Odplienkovavanie dvojročného dieťaťa

filipko14
8. jan 2016

Ahojte maminy, viem, ze podobnych tem je tu dost, ale aj tak sa chcem spytat alebo poradit. Syncek bude mat 21.februara dva roky a ani naznak, ze by cikal a kakal do nocnika, neobsedi na nom ani sekundu. Ked sa pokaka do plienky, tak povie "kaká", ale to je vsetko. Mam nejako "tlacit na pilu" alebo pockat a pride to samo? Dakujem za kazdu radu.

ajana1
8. jan 2016

@filipko14 neries nas bude mat o den skor dva roky a tiez skoro ziadne naznaky. Rano ked ho dame hned na nocnik tak sa vycika a uz sa mu aj velka podarila ale to bolo skor nacasovanie ;) Este nie su mentalne zreli na takyto velky krok.

siska53
8. jan 2016

@filipko14 ja by som netlacila..moji sa odplienkovali az po 2,5r.(po tatinkovi), dovtedy to boli len neuspesne pokusy.

marcelatje
8. jan 2016

@filipko14 nie netlač len to zhoršíš. Ja som tiež chcela odplienkovávať lebo bolo leto a bolo mi to prd platné, furt pocikaná. Dcérka sa rozhodla sama v Novembri (2 roky a 2 mesiace) a mala pár nehôd čo by sa dali na prstoch jednej ruky spočítať. Šlo to úplne hladko sama sa pýtala, nemusela som ju striehnuť, neustále sa pýtať, ak bolo treba vedela aj chvíľku vydržať (kým zastavím s autom napríklad) Takže sa netráp 😉

lucianka222
8. jan 2016

@filipko14 Ahoj. Je to velmi individualne. Ja som deti odplienkovala vtedy, ked som vedela, ze mi rozumie, co od neho chcem. Syna tyzden pred 2 narodeninami, za ryzden bol bez plienky aj cez noc. Dceru teraz cez Vianoce za 3 dni aj od plienky aj cez noc. A to bude mat 18. aprila 2 rocky.
Je to ozaj individualne. Ale ak vidis, ze Ti rozumie pokynom, nemusis vahat. Ja som jednoducho dala dole plienku, obliekla gate. Samizrejme prvy den hroza... Prezliekali sme sa snad kazdych 15 minut. Druhy den kazde 3 hodiny, treti uz cikala do nocnika. Daj na svoju intuiciu a ver svojmu dietatu.

mlil77
8. jan 2016

ja som mojho synovca naucila tak cikat ze sme boli na prechadzke v lese a povedala som mu ze nech ocika mravcekov a vtedy uz cikal stale bez plienok............mal asi 2 roky uz si nepamatam.....skus aj ty nieco vymysliet....mozno dat nieco do nocnika ......proste urob z toho zabavu nech sa tesi.........mozno to pride crazy ale kto vie mozno to pomoze 🙂

filipko14
autor
8. jan 2016

dakujem pekne dievcence, ukludnili ste ma 🙂 lebo uz ma niekedy prestava bavit pocuvat otazky "a maly ma este plienky?" a este s akym zdesenim v hlase...vtedy mam fakt pocit,ze som nieco zanedbala alebo podcenila.

filipko14
autor
8. jan 2016

@lucianka222 ved prave, mam pocit, ze este nerozumie co od neho chcem a naco nocnik sluzi...on bz sa snim najradsej hral 🙂

lucianka222
8. jan 2016

@mlil77 Ja som synovi kazala ocikavat kolesa... U starych rodicov na traktore velke koleso... Na miesacke.... To sa my pacilo najciac.... U chlapcov je to vyhoda ;(

filipko14
autor
8. jan 2016

@mlil77 uz mame aj hraci nocnik, aj som mu tam trosku vody dala,to hej, to sa mu pacilo,ale darmo som mu vysvetlovala,ze ked sa vycika,tiez to bude hrat,asi este naozaj nerozumie, co od neho vlastne chcem...

