Odplienkovanie v noci

zuzu21161
24. aug 2016

ahojte, viete mi poradiť nejaké rady na odplienkovanie dieťaťa v noci? dcérka má 2,5 roka, cez deň plienočku vôbec nemáme a v noci som tiež prestala davať občas s tým, že okolo polnoci ju dám na nočník

tova
25. aug 2016

@zuzu21161 zalezi na dietati. Syna som musela davat okolo pol noci 2-3 tyzdne kazdu noc na wc az ked 2-3 krat necvrkol prestala som ho davat a udrzal do rana. Dceru som nemusela nosit vobec, drzala do rana. na odplienkovanie v noci ma este cas.

zuzka38
25. aug 2016

@zuzu21161 ja by som ju na wc nedavala ale necjala plienku. Na to musi dozriet a casom bude mat plienku suchu.

maslenka47
25. aug 2016

@zuzu21161 pockaj tak 2 roky...

hettinka
25. aug 2016

mne sa odplienkovali deti samé hned ako sa začali pýtať cez den, prestali sa pocikávať v noci ... plienky mali suché, tak sme ich zrušili a ani nechodili v noci cikať, obaja okolo 2 rokov. Takže neviem, ako sa da toto "naučiť", to musí na to organizmus len dozrieť sám.

marcelatje
25. aug 2016

To cikanie nie je len o tom že dieťa sa pociká naschvál. V noci logicky na wc nechodí tak sa mechúr plní (menšie deti majú menší mechúr no často pijú veľa) vyprázdnenie má na starosti hormón (vazopresín myslím) a môže sa stať že sa ho tvorí málo (v tom prípade sa to rieši medikamentózne ale až od cca 5. roku) alebo hormónu je síce dosť ale tým že dieťa spí, nezobudí sa na nutkanie a jednoducho sa pociká. Takže asi treba počkať...

lalus
25. aug 2016

na nočné odplienkovanie musí dieťa jednoducho dozrieť - niektoré to zvládnu krátko po dennom odplienkovaní v dvoch rokoch, niektoré až oveľa neskôr. Nemyslím, že posádzanie na WC v noci tento proces nejako urýchli, ozaj je to o hormóne, ktorý sa musí začať v tele dieťatka tvoriť.
Do 5 r. je však nočné pocikávanie "v norme" až potom sa rieši u lekára.

siska53
25. aug 2016

@zuzu21161 nas si na noc zrusil plienku sam zo dna na den,ked mal 3r.a3mesiace. Mal odvtedy minimum nehod (2xchorba,2x po nastupe do skolky ako reakcia a raz sme ho zabudli dat vycikt pred spanim). Dovtedy mal kazdu noc plnu plienku. A prvu nehodu ml az niekolko mesiacov po tom,co si to zrusil sam.
U malej som sama vypozorovala,ze zacal pocet suchych plienok narastat a vtedy som ju zrusila. Ona obcas nehodu mava este,ale je to fakt raz za par mesiacov. Ma 4,5 ,takze je to ospravedlnitelne a plenu som jej prestala davat v podobnom veku ako u syna.