Maminy. Dcera ma 22 mesiacov a oducam ju od plienok. Uz 2 tyzdne ale to tak ze ked ju nestihnem dat na nocnik v jej intervale pocika sa a je jej to jedno. Rovnako sa ani nepyta. 1x sa mi vypytala za tie 2 tyzdne. Inak ziadny posun. Podla mna neni pripravena. Myslite si to aj vy? Neni uz velka na to aby to nechapala? Rozmyslam ze jej dam opat plienky a pockame este take 4mesiace. Co si myslite?
Dakujem sprava sa mi vymazala tak pisem 2x.
Dala som na reci druhych ze by uz mala. No ja som tusila ze este neni cas ale vyskusala som a vidim naozaj hlavne ked 2tyzdne ziaden pokrok ze este neni pripravena tak chcem vratit na cas plienky alebo kym sa zacne nahodou skor sama pytat. Som mamina 1 dcery tak preto sa pytam skusenejsich maminiek na nazory
Prvy prispwvok mi zmazalo....tak este raz nenut ju zrejme este nie je pripravena, nechaj jej nocnik na blizku skys ponujat ale nesil nie jazde dieta je na to pripravene vo veku ako tabulky kazu
Chapem. Rozmyslala som ze jej dam plienky naspat a iba rano po spanku
Potom pred poobednym spankom a po poobednom spanku ju dam cikat do nocnika a nech ma ostatny cas plienky . Myslite ze to je dobry napad?
Alebo skor nech ma plienky a cez den sa jej raz za cas opytam ci nechce cikat?
@janhe ak mas len ju a stihas to relativne sledovat a riesit drobne nehody,ja by som vydrzala, este kym je teplo, nedavala by som jej naspat plienky, zapracovala na motivacii, pochvalila uspechy, vysvetlovala neuspechy. Skus jej nechat nocnik v priestore,aby mala k nemu pristup a videla ho mozno sa chyti
my máme 26m. a ide to celkom samo.......nikdy som netlačila na pílu......
My sme to skusali takto min.rok. Cele leto bol v slipkoch,no bolo to o mojej snahe,davala som ho cikat,ked som ja uznala A vhidne,resp po urcitej dobe,cize o nicom. V septembri som mu vratila plienky. Ked sme sa zabyvali s novym babatkom,skusili sme opat,v januari. A uz to slo 🙂 na konci marca uz bol bez plienok aj v noci 🙂 stihli sme to do 2.5r maleho.
Kocky dakujem za rady 🙂
@dobromila1111 presne tak by som to chcela. Ako si to riesila v tych zimnych mesiacoch vonku?
Dakujem este vydrzim chvilku a potom ked to nepojde do dvoch tyzdnov tak jej dam pauzu 🙂
@janhe doma sme mali slipky a pancusky a zo zaciatku sme vonku mali plienku a na nej slipky. No aj tak sme si povedali,ze budeme cikat do travy a do snehu,ze plienku nechame suchu. Stale som sa pytala,ci mu treba cikat. Nie ci mu netreba cikat 🙂 a potom sme sa povyzliekali. Nastastie nebolo moc zima :D
@janhe myslim, ze kludne daj plienky, ale ja by som 4 mesiace necakala. u deti sa vsetko meni velmi rychlo. mozno sa ti za 2-3 tyzdne zacne sama pytat a ak nie, tak to skus o mesiac zase. Ja teraz tiez oducam, ide to pomaly. Ak plienku nema a nema ani nohavice, tak povie alebo ide na nocnik, ale inak sa nepyta. Moj je navyse v jasliach, takze je to take trosku zlozitejsie. Ale nijako nestresujem, ked to pojde, pojde to, ked nie, tak nie.
Ja mam 4 deti a len pri prvom som spravila chybu,ze som ho prenasledovala s nocnikom,kupila som mu x druhov nocnikov a ani jeden nechcel.Musela som pockat do doby,ked jednoducho dozrel na to sam.Mal 2 roky a 10 mesiacov.Pri druhom synovi som absolutne neriesila nic,ziadny nocnik,prezliekanie 100 krat za den a skusanie posadit ho na nicnik tiez 100 krat za den.Mal 2,5 ked sa zacal zaujimat o zachod.Chodil za bratom a kukal nanho a skusil napodobnit brata.Od tej doby sme mali s plienkami pokoj.Moja dcera mala 2 roky,ked sa pripojila k bratom sama od seba.Nase najmensie ma 1 rok a je mi uplne jedno kedy pride jej cas.Pri prvom dietati som si myslela,ze kazdy poctivo uci a skusa,tak musim aj ja zvladnut do 2 rokov ale moje deti mi otvorili oci,ze tatko to proste u nas nepojde.Poznam kopec mamiciek v okoli co sa trapia div ze nie uz od 6 mesiaca a skoncia tak ci tak okolo 2,5 roka tak isto ako ja bez stresov a bez roboty.
