Odplienkovanie 22 mesačného synčeka

deniss_megan
21. okt 2014

Prosim poradte, maleho uz treti den nechavam bez plienky stale sa pocika,pride mi ukazat co urobil, aj ukaze kam ma cikat, no ked sa ho pytam nejde hovori "nie" a nechce sadnut ani na nocnik ani zachod:( a potom ked sa ho pytam necika, sadne len vtedy ked mu pustim video na fotaku,ale moze tam aj hod.sediet a nic a potom sa vycika ked ho pustim zo zachoda do slipiek ked uz beha po byte a ho nevidim dokedy to takto bude a budem prat aj 6teplakov denne????

senta_sofia
21. okt 2014

@deniss_megan musi to spracovat, mas dve moznosti, bud mu vratis plienku a skusis stastie o tyzden alebo vydrzis 😉 neskusala si dat ho cikat do sprchoveho kuta alebo vane, ono zo zaciatku fakt treba dietatko ponukat a sledovat, lez sa zacne pytat uplne same. Neviem, ci si ho predtym davala na nocnik, ak nie, prenho je to uplne nova vec a necuduje sa, ze tam nechce ist. Daj mu cas, v zasade ho este ma...

standu
21. okt 2014

nechat ho s plienkou. skusit o tyzden dva zas. starsiu dceru som odplienkovala az 2apol rocnu za tyzden. mladsia sa uz par dni pyta ale tiez nie vzdy..tak ale nedavam jej plienku doma lebo reve dava ju dole. preto som ju zacaladavat, ze sama prejavila zaujem... kazde diet ma svoje tempo

deniss_megan
autor
21. okt 2014

@senta_sofia musim to skusit vcera ked som ho kupala son mu vravela ze nech cika a on sa pozrel na pipicek a cvrkol,sa zasmial tak neviem ale dnes zase nic a ked dnes kakal tak na mna kukol tak som ho hned do kuolne niesla a posadila na zachod no zabrzdil zase a nic, poton ked zisiel dole tak uteeta ritka,isiel sa hrat zacal zase kakat a sa dokakal do plienky lebo son ho obliekla ze ideme von som nevedela ze bude kakat tak mi to doslo ze sa zasekol a nedokakal:(

siska53
21. okt 2014

@deniss_megan mne sa maleho podarilo odplienkovat az v 2,5r. Dcerka sama.nechcela v 2.r.,ale 4!m.sme boli na tom 50:50 a od urazu zubkov a naslednej dovolenke opat plienkujeme ..:( teraz nejak nocnik ignoruje.. Ale ked vyzdraviem ja i syn,tak to opat s nou vyskusam,uz ma 2,5r.

Je tu tema ako odplienkovat za tyzden,skus pozriet,mozno vam to pomoze.
Mne inak pediatricka vravela,ze ma lepsie skusenosti s odplienkovanim az po 2.r..vraj tie deti mavaju neskor menej nehod.

matulinuska
21. okt 2014

Ak ste len teraz zacali je uplne bezne ze dieta ma nehod viac ako toho co sa mu podari do nocnika spravit. Nasa pochopila sice po tyzdni co od nej chcem no nato aby zacala aktivne ovladat svoj mocovy mechur a vedela mi dopredu povedat,ze jej treba tak to trvalo 4 neskutocne dlhe mesiace. Ale teraz uz pekne cika aj kaka do nocnika,plienku ma len na von-neviem si predstavit ako by som ju v zime vyzliekala a davala vonku cikat s rizikom prechladnutia a tiez ma plienku na noc. Je o mesiac mladsia od vasho. Jedine co mozem poradit je veeeela trpezlivosti. Ak uvidis,ze jednoducho tvoje dietatko teraz nie je pripravene,schovaj nocnik a vytiahni o 2-3 tyzdne a skusaj znova ;) Drzim palce 🙂

solvia
22. okt 2014

Aj mne sa osvedčilo počkať a neriešiť 🙂 Dieťatko potrebuje dospieť na to, aby sa vzdalo plienky. Nátlak, vyhrážky, sľúbené odmeny nepomôžu, skôr situáciu zhoršia. My sme až po 2rokoch a 3mesiacoch na dovolenke dali synčekovi plavky a povedali, že do plaviek sa neciká a že keď bude treba, nech povie a začal hovoriť, občas bol planý poplach, ale inak sa mi nepocikal. Tak držím palce, nech to hravo zvládnete!

didaemka
23. okt 2014

Pri synovi to vyšlo tak, ze mal 2 roky v lete, tak sme začali "hasiť" vonku 🙂 Bol skvele namotivovaný, vždy sme sa veľmi tešili, tlieskali a on mal radost, ked popolieval kvetinku vonku 🙂 Dávala som ho radšej častejšie cikať ja, nečakala som, kým sa vypýta, pýtať sa začal až asi po 2 týždnoch, ked som predlžovala tie doby medzi cikaním... Takto v zime je to určite ťažšie... ale napadá ma, že keby ste dali do záchoda napr. umelé kinderko a že, "pod, skus trafit, ci ho vies ocikat" bral by to mozno ako hru, tesil by sa, bol by pochválený... neviem, treba skusit... 🙂

domcilka
23. okt 2014

Ahojte, má synčeka Nikolaska, v máji mal dva roky, tento rok sa v noci nepocikal ani raz. Takže super. Do mája sme nosili plienky, potom sme skúšali odplienkovávať, nakoľko bolo pekné počasie. A verte trvalo to dosť dlho. Zo začiatku sa pocikával. Potom som skúšala ho dávať každú hodinu vycikať a od augusta zo dňa na deň sa začal pýtať. Neverila som, ale sme na tom úspešne. Čiže z vlastnej skúsenosti. Netreba deti do ničoho nútiť, príde to samo. Jemu to dôjde, že mu prekáža studeno v slipkách 🙂

radlinka
23. okt 2014

Ja som to tiez neriesila, nechala som maleho pokial sa skamarati z toaletou a nocnikom. Trvalo to velmi dlho, pritom viem ze som sestru odplienkovala do par dni ako 1,5 rocnu. Svojho syna som odplienkovavala omnoho dlhsie. Ale nechala som nech si sam zvyka, nenutila som ho nasilu sediet na nocniku ani na zachode. Skor sme zacinali so zachodom, pacil sa mu farebny stupienok a sedatko, neskor sa mu zapacil zase maly zachodik kt. spieval. Teraz uz chodi sam aj v skolke hoci sa obcas stane ze ma nehodu. 🙂