Ahojte maminy je tu milion tychto tem, rad a ja neviem coho, chcem poradit s konretnym...moja dcerka ma 17 mesiacov....dlhsie sledujem, ze cika menej do plienocky ako volakedy, stahuje si ju dolu, nechce ju. Ked jej ju dam dole tak necika volakedy sa vycikala niekde na zem, teraz uz ani to, akoby sa bala cikat, ked ju nema, ale sama ju da dole coz nechapem...nocnik je pre nu stolicka na hranie, sadne si tam a sedi aj 20 min ale len ked ma hracky, ked jej ho dam mimo hraciek nechce tam byt, tak isto ani na wc nechce sediet...viem, ze mame este cas na odplienkovanie, ale nerozumiem tomu preco nikam necika, ked nema plienku a akonahle jej ju vratim tak sa vycika...nekricime na nu ani nic, vzdy, ked sa vicikala mimo povedali sme jej, ze sa to nerobi a posadili hned na nocnik, ze tu sa cika...
@nikolet_89 Ahoj a preco jej das tu plienocku naspat? Vsak teraz je teplucko tak ju nechaj bez plienky tak dlho ako sa da. Kludne jej daj nohavicky .Hlavne tak ako pises...nekricat na nu, ale vysvetlit jej ze cika sa do nocnika. A este jedna vec...nie je dobre ze nocnik je pre nu stolicka na hranie....posad ju tam ked sa zobudi alebo ak sa ti zda ze by mala cikat, ak sa do par minut nevycika tak ju daj odtial dole. Samozrejme na chvilku ju tam mozes zabavit hrackami ale nie na 20 minut.
pre nu je zachod este stale plienka dolu s ju dava koli tomu ze jej je teplo
na lienocku jej daj nejake gatky aby si ju nedavala dole alebo jej ju daj len ked vies ze a vicika pripadne aby to nebolo velm drahe skus klasicke plienky jeden cik a dolu zase hola ritula a zas plienka
@aristka ano farba je uplne normalna nastastie 🙂
@mamazabka dam jej ju naspat niekedy aj po 2 hodinach ako dost vela pije tak si myslim, ze by nemala 2 hodiny vydrzat ona sa jednoducho nevycika iba ked jej tu plienku vratim, preto jej ju dam a ked nacika dam zase dolu...vsak prave, ze nieje dobre ze je pre nu nocnik stolicka to viem, ale ako hovorim, ked ju tam posadim hned ide po hrackach a ked sme skusali ine miesto tak hned ako sadla sa aj postavila a odisla...este asi nedozrel jej cas
@nikolet_89 tak poviem tak...moj maly ma osobny rekord necikania 5 hodin (a to cez den o noci ani nepisem, lebo dokaze sa vycikat o 19stej a rano sa pyta az okolo 8smej takze asi tak 🙂 ) takze po 2 hodinach by som nepanikarila. Vsak jeden den skus nedat ani po 2 hodinach a uvidis. Ale je to samozrejme na tebe, aby zase mala nemala z toho stres. No a k tomu nocniku...ako som pisala...kludne je davaj hracky ale nie na 20 minut, to je fakt extrem.
@mamazabka no musim vyskusat, na noc jej nedavam plienky vobec kupila som podlozky davame pod nu, v tychto teplach sa aspon nepary v plienke
@nikolet_89 za pokus to urcite stoji 🙂. Aj ked moj maly sa najskor odplienkoval cez den a az potom v noci. Ale samozrejme kazde dieta je ine. Podla mna treba len skusat, ide hlavne o to aby si nemala stres ty a ani ona. Tak ci onak raz na to kde a kedy cikat kazde dieta pride 🙂 Tak drzim palce a nech sa dari 🙂
@nikolet_89 a co tak jej dat gatky? budes aspon vidiet, ak sa pocika a mozes jej povedat ze aha akurat cikas (nehanbit, len vysvetlit ze toto je cika )
2 hodiny necikat v tomto veku a v tomto teple - je uplna pohoda. moj syn je sice trosku starsi, ale aj tak vydrzi cez den aj 5-6 hodin necikat. deti uz maju väcsie organy, tak maju väcsiu kapacitu.
možno ciká menej ,ale väčšie množstvo,podstatné je ,že ciká a farba moču je normálna...