ahojte damy, prosim ospravedlnujem sa, ale mam teraz taku fekalnu temu🙂: dcera 2r2m uz zvladla nocnik, cika v pohode aj sa pyta, v podstate skoro bez nehody, su to asi 2-3 tyzdne, ale problem je kakanie...nejako sa podla mna boji kakat mimo plienku a uz mam pocit, ze aj do plienky, aj ked na noc este stale plienku ma, teda vzdy vecer ma moznost sa aj vykakat, a teda aj rano, ak by to bolo o tej plienke...ale odmieta, proste povie, ze nie a nebude kakat...predtym problem nemala, teraz s tazkostami ide raz za 2-3 dni, teda do tej vecernej plienky...mate skusenost? co mam robit? akoby mala stres, ze jej nieco ide z ritky🙂 a snazime sa kakanie stale od zaciatku popisovat ako pozitivnu vec, ze aby ju hovienko v brusku netlacilo a podobne, ze to je dobre, ze islo von a tak....ale aj tak stale, ze nieeeee...stravu ma v pohode, nic sme nemenili, a do pleny nemala stres kakat pravidelne (rano+vecer)....mozem nieco urobit? ci mam len pockat, musi si na to zvyknut kakat mimo plenku? mate skusenost? kolko to trvalo?
Aj moja dcera zvladla cikanie hned a s kakanim sme sa trapili dalsie dva mesiace. Kakala do zachoda, ale z kazdodenneho kakania sa stalo kakanie kazde 2-3 dni. A ked to uz naozaj nevedela udrzat, tak bola schopna dalsie dve hodiny to zadrziavat. Sadla na zachod a hned sa z neho postavila. Takto sme to nacvicovali aj 6- krat za hodinu. Ale po zhruba dvoch mesiacoch sa to upravilo same.
Nasej trvalo dalsieho pol roka, kym kakala do serblika....a ako som zistovala, neboli sme jedini...kopu deticiek okolo nas... U mladsej tomu necham volnejsi priebeh a nebudem ju tlacit v 2 rokoch na serblik...