicky, co ma cez den.
A teraz uz pozorujem, ze mava aj tyzden za sebou suchu plienku. Tak este 2-3 tyzdne pockam, a ked bude mat celu dobu suchu, tak skusim aj v noci bez. Ale keby sa mi mala kazdu noc pocurat, tak nehrozi, ze bude bez. Nemam ani cas ani nervy kazdy den davat cistu plachtu.

vrana80
20. jún 2017

U nas je to to iste teraz, mladsia dcerka ma 2r a 8 mesiacov a vie kedy jej treba, vie to zadrzat, posadi sa na nocnik ale nepusti to tam, len do plienky, tak som si povedala ze to nebudem riesit ved to pride samo 😉

viskupovaandrea
20. jún 2017

@yanni Ahoj
Ano zobudi sa na to ze ma mokru postel a uteka v noci za mnou s placom a krici Tataka je mokra 😂 ale nezobudi sa na to ze cika na postel 😂.
Ja uz to neriesim, uz som si povedala ze,asi este nieje pripravena chodit v noci na nocnik a ze to pride ked bude pripravena,vsak ma len 3rocky 😍

yanni
20. jún 2017

@viskupovaandrea ved to, nechaj jej cas. Skus jej dat tie plienkove nohavicky. Ked sa aj v noci pocika, aspon nebude mokra postel. Ja som nasej vysvetlila, ze je su to take gatky aby nebola pomylena a ona ich aj povazuje za gatky.
Alebo treningove nohavicky. Tie sice prepustia, ked do nich pusti naplno ale par kvapiek zachytia. Ale ostani na zadku mokre, cize ked sa prebudi teraz na mokre, prebudi sa aj potom a mozno jej to trosku pomoze pochopit.

zuzanamamina
20. jún 2017

@yanni ona sa mi noci nebudi ze sa jej chce cikat tak tvrdo spi a vecer nepije moc vody ajurat je kasu a to je vsetko le uz ma to nebavi kazdy den prezliekat a prat ved ide mat 4 roky tak uz aj cas aby nemala na noc plienku

vrana80
6. júl 2017

Sama tomu neveriim, ale prislo to samo 😀 jeden den sa jej podarilo vycikat ked som ju posadila na nocnik, dalsie dva nic to bola klasika ze drzala az kym si nevypytala plienku a potom jeden den sama povedala ze ide cikat..ja som bola uplne mimo a odvtedy chodi cikat a aj kako na nocnik 😀 to ste mali vidiet tie ovaacie a pochvaly, fakt to treba nechat na nich...este na noc ma plienku ale mam pocit ze aj to pride samo...
Starsiu sme v noci davali na nocnik my ked sme isli spat, tak sa v spanku vycikala a bolo 😉

yanni
6. júl 2017

@vrana80 u nas taky tak. Vobec som neposadzala, netrenovala. Dieta pochopilo aj same.