Odporučite rozprávky na pozeranie v cudzom jazyku?

petrarac
8. sep 2014

viete mi poradit nejake rozpravky v cudzom jazyku pre najmensie deti a aj to kde ich zozeniem? (anglictina, nemcina, holandcina, spanielcina, taliancina) nejake knihy a pexesa uz doma mam pripravene ale chcela by som dcerke o chvilu zacat pustat na notebooku aj nejake hrane alebo kreslene rozpravky aby sa naucila aj spravnu vyslovnost. dakujem 🙂

lolko_lenka
8. sep 2014

ja dcérke púšťam pesničky, napr. Mother Goose Club alebo Muffin Songs (cez youtube.com)

mimla
8. sep 2014

Mylsím si že Youtube je toho plný. treba si pozrieť nejaké kanály. My sme hľadali len anglické: Nickelodeon, Disney, Hooplakidz, Little baby bum, Mother Goose Club Playhouse a kopec iných.

esterba
8. sep 2014

Ak by si chcela pridat francuzstinu, potom Le Petit Prince, najdes na youtube a vela sa tam rozprava, takze na taketo ucely super. V nemcine Biene Maja. Tiez youtube, ale pravdupovediac, ja som našla len par dielov.

evulienkaslx
8. sep 2014

My pozerame na youtube Babyeinstein - rozne casti, nie su to rozpravky, ale take poucno vesele casti o zvieratkach a pod. Potom Tutitu - stavaju rozne predmety a pesnicky su tam tiez. Tieto ma velmi rada.

mimikas
8. sep 2014

Velmi dobre su Super Simple Learning songs a rozpravka Peppa Pig, tam je nadherna anglictina, taka pekna vyslovnost a gramatika a hovoria uplne zrozumitelne. osobne ale treba mat system v uceni, nemozes len tak dat dietatu info v 5 jazykoch, treba na to system, but Bilingualny (jeden rodic rozprava jednym jazykom a druhy druhym) alebo trilingualny ked budete normalne fungovat ako bilingualna rodina plus budete mat cca hod. denne "ucenie v inom jazyku". Ak nebudete mat stanoveny system tak skor dieta popleties ako mu pomozes.

bubelko
8. sep 2014

no a nebolo by vhodne, aby sa tak male babatko najskor oboznamilo so svojim materinskym jazykom a s tymi dalsimi az ked bude troooska väcsie?
v pripade, ze nie ste bilingvalna rodina, ktora sa doma rozprava tretim jazykom a zije v krajine, kde sa pouziva stvrty, tak je to dobre akurat tak na to, aby dieta nevedelo, kde je sever... ale to je len moj osobny nazor.

zita19
8. sep 2014

co keby si dcerke citala sama? Je jedno v akom jazyku, ale sama. Aspon pol hodinu denne. Da jej to viac ako pozeranie rozprávok na TV v rezime 24 hod x 365 dni... Mozes zacat uz teraz a skoncit tak v koncom prvého rocnika. Potom si uz bude citat sama... Alebo nebude, lebo sa nouci na TV a comp

lenka.s
8. sep 2014

My ficime na mother goose club a malej ide anglictina uplne super 🙂 ... a este rozpravocku peppa pig ma pozretu 100x v 4 roznych jazykoch 🙂

ajana1
8. sep 2014

http://www.bbc.co.uk/cbeebies/ moj 6 mesacny zboznuje niektore ich rozpravky. Urcite by som ale miminko nemylila zbytocne prilis vela jazykmi nakolko tym mozes oneskorit jeho recove schopnosti

vampgirl
8. sep 2014

My sme s detmi znakovali (babysigns) a k tomu od cca 10 mesiacov si pustali videa v anglictine, ale tiez neodporucam zvykat deti pozerat TV uz v takomto utlom veku, podla mna skor rozpravat sa s nimi, citat si knizky a pod. A takisto si nemyslim, ze je dobry napad zahrnut ju x cudzimi jazykmi, ak sa tie jazyky v jej prostredi aktivne nepouzivaju, mic z toho podla mna nebude mat, len ju to bude pliest pri rozvoji reci.

henikav
8. sep 2014

Ak chces malu ucit jazyky, najlepsie bude ak na nu budete hovorit kazdy inym jazykom, ale stale, nie ze s nou budes hovorit slovensky a potom zrazu prepnes ze ideme sa ucit, napriklad anglictinu. Nasa ma teraz 17 mesiacov a rozumie vela, ale niekedy si to miesa ked odpoveda, ale to su este len take prve slovicka. Ze sa jej opytame po slovensky a ona odpovie francuzsky, ale neskor si to ona roztriedi, toho sa nebojim, este je malicka. Riziko v takychto rodinach je to, ze dietatko zacina vacsinou hovorit trosku neskor, potrebuje cas kym si to roztriedi. Ale fakt je dobre dietatko ucit jazyk ktory sami dobre ovladate, aby ste jej rozumeli 😉

evaevelinaa
8. sep 2014

V najnovsej Maminke sa na strane 52 pise : "Vedecke studie potvrdzuju, ze schopnost ucit sa jazyk je u maleho dietatka este neporovnatelne vacsia ako u skolaka ci dospeleho. Je pritom uplne jedno s kolkymi jazykmi sa dieta v rannom veku zoznamuje. Dokaze sa ich naucit tolko, kolko mu ich naraz umoznime pravidelne a systematicky prijimat. Takto prirodzene sa deti jazyky ucia priblizne do troch rokov, zdokonaluju sa v nich asi do siedmich." Treba deti ucit cudzue jazyky, je to jeden z najuzitocnejsich darov ktore im mozme do zivota dat.

dasamo
8. sep 2014

Takemu malemu babatku pustat tv? My sme bilingvalna rodina, spolu sa rozpravame sk a aj starsie deti a manzel rozprava na maleho madarsky. Krasne reaguje v obidvoch jazykoch na otazky. Tiez si myslim, ze plynule dvoma jazykmi bude hovorit neskor, ale neva a treti jazyk mu urcite pridame, az ked zvladne tieto dva. My malemu rozpravame rozpravky a nepustame you tube a ine. Toho sa napozera v buducnosti az az. Teraz to robime tak, ze ja sa ho napr.opytam ako robi cica a manzel sa to opyta madarsky a uz mrauciiii. Ale je dolezite, aby ked sa dieta uci doma jazyk, taknuciaca osoba by ho mala ovladat najlepsie ako s oj rodny jazyk. Napr.aj pre zdrobneniny a ine detske jazykove hatlaninky, najma ak zije v inej krajine.

roboas
24. nov 2016

Ahoj rozprávky v cudzom jazyku nepoznám ale poznám nejaké pesničky a riekanky v angličtine pre deti tu sú : www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglicka-abece... Určite sa budú deckám páčiť ;)