Odplienkovanie a nehoda na pieskovisku

rinsh
18. júl 2019

Dobrý deň, mám problém a potrebujem poradiť.
Dcérka bude mať 2 roky a už chodí na nočník. Vie sa pekne opýtať na nočník. Tak som si povedala, že skúsime ísť von. Prvý deň to bol v poriadku. Vopred mi povedala, že chce cikať. Ale na druhý deň sa mi pocikala uprostred pieskoviska (kde bolo plno mamičiek s deťmi) V čom bola moja chyba? Stále jej dozvukujem aby mi oznámila keď chce cikať, aj sa jej často pýtam či nechce.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
18. júl 2019

@rinsh hrala sa a proste si neuvedomila, že chce cikať. Detský mozog asi nevie vyhodnotiť niekoľko podnetov naraz, resp. určiť im prioritu, že aha, treba mi cikať, tak idem, pieskovisko počká. Nie je prvá ani posledná, ktorej sa to stalo 🙂

sapetka
18. júl 2019

Uplne normalne😊

kittykat22
18. júl 2019

@rinsh dietatko sa nieco nauci, potom na to zabudne, potom si zase spomenie a potom si zvykne 🙂 mate super ze je leto a mozes bez obav prezliect 🙂 mne sa podarilo odplienkovat v zime, a nejake vonku bez plienky moc neslo. Este 2-3 mesiace sme museli davat plienky len tak, aby si necikol a neprechladol.

rinsh
autor
18. júl 2019

Ako ja tomu chápem. Len či to pochopili aj tie mamičky. Vôbec neviem či to videli či nie, ale už vôbec nemám chuť tam ísť, aj keď viem že je to dcéryne obľúbené ihrisko.

mogaa
18. júl 2019

@rinsh netreba sa spoliehať že sa sama vypýta - vonku ju treba dávať vycikať každé 2-3hodiny - samozrejme aj pred odchodom z domu....aj je prechladnutá, tak častejšie...nabudúce ak pôjdete na pieskovisko - predtým ju daj vycikať, je normálne že dieťa sa pociká, ale žiadnej mamičke by sa nepáčilo že jej dieťa sa tam potom hrá či už s ocikaným pieskom alebo kamienkami...aj tvoja sa tam potom v tom hrá.....pred pieskoviskom ju dať vycikať na trávu....

kittykat22
18. júl 2019

@rinsh neblazni. Jasne ze pochopili 🙂 ved vidia ze je mala. trapis sa pre hluposti. Zober dieta a idete sa hrat. Este aby ste sa koli jednym mokrym teplackom neukazali na ihrisku 😀 ze ta taka konina napadla

misko_alicka
18. júl 2019

To je úplne normálne. Moja dcérka je odplienkovaná od marca a stále sa jej stane nehoda. Proste sa zabudne a zbadá sa neskoro. Vždy jej len poviem, že prezlečieme do suchého a nabudúce už pekne povie maminke, keď jej bude treba. 😉

rinsh
autor
18. júl 2019

Tak je to moje prvé dieťa. Všetko prežívam a možno si aj domýšľam 😄. Ďakujem pekne za vaše názory a rady 😊

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
18. júl 2019

@rinsh moj ma 4, chodi do skolky a stale sa mu stane, ze v zapale hry mu cvrkne. skratka zabudne/sustredi sa na hru/mysli si, ze udrzi ... nic sa nedeje. nemas sa za co hanbit. akurat sa jej musis x krat pytat, ci nejde cikat, nie jej prizvukovat, aby prisla a povedala, ale kazdu pol hodku sa opytat - nejdeme cikat? resp rovno ju po dlhsom case vziat a oznamit, ze ideme cikat. (mojmu cvrklo tento tyzden v skolke v spanku - no co, doniesol perinky domov a hotovo. nic sa nedeje, je maly, nervova sustava stale dozrieva, je to normalne. vidis - nemaj stresy.)

