Odplienkovanie 19 mesačného dievčatka

lenka_krajnakova
30. jan 2015

Dobry den, mam problem s dcerkou co sa tyka odplienkovania...Ona mi obsedi aj 2 hodiny na nocniku, no je uplne zablokovana a do nocnika nechce cikat ani kakat..caka kym ju obleciem a potom sa vycika aj vykaka..do nocnika si len cvrkne, co uz nevie vydrzat, ze kedy ju obleciem..neviem ako na nu..poradte...v ostatnych veciach je velmi sikovna, rozumie a aj rozprava skoro vsetko..akurat este netvori vety, inak vie vsetko povedat..takze rozumie co od nej chcem...Skuste poradit..ale piste mi radsej rady a nie to ze na to asi nie je pripravena..

reni1512
30. jan 2015

ani my este nepouzivame nocnik, nechce si tam ani sadnut, krici ako o zivot...o tyzden ma 19mes. tak budem rada ak si precitam ako na to...:-/

tana2278
30. jan 2015

@lenka_krajnakova Plienka dolu, nohavicky hore, nechat pocikat, vysvetlit a bud si to da do spojitosti alebo je este skoro. Ja som skusila uz 2x a na moju 24 mesacnu je este skoro, aj ked ju upodozrievam, ze to robi naschval. Drzim palce.🙂)

adik109
30. jan 2015

@lenka_krajnakova ja som mala ten istý problém s dcérkou, ona mi na nočník pre zmenu ale vôbec nesadla. WC ste skúšali? Teraz v zime ti neporadím ako na to, lebo my sme sa odblokovali vonku - začala cikať vonku do trávy v lete. A potom už to šlo samé. Mala 27 mesiacov keď sa začala sama zo dňa na deň pýtať. Dovtedy sme sa pol roka trápili a snažili. Veľa trpezlivosti prajem.

senka111
30. jan 2015

Syn mal 18M a dcéra 19m odvtedy sú bez plienky.Treba byť trpezlivý. Skúste Wc,moji sú vždy natrepany so mnou na Wc tak som im hovorila ci. Potom nocnik a skús urobit ci, keď sa podarilo sme tlieskali a pochválila som ich.Dcéra nemala plienku aj v noci nakoľko bola suchá ráno, a bez problémov sme.Čas začať je vtedy ak máte suchú plienku počas obedného spánku. A hneď po zobudeni skúšať sa vycikat, odmeniť. Naozaj si to vyžaduje trpezlivosť, zo začiatku som ju dávala cikat každú hodinu,niekedy sa pocikala,ale plienku som jej nedala,aj 5Krát sme sa prezliekli.😊😊😊

lenka_krajnakova
autor
30. jan 2015

@tana2278 a ako dlho si skusala, kolko dni bez plienky? ja 6 a nic..uz som to ja psychicky nezvladla 🙂

dani125
30. jan 2015

ahoj, moji chlapci maju 20 mes, este sa nikdy do nocnika nevycikali, a taktiez su velmi rozumni...ja ich do toho nenutim, spytam sa, ci chcu ist, keď chcu tak ich dam, ale iba posedia a nic a keď povedia, ze nechcu ani ich tam nedavam...nechcem, aby si vytvorili blok...kazde dieta je individuálne...ma este kopec casu, nie je to ziadna tragedia🙂

tana2278
30. jan 2015

@lenka_krajnakova To si dobra. Ja som 'dala' 1 a pol dna. Pockam na leto, synovi to trvalo tiez strasne dlho.

reni1512
30. jan 2015

@lenka_krajnakova leni ja tiez asi pockam kym bude teplejsie, teraz v zime ju holu nenecham behat len tak po byte 😀 vsade podlahy...

sense
30. jan 2015

moja ma 21 a este necika do nocnika...teda ona sa vypyta na nocnik, niekedy sa jej podari inokedy nie, ale vzdy sa jej podari ked ju necham bez plienky potom chvilu...ale ja ju nenutim na silu, ked sa vypyta cikat, tak ju dam ked nie ma plienku....myslim si ze netreba tlacit na pilu....lebo potom z toho mozu vznikat bloky ze sa tam zrovna nevycika a nevykaka...myslim ze 19 mesiacov je este dost skoro a to ze to niekt. dieta zvladlo skor neznamena ze aj ine je na to pripravene....

a napr. pri mojej som si vsimla ona si uvedomuje ze sa vycikala al. vykakala ale ked sa to stane, a nie predtym este ako sa to stane...