My sme na tom rovnako, mame 22mesiacov, stale jej hovorim ze sa cika do nocnika, ked sa jej spytam kde je nocnik vie mi ho ukazat ale vycikat sa don to nie. Vsade len nie do nocnika, skusali sme skoro cele leto a dnes som sa rozhodla ze kaslem na to, pytat sa jej budem ci chce na nocnik ale plienku jej necham, raz pride ten moment kedy tomu pochopi
@pawli712 Ahoj, idem teba a aj ďalšie maminky podporiť. U nás to bolo o tom istom - ani omylom na nočník, WC a podobne - skúšali sme všeličo - mysleli sme, že v lete to dáme a ani to nie - behala aj celý deň s holou ritkou a nič - len zadržiavala a potom mrnčala, že ju bolí bruško. A už sme tretí týždeň úspešne cez deň bez plienky - sama ide na nočník alebo na WC aj sa vykaká, plienku má len na spanie a to už má 2 roky a 9 mesiacov. Syn mal 2,5 roka keď bol bez plienok......Treba tomu nechať čas - proste to dieťa to musí pochopiť a netreba počúvať okolie. Držím prsty. 😉
Ked jej dáš plienku naspat urobíš tu najvacsiu chybu.....treba len trpezlivost, davat ju v urcitom intervale ktrory zacina niekedy aj na 30 minútach a postupne sa predlzuje. To za sa nepyta neries...nie kazde sa hned pyta. Ak sa neprieci a neplace pri tom,tak neni o com! Je pripravena. Rozumie naco to je. Nasa nema plienky od 18 mesiacov...na celý den, aj obedny spanok. Jedine na noc, lebo by sa precikala, vela pije,aj pred spanim. Tak este dostane,ale veľakrát bola aj ta rano sucha. Samozrejme ze ma nehody a utierame mlacku niekedy a prezliekame....ale to k tomu proste patrí
@mija22 napriklad nam mala nechce sadnut ani na nocnik, malokedy sa stane ze si sadne a to sme skusali uz aj s hrackami, a aj ked si sadla tak nechcela cikat, az jak odisla z nocnika az vtedy sa vycikala, aj ked sa jej spytam ci ide na nocnik tak zakruti hlavou ze nie, ale gatky si obcas ch e dat ale na nocnik ist nechce, ja som kvoli tomu dala naspat plienku ked sa za 4dni bez plienky ani raz nevycikala do nocnika a to ani na zachod nechce. Preto som si povedala ze jej dam cas
@pawli712 to je ine, ked odmieta. Moj starší taky tiez bol, sa zaťal a proste neslo to, mal 2+10....ale dcerka je uplne ina. Ta si pekne sadala a isla. Preto pisem, ze urobi chybu,ak by jej vratila plienku,ked si pekne sada a ide....to ze sa sama nepyta neznamena,ze pripravena nie je 🙂
@janhe Ja by som vydrzala. Nasa mala ma 21 mesiacov a tiez som jej prestala davat plienky v lete. Davala som ju cikat kazdu polhodinu a asi po mesiaci si zacala sama chodit po nocnik, sama sa vyzlecie a vycika. Nepyta sa. Len ju obleciem. Vonku ju stale priebezne davam. Niekedy sa stalo, ze sa pocikala aj 7krat za den, ale vydrzala som a teraz sa vytesujem. A hlavne treba chvalit. Zakazdym. A neuspech prehliadnut.
Aj naša dcérka - 23 mesačná sa nie a nie naučiť, vie ukázať, kde má pišať či kakať alebo skutok uteká 🙂. Včera mi detská lekárka poradila látkové plienky, hlavne na noc. Problém je však v tom, že väčšinou ju naozaj treba nútiť na nočník, keď raz vzprieči nôžky, niet pomoci...Tak uvidíme...
@tonka68
@mija22 ja som uz proti budeniu dietata, mne mala ked sa narodila tak dokazala celu noc prespat, ked sme boli na prehliadke sa pytala ze kolko v noci vypije mlieka, som jej povedala ze nic ze pekne prespi celu noc, nam kazala ju budit na mlieko aspon raz v noci a ja krava som ju posluchla, odvtedy sme mali problemy so spanim, mala sa az do cca 15steho mesiaca budila na mlieko aj 4krat v noci...
@pawli712 moji spali od mozno 6 tyzdnovych babatiek celu noc, min 7 hodin vkuse, bezne aj 9-10 hodin neskor...nikdy som dieta nebudila zo spanku...same vieme,ake je to hnusne, ked niekto spanok prerusi nam, ake sme podrazdene potom cely den a nevyspane. Ked nepotrebuju v noci jest a pit, naco ich do toho nutit...aj my vydrzime celu noc bez toho. Starsi ked sa oducil, tak mal 2+10 uz a hned aj od nocnej plienky bol, ale mal na to uz vek, ze vydrzal necikat v noci,ako aj my vieme, rano vstal a isiel az potom pekne sam. Mala od 18 nema, ale od nocnej este nie je oducena, to pride samo tiez. Je prefikana...lebo kolkokrat ju ma a rano je sucha...akonahle som skusila,ze nedat, v tu ranu precikana postel rano....snad raz sa podarilo..
podla mna este nie je pripravena...moja ma dva rocky a dva mesiace a pytat sa zacala minuly tyzden uplne sama....nijak som to predtym neriesila a som spokojna aj ja, aj moja mala.....vela zdaru prajem