lucianka222
8. jan 2016

"Mu pačilo najviac"

mlil77
8. jan 2016

no niektorym riadne preskakuje, co ti poviem...ved niekto zacina od narodenia z bezplienkovou metodou...ze kazdu pol hodinu dava na nocnik ako neviem.....ale tie mamicky sa asi fakt musia nudit ked toto robia, ja som rada ze som a nie este kazdu polhodinu ho davat chudatko malicke cikat niekam a nie do plienok...mojej kamosky znama robila tuto metodu vysiel o tom aj clanok v nejakom casopise s nou, som sa cudovala ale tak kazdeho vec no

lucianka222
8. jan 2016

@filipko14 V tom pripade este kludne pockaj... Nerob si starosti z blbych ota zok.... Skusis o mesiac-dva.... Este ma cas stale... Ale zase je pravda, ze starsie deti viac spekuluju... ;)

filipko14
autor
8. jan 2016

@mlil77 presne, ked taketo nieco citam, tak sa pytam a kedy robia ostatne veci? domacnost...dalsie dieta/deti...ja by som na tuto metodu naozaj cas nemala 😉

lucianka222
8. jan 2016

@mlil77 O tejto metode si tiez myslim svoje 😂

mlil77
8. jan 2016

ja nemam kedy upratat ........teraz sice som na nete po dlhsom case trosku dlhsie lebo malicky spinka tak sa aspon ako tak odreagujem teraz ale mi to pride aj na hlavu novorodenatu davat bezplienkovu metodu, ta moja kamoska tiez vravela ze to skusi a neskusila lebo nemala kedy. ja som to len pocula a prislo mi to neskutocne uletene, dnes uz fakt nevedia co vymysliet, nemam co robit len sledovat kazdu polhodinu ho davat cikat na nocnik.....v prvom rade takato matka musi mat asi velmi velmi dobre kludne dieta ked toto stiha sledovat a robit popri vsetkom. vlastne klobuk dole pred takymi mamickami 🙂

zuz02
8. jan 2016

Este mu daj cas. Ja mam dvoch synov, narodenych ako tvoj a odplienkovala som ich az v lete. To mali skoro dva a pol roka. Pri tom druhom som sa pokusala na konci aprila, ked boli prve vysoke teploty, ale odmietal ist na nocnik a aj wc, tak som to nechala tak. A v juni si sam strhol plienku a zacal chodit na wc. Do dvoch tyzdnov potom nepotreboval ani na noc plienku. A nehod mal len minimum. Ja mam take pohodlnejsie deti v tomto. Dcera mala v sept.dva roky a tiez nic-moc. Nechce. Tak ju stale motivujem a ked sa o nejaky cas sama nechyti, tak jej prestanem davat uplne plienky. Len teraz v tomto pocasi sa mi do toho moc nechce ist. Predsa len, v byte mame napriek kureniu stale studene podlahy.

filipko14
autor
8. jan 2016

@mlil77 kludne dieta alebo niekoho, kto sa jej stara o domacnost a ona sa moze naplno venovat bezplienkovej metode 😉 ale v ziadnom pripade taketo maminy neodsudzujem, kazdeho osobna vec a jeho rozhodnutie, ja by som nato cas a mozno ani nervy nemala 😉

sissy27
8. jan 2016

@filipko14 ja mám dcéru a sama sa odplienkovala keď mala 2 roky a dva mesiace a to sa hovorí, vraj dievčatá sú šikovnejšie... tiež som tak od roka počúvala debilné pripomienky o tom, že "ale iné deti..." a bolo mi to srdečne jedno... nočník sme mali doma, párkrát som to skúsila, bez nejakého záujmu z dcérinej strany, potom odkukala od susedinho o máličko staršieho syna a prišli sme domov "maminka chcem cikať na nočník" a bolo... bez jedinej nehody, proste bola na to sama pripravená... a nenosila som so sebou večne ruksak plný náhradných vecí ako mamičky, ktorých deti "už od roka nenosí plienku" ... no plienku nenosili, ale ani sa nepýtali 😀 o pár týždňov už nebolo treba ani plienku na spanie, proste to nejak samo prešlo a teda tiež som ju ani raz v noci nebudila kvôli cikaniu...

filipko14
autor
8. jan 2016

@zuz02 aj ja asi pockam do leta,ked moze behat po dvore bez plienok, teraz,ked mrzne,mi to pride nevhodne 🙂

mlil77
8. jan 2016

@filipko14 pekne si to napisala, mas pravdu ani ja neodcudzujem, kazdeho vec ......prve 2 mesiace boli pre mna take tazke ze som od vycerapania v noci plakavala co som nevladala kvoli nedostatku spanku a nie este odplienkovat. ja by som na to urcite nemala.

mlil77
8. jan 2016

@filipko14 mas pravdu. Skus ho len sem tam davat si sadnut na nocnicek ale ked sa nevycika tak nevadi, neries to..............on sa nauci vtedy ked sam bude na to pripraveny...drzim palce 🙂

zuz02
8. jan 2016

@sissy27 presne. Aj moj stredny syn sa tak sam odplienloval. Mal vtedy dva roky 5 mesiacov. A bez nehod. Proste dozrel. Teraz cakam, co dcera. Ta mala v sept.dva roky a brani sa nocniku a wc-ku. Tak jej dam este cas a ked sa sama nechyti a trochu sa otepli, tak budem musiet natvrdo dat prec plienku.