libka1
30. jan 2015

@lenka_krajnakova myslis rady ako odplienkovat dieta co na to nie je pripravene? 😅 Ja by som len chcela vediet z akeho dovodu ju potrebujes aj za cenu toho ze jej mozes uskodit odplienkovat? Nechat sediet 2 hodiny dieta na nocniku... 😕

cica869
30. jan 2015

ukaz jej zachod daj jej hracku, knizku hocico a uvidis a ked nechce tak ju zbytocne nestresuj nechaj ju tak ....moja iba na zachod chodi

asocial
30. jan 2015

@lenka_krajnakova enches pocut, ze na to nie je pripravena..tak potom - moja rada - drezura pol roka alebo rok a mozno ju odplienkujes...v rovnakom case ako deti, ktore nik nenuti dve hodiny sediet na nocniku..

nas ma plienky, a nezaneman to, ze nie je rozumny..len lenos...
hovori vo vetach, v 19 m poznal komplet vsetky pismenka atd...takze to s tym nema nic spolocne..

astonka
30. jan 2015

@lenka_krajnakova no tak asi je to pre nu fak že skoro ked to nejde tak treba skusit neskor a nie nasilu to robiť...moje 3 deti sa ani jedno skor ako 2ročne neodplienkovalo...počkala by som na leto...

nikuska744
30. jan 2015

Každá mama chce mať učebnicové dieťa. Kamarátkine sa pýta na nočník, tak aj moje nech sa už pýta, dieťa od susedov rozpráva, aj moje nech už rozpráva, ďalšie zaspáva samo, moje ešte nie, tamto už vie chodiť, moje ešte nevie, hento už cumeľ nenosí, moje bez neho nevie byť....Och mamy!...Dakujte Pánu Bohu, že máte zdravé deti...

kristinkahugo
30. jan 2015

Môj syn ma 25 mes a ma plienky.som šťastná ze žijem v dobe kedy existuju jednorazové plienky.nemam nervy riešiť- nočník potom záchodov a nakoniec aj tak sa počulra do plienky. Dcéra sa začala pýtať sama na 26-27 mes.Ved ženiť sa s plienkami nebude.lenze dnes sa všetko zbytočne rieši.

fopka
30. jan 2015

aj ked to nechces,asi ti aj tak vacsina napise,ze nie je pripravena, s cim suhlasim...moj bude mat o tyzden 19 mesiacov a na nocniku sedel 3-krat... prvykrat lebo mal z toho ohromnu prcu 😀 druhykrat sa mu to zdalo este zabavne,no a tretikrat nestihol prilepit ritulu na nocnik a hned vstaval s krikom,lebo nechcel,odvtedy na nocnik pozerame a prenasame ho a komentujeme...pripadne ho da mne,aby som sa vycikala 😀 ....ale mam pocit,ze wc bude lepsia varianta...ak nie,pockame si na leto a curkanie dole nozkami na dvore 😀

werka_t
30. jan 2015

Naco trapit dieta? Ved jedneho dna pochopi. Ja som svoju starsiu davala na nocnik od 8 mesiacov, od vtedy kakala len do nocnika. Aka som len bola na nu pysna! A potom, ked mala 18 mesiacov, narodilo sa nam babo. Od dna ked sme prisli z porodnice si na ten nocnik nesadla. A nedala sa uplatit nicim. Takze tak. A potom jedneho dna zahlasila, ze uz nechce plienku. V ten den dala dvakrat do nohavic a na druhy uz nic, ani na noc plienka nebola. Ked nechce, tak nechce. Usetri si stresy aj sebe, aj malej 😉

diablikovci
30. jan 2015

Moj ma 18mes. a nechvala som ho bez plienky ze bude mokry a bude mu to vadit. Tak kdeze ostala tak mlacka a uz hned sa tam hral 😀 On ma velmi rad vodu aj do malickej kvapky musi strcit prstek 🙂

nikolet_89
30. jan 2015

Moja dcerka naopak odmietala nocnik ci na cikanie alebo kakanie...jedneho dna ked mala 2 roky a 2 mesiace som kupila dalsi nocnik, posadila som na ten stary babiku a malu na novy nocnik a ked sa nepozerala naliala som malinovku do nocnika babiky a potom som sa tesila, ze aka je sikovna 🙂 odvtedy klop klop mi dcerka cikala do nocnika aj kakala...a tak isto aj vonku...celkovo sme sa odplienkovali aj na spanie ked mala 2r a 4m...a od 2 r. a 10m chodi iba na wc a v noci sa nepita

jamabe
30. jan 2015

Moja sa odplienkovala za 3 dni. Sama. Mala 28 mesiacov. Nenútili sme ju, len sme jej hovorili, že veľké detičky cikajú, kakajú do nočníka. Sama sa rozhodla raz vonku do trávičky. Odvtedy pohoda. Mala jedinú nehodu - aj to v škôlke. Neviem, čo je to naháňať dieťa s nočníkom, utierať kaluže, či prať ocikané oblečenie. 😉
Načo trápiť dieťa?