sissy27
18. júl 2019

@rinsh úprimne, mne vadí, keď niekto dáva dieťa cikať vonku do trávy, do kríčkov, k stromu, topka pod okná do panelákovej predzáhradky a podobne... skutočne sa to dá riešiť kultúrne a civilizovane.
Ale proste stala sa nehoda, za to sa nemôže nikto hnevať. Stalo sa tvojej dcére, stalo sa a stane sa aj iným. Jasné, že to nie je úplne príjemné nechať dieťa hrať sa v moči, ale zase ani na to nikto neumrie. Dieťa sa umyje, oblečenie operie, s horšími vecami ešte prídu všetci do kontaktu.
A do budúcna proste dieťaťu v pravidelných intervaloch povedať "poď, ideme sa vycikať". Ani sa nepýtaj, či treba alebo netreba, lebo často deťom radšej netreba ako by mali prerušiť hru a o 20 sekúnd neskôr všetko mokré 😀

eliska13
18. júl 2019

@rinsh vôbec nerieš čo si pomysleli😙takých nehôd ešte bude.

mogaa
18. júl 2019

@rinsh kludne tam chodievaj naďalej, len keď tam prídete daj ju vycikať na trávy niekde kde sa nehrajú deti

soldi
18. júl 2019

@sissy27 aj mne to vadi, ze deti cikaju kade tade a moje tiez, ale doteraz som neprisla na sposob ako to nejako kulturnejsie vyriesit. ked ma clovek jedno dieta, dobre, chce sa mu cikat, tak ho zbalim a idem domov? alebo na verejne zachody. ok.

ale co ked ma clovek 4 deti? a je na bicykloch napr. vsetci chodia povinne cikat pred odchodom z domu. ale vonku sme aj 3- 4 hodiny. a vyzera to hrozne ked cikaju v meste pod stromy. ale fakt neviem, co s tym urobit, ako to vyriesit. asi len preckat, kym vyrastu 🙂

tana85
18. júl 2019

@sissy27 prosim, daj tip ako civilizovane dat dieta cikat na ihrisku kde nie su zachody ani kaviaren, co by mala zachod za poplatok. dakujem

ladygina
18. júl 2019

@rinsh neboj sa, to je nič, proste si to neuvedomila lebo sa hrala a dva roky je ešte dosť malá, pokračuj v tom čo si začala alebo jej prípadne dávaj na von plienku, ale nech sa aj tak pýta 🙂

asia83
18. júl 2019

@rinsh Bude mať dva roky, nie dvadsať. Presne pre toto som malú odučila až ako 2,5 ročnú. Aby už vedela zadržať, ak treba. Nikdy vonku necikala, iba pred odchodom a po príchode domov. Lebo si to už vedela uvedomiť. MALA TOTIŽ NA TO UŽ VEK.

rinsh
autor
18. júl 2019

@mogaa mne by sa to tiež nepáčilo, ale keby sa jej to stalo na betóne rak vezmem hygienické utierky a umriem to ale v piesku čo zmôžem?
Doma pred odchodom sa vycikala.

sissy27
18. júl 2019

@tana85 jednorazové prenosné nočníky 🙂
@soldi tak jasné, pri 4 je to proste fuška vo všetkých smeroch. Neviem aké veľké máš deti, niektoré možno už dokážu 10min vydržať, niektoré ešte nie, ale možno by stálo za to zvážiť aj možnosť tých jednorazových nočníkov.

niečo takéto, je to samozrejme vo viacerých prevedeniach
https://www.krtkuvraj.cz/cz-detail-902337549-je...

