Dobry vecer maminky. Potrebujem radu. Maleho odplienkovavam. Preco teraz na zimu ? Pretoze mi odmieta plienky. Zo dna na den on nechce a hotovo a Nechce! Tak som sa na to dala.....ale uz som unavena z toho stale sa mi pocikava a povie mi cik az ked uz cika nikdy nie predtym nez zacne mat potrebu. Aj s kakanim to iste. Ale ked vystihnem tu jeho chvilku tak sa nam podari do wc alebo nocnika. Nema problem neprotestuje. Len samemu mu to akosi nejde.
2r.3mes
Dik 😀 mohlo by ho nieco ,,osvietit''
skus ho co najcastejsie posadit na na nocnik, nech tam skusi vydrzat, kym sa mu tam nepodari vycikat a potom pochvalit, nechat zase pobehat, zase posadit a tak dookola.... ked sa raz vycika do nocnika, tak to uz potom pojde coraz lepsie....... treba len trpezlivost... urcite to pojde
nočník nech je na očiach,niekde na chodbe kadial chodí dieťa ,ja som moje naučila tak,že sadlo,držala som pred nim misku s teplou vodou,v nej boli malé hračky,hralo sa a hned aj pišalo...a potom pochvalaaaaa
@sida456 ako dlho skusate? Musis si ho odsledovat,ked nehlasi sam a ponukat ho,ak sada bez problemov na nocnik/zachod,uz len vydrzat,chvalit uspechy, vysvetlovat neuspechy
@sida456 ja som odnaucila dceru od plienok asi za tyzden-dva, pocas ktorych to vyzeralo ako u Vas. Stale som ju prezliekala a prala pocikane veci. Davala som ju na nocnik kazdu pol hodinu, hodinu...vacsinou do nocnik a nic a po piatich minutach ako z neho vstala, sa pocikala. Ale fakt do tych dvoch tyzdnov na to prisla. Len potom sa tiez sama este nejaky cas nepytala, len drzala....takze bolo na mne ju davat casto na nocnik.
@senta_sofia dlho. 2 mes. ? Ja viem ze je to asi vela. Ale uz nevladzem za nim utekat a dat mu plienku a aj tak mi protivy a nedokazem mu ju dat aj ked ano tak potom mi povie plienku dole cik ... ale uz vycikany. Asi mu vadi uz ta plienka. On mi oznami ze ide cik ale uz ked zacne cikat...cize neskoro. Aj som ho nechala pocikaneho a stale plakal ze dole cik nove druhe si pytal ciste.
@sida456 fuu,no to ozaj dlho. Pocuj, a nemoze ti to robit na just,ze sa pocikava? Lebo ak aj povie,asi chape,co sa od neho ocakava. A ked ho odsledujes a das cikat,na nocniku obsedi a vycika sa? Ci proste zasadne cika do gati alebo inde?
nočník nech je na očiach, niekde na chodbe kadial chodí dieťa ,ja som moje naučila tak,že sadlo a dala som jej hracku..pustila rozpravku..
Ked ho odsledujem zacne stepovat prekrizi nohy to uz vidim na nom ze mu treba tak ho zoberiem a vycika sa. Neprotestuje. Ale ked sa ho opytam ze ides cikat povie nie. Musim ho zobrat a oznamit mu pod cikat nie pytat sa. A ked ho neodaledujem tak sa vycika do gati.
@sida456 tak teraz ked sa uci, ho davaj casto na nocnik, on si zvykne, ze sa cika len tam, a postupne sa aj on bude pytat sam.... vydrzte par dni, stale ho davaj na nocnik, ani nasi sa hned od zaciatku nepytali, len ked sme sadli na nocnik a postupne to islo aj samo... ale cim viac Ty chces, tym to bude asi horsie.... on na to musi prist sam, mozno uz na Tebe vidi, ze ked sa pocika, musis ho prezliekat a asi si aj z toho nervozna.... tak len davat cikat na nocnik, nic ine nerobit, venovat sa... a ako pisali kocky vyssie, dat nocnik na viditelne miesto, nech ho ma na ociach, dat mu tak knizku alebo hracku a nech sedi....
Ake velke dieta?