takatakasom
8. jan 2016

Môj syn si ani len nechcel sadnut na nocnik do 2 a pol roka. Denne som mu pilila usi ze je velky a ze uz je treba zrusit plienky...umyvala som mu zadok studenou vodou, lebo uz by mal kakat na nocniku.... A jedneho vecera ked sme sa okupali mi oznamil - maminka nie plienku, gatky! A odvtedy sme plienku nenosili a nehody boli len v prvých dňoch asi len 3 co si cvrkol. Skratka dozrel a zo dna na den sme boli bez plienky a bez cirkusu!

rojica
8. jan 2016

Tak ja sa tiež pridám. Môj má 2 roky a 2 mesiace a ešte stále máme plienku o záchode a nočníku ani počuť a najhoršie na tom je, že on síce rozumie dosť dobre ale ešte stále nevie skoro nič povedať len tú jeho hatlaninu tak v takom prípade to ešte asi nemá význam..... ☹ tiež som z toho zúfalá a verím, že sa nám to čoskoro podarí......

bosoriak
8. jan 2016

@filipko14 No moja starsia zacala chodit bez plienky ked mala 2 roky a 4 mesiace. Dolezite ale bolo, ze ked uz som sa raz rozhodla, ze uz to je spravny cas, uz sme sa k plienke nevratili. Nerob tieto vychovne veci na zaklade toho, ze na teba tlaci okolie. Sama najlepsie vycitis, kedy je ten spravny cas 🙂

Mladsia, ta to mala jednoduchsie, je augustova a cele leto aj tak behala hola po zahrade, takze to prislo tak prirodzene same.

Ale nehody mali obidve aj pol roka po odplienkovani, nijako som to neriesila. A v noci sa odplienkovala starsia ked mala asi 4.5 roka, tiez som bola za exota v okoli. A vies co? Nic sa nestalo, ani zemegula sa neprestala krutit, ani dcera nema nijake nasledky 😉

inulienka11
8. jan 2016

Moj maly ma 2 roky a tri mesiace a az teraz sme bez plienky cez den.nevie sice nic povedat ale vie ukazat ci ide cikat alebo kakat

alicka850
8. jan 2016

Ja som kupila redukciu na zachod a kupila toaletny papier s potlacou hello kityy,tu vtedy milovala. Mohla sa s nim utriet iba ak sa bude pytat na zachod. Tiez to bolo niekolko mesiacov po druhych narodeninach. S pocikavanim v spanku sme mali problem aj do 3-3,5 roka cz obed a asi do 4-4,5 v noci. Musela som jej davat na noc plienku,lebo nepomahalo ani budenie,ani redukcia tekutin,aj3x za noc pocikana. Nestihala som prat. Vyrastla z toho sama. Netlac na pilu,daj mu motivaciu ☺

mirkava
8. jan 2016

Baby teraz ma napadlo. Moja teta ma uz teraz dospelych synov, ale neraz som uz od nej pocula ze ked mali rok tak uz boli bez plienok. Ja sa na tom len dobre bavim. To len tak na ozivenie 😊

filipko14
autor
8. jan 2016

@alicka850 mame aj redukciu, aj nocnik,ale zatial bez efektu. najlepsie bude asi pockat na lepsie pocasie, teda leto a nechat ho bez plienky alebo ma mozno prekvapi a bude pripraveny skor, len dufam,ze to neovplyvni zapis do skolky, na ktory pojdeme 🙂

zabina27
8. jan 2016

@mirkava to vies, druhi si vselico prikraslia, mamy dospelych si uz presne veci nepamataju, pripadne maju potrebu poucovat 😉 moja svokra v lete vyhlasila, ze preco sa maly nepyta, ze muzov brat sa uz pytal v tom veku (maly mal cca 14 mesiacov), no a nahodou sa par tyzdnov potom svokor vyjadril, ze nas maly bude asi po svagrovi, ze ten sa tiez dlho nepytal - to ked maly nechcel obsediet na nocniku... no tak si vyber, ako to teda bolo, ale ja skor verim svokrovi, lebo svokra ma tendenciu byt najmudrejsia 🙂
ale zase na druhej strane, boli vtedy latkovky, mokre ritule tych drobcov motivovali viac, ako teraz v jednorazovkach 😉