ja viem, že sa tu o chvíľu zvrhne diskusia smerom "a čo je na tom, že sa dieťa vyciká vonku, preboha je to len dieťa, a aj mačky a psi špinia vonku a bla bla bla" 😀 a nechce sa mi veľmi na to reagovať 😉 proste je to pre mňa nechutné keď niekto vykonáva potrebu na verejných miestach, sme ľudia, tak sa podľa toho správajme. Aj detský moč smrdí, netvárme sa, že nie.
Samozrejme nehody sa stávajú, takisto občas asi fakt nie je iná možnosť, zase svet sa nezrúti, mne vadí, keď to niekto robí cielene.
Topka bola - family park, kolotoče, wc naozaj na každom rohu dostupné, pri nás v rade cca 5 ročný chlapec sa ozval, že mami treba mi cikať... tak milá mater aby nedajboh nemusela prejsť pár metrov a neprišla o miesto v rade na kolotoč (mimochodom žiadny extra nával), tak synkovi povedala "tu sa otoč ku kríku a cikaj"... krík bol v kvetináči... z každej strany ľudia. Chlapca mi bolo ľúto, ale paničke som povedala svoje.

kittykat22
18. júl 2019

@rinsh co riesis. Zoberies piesok a vyhodis. Nechcem byt na teba zla, lebo si z toho strese, ale chovas sa trosku paranoidne a vztahovacne. Deti sa normalne pocikaju. Vyriesis co mozes v danej situacii a ides dalej. Som si na 100% ista, ze ty si jedina ktora to riesi 8 hodin. Nemozes si takto brat chyby dietata. 1 nie je na to vobec dovod 2. toto je blby piesok, co budes robit, ked sa jej nieco nepodari v skole? nemozes takto stresovat dieta 3.takto si materstvo nemozes uzit. ... fakt ti stoji taka somarina za 2 dni hysterie a celu diskusiu? mozes namiesto toho na zmrzlinu s dcerkou a tesit sa aka je sikovna, ze uz nema plienky.

rinsh
autor
18. júl 2019

@asia83 skúsili sme to bez plienky lebo doteraz to bolo v pohode. Dala som ju doma vycikať a keď sme prišli domov, plienka bola suchá. Ale možno je ešte skoro ju brať von bez plienky.
Alebo to skúsim tak ako mi tu radíte. Budem ju dávať cikať aj bez toho aby sa sama pýtala. A keď ani to nepomôže, tak sa vrátim k plienkam.

sissy27
18. júl 2019

@rinsh k plienkam sa nevracaj 😉 nehody ešte budú, skoro každé dieťa si tým prejde, ale už sa to bude len zlepšovať. Nedaj sa odradiť.

lenzas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rinsh
autor
18. júl 2019

Zas to až tak neriešim, ale piesok má nenapadlo vyhodiť. Prvé čo mi napadlo, bolo "necikaj" a utekala som s ňou za krík. A keď sme sa vrátili (po veci - musela som jej ísť domov prezliecť aj šaty) tak som ani nevedela kde to bolo. Asi keď som ju dvihla na ruky tak to asi nožkami zasypala. Inak si to vysvetli neviem.

rinsh
autor
18. júl 2019

@sissy27 chybami sa človek učí. Teraz si už budem dávať väčší pozor a už budem cca vedieť čo v danej situácii robiť. ☺

soldi
18. júl 2019

@sissy27 uff, tak to radsej cikanie do travy, nez kupovat nieco tak strasne neekologicke.
ja mojich posielam cikat vacsinou tak, aby ich nikto nevidel a idealne do nejakej opustenejsej casti. ale suhlasim, ze to je nechutne, hlavne, ked maju moji chalani uz 6 a 8 rokov. lenze k nim mam 3 rocneho a pol rocnu, a to je proste fakt tazko v takejto zostave. a verejne zachody mame v meste iba jedny a to sa tam ide cez dvoje poschodia

via88
18. júl 2019

Tvoja chyba je ze to vobec riesis, vies kolko nehod este bude, ah jeeej, kopa.

nevludna
18. júl 2019

@rinsh je ti prednejsie to co si myslia cudzi ludia ako radost tvojej dcery na ihrisku? Neblazni

janulik2008
18. júl 2019

Ale cosi ... mala sa nam 2x pocikala a mali sme v vies kde. Su to deti ... nam mala vcera zahlasila ze chxe kakat ale vydrzala nastastie az domov. Aj normalne sa stala nehoda prezliekli sme povedali nevadi a neriesili dalej 🙂