Dobry den mamicky, chcela by som Vas poprosit o radu. 2 rocnu dceru oducam od plienok, doma sa jej pekne dari chodit na nocnik. Problem je v tom, ze ak ideme niekam vonku napr.na sankovacku , dam jej plienkove nohavicky ..nakolko nemame poblizku ziaden zachod a keby sa v tych mrazoch pocurala nemam ju ani kde prezliect. Potom prideme domov, plienkove nohavicky ma pocurane. Doma jej vymenim plienku za gatky a mam pocit, ze ju to potom pletie...a cura do gati...mate nejaku radu ako riesit pobyt vonku? dakujem
Môj syn sa odplienkoval sám v zime, chcela som to nechať na teplejšie obdobie, ale rozhodol sa sám. No a riešila som to tak, že týždeň sme nechodili von daleko od domu a vždy po potrebe. Po týždni som už s ním šla aj von. Ale on vedel cikat len po sediacky na nocniku, takze všade s nocnikom v kufri auta 😂
moje 2 deti sa odplienkovali v zime, spočiatku som na dlhšie vychádzky dávala plienku, ale vždy som ich upozornila, že len vonku dáme plienku a doma už sme bez plienky, postupne som už nedávala ani vonku, aj ked bola zima, tak som ich dala vycikať vonku, nejak sme to zvládli
Tak nejaký týždeň alebo dva nechodievate ďaleko od domu alebo od záchoda lebo fakt ju takto pletieš..
Súhlasím s názormi vyššie, buď vydržať doma alebo ísť len tam, kde je wc.
@lea100 ahoj lei, mam to uplne take iste ako ty. Akurat s tym rozdielom ze nasa sa uz naucila ze,ked.pride z vonku uz doma plienku nema, uz sa mi par tyzdnov doma do gatusiek nepocikala. Neboj, ona na to pride. Treba jej len vzdy povedat ze davas dole plienocku,aby na to myslela.doma jej daj serblik doslova pod nos, ja ho mam v obyvacke pri sedacke. Zvykne si..este to vydrzte a az sa otepli mozes riesit odplienkovanke uplne. Drzim palceky
@stromceky doma to mas tazko, ak,byvas na dedine musis ist na nakup do mesta... Nasa naprilad kratke prechadzky nepozna,ak sa aj snazim s nou spravit kratku prechadzku aj tak ma vzdy vytiahne do stredu dediny..to mas tak hodinu hore dole... Ja by som to nejak tragicky nebrala. Doma na nocnik chodi (nasa dokonca nkekedy aj v noci sa zobudi a vycika sa) a zbytok sa vyriesi sam na jar.
ja som odplienkovavala na jeseň. Vonku sme išli bez plienky, ale musela byť čerstvo vycikana. Už som vedela, že zhruba koľko vydrží, a samozrejme som sa prevenčne pýtala. Zobrala by som plienku, môže byť naozaj, že ju to metie. Asi by som obmedzila dlhé prechádzky, a chváliť hlavne 🙂 ak by to bolo vonku na dlhšie radšej by som dala plienku. Ved keď sa trošku oteplí, tak ju budeš dávať vonku cikať a prípadne nosiť náhradné veci. Ona na to príde rýchlo 🙂