xarra246
30. jan 2015

@lenka_krajnakova Zo svojej skúsenosti ti môžem poradiť len to, že skús odplienkovanie na nejaký čas odložiť. Podľa mňa dcérka ešte nie je pripravená a zbytočne sa budete obe trápiť. Ja som moju prvý krát chcela odplienkovať v 18 mes. nakoľko javila určité známky pripravenosti. No po dvoch týždňoch som to vzdala, nemalo to význam, nešlo to, malá začala šerbeľ používať na to, aby na seba upútala pozornosť keď som upratovala a pod. Teraz je čerstvo dvojročná, začali sme tri dni po narodkách a po dvoch týždňoch to úplne zmákla, sama ide na šerblík, sama sa vyzlečie, utrie a s mojou pomocou oblečie. Keď porovnám odplienkovanie predtým a teraz je to úplne iné. Teraz bola naozaj pripravená, javila všetky známky pripravenosti (podľa prístupu Giny Ford). V tých 18. mes. spĺňala len niečo z toho. Preto z mojej skúsenosti odporúčam počkať a skúsiť to na jar 🙂

danieli
30. jan 2015

preco je take dolezite, aby bola odplienkovana? moj nazor je: ako nechces pocut-nie je pripravena, v zime odplienkovavat v snehu je makacka, do leta bude mat 2 rocky, idealny cas na skusanie, nas nechcel nocnik nikdy, sli sme s redukciou rovno na velke WC v lete ked mal 2 roky, za dva tyzdne vsetko super, netlacila by som na pilu, fakt jej vytvoris nejaky blok, nas maly napr. nechcel skolku, ak tam bol cely den, v noci sa mi pocikal, ak bol pol dna v pohode, skolku sme odlozili na rok, ja nechcem riesit v neskorsom veku nejake bloky mojho dietata, lebo som nieco unahlila

hradnapani
30. jan 2015

@lenka_krajnakova tvoja posledna veta ma "pobavila" 😉 presne tam je totiz pes zakopany. Ale ked myslis...

awamys
30. jan 2015

Ach, to je fakt brutal problem v 19 mesiacoch este plienka! Chuda dieta.... 2 hodiny na nocniku?! Aj ked nie nasilu, ale isto tam cely cas nesedi a netlaci, vsak? Zabavas ju hrackami, knizkami.... zahovaras, slubujes... Akoby to bola detska stolicka. A potom maju ludia problem az do dospelosti, lebo im to na WC dlho trva a nevedia sa vykadit bez citania novin, tukania do mobilu atd. Prospelo by ti trochu si precitat o vyvine dietata... Ale ty nechces kecy ohladom nezrelosti (este to tak, aby tvoje dieta bolo nezrele, ze?), len rady, ako to dokazat, aby si sa mohla pred okolim ukazat, aka si super matka, ake mas super sikovne dieta... pretoze take malo babo bez plienky... isto budu vsetci ocareni, budu vas obdivovat.... plienka je predsa taka strasna hanba.... Neznasam termin "odplienovanie" ako vycvik, ked si matka jedneho pekneho dna povie, ze uz je najvyssi cas dat prec plienku (ma na to milion dovodov) a nerespektuje zrelost dietata. Kazde dieta prirodzene dospeje do stadia, ked mu plienka zacne vadit, bez nutenia. Pokial mu plienka stale nevadi, znamena to, ze este nie je zrele. Moja dcera este v 2rokoch + 4mesiace mala uplne v pazi, ze ma pocuranu plienku ako batoh po kolena, kludne sa hrala, behala, ako keby nic 😀 A potom v 2r+5m zo dna na den zacala protestovat, ze uz plienku nechce, ze ju tlaci, skrabe... Mala sadu gatiek s princeznami, ktore si casto obzerala... a ked si ich chcela obliect, povedala som jej, ze dobre, ale musi sa pytat cikat, aby si neocikala princeznu, lebo by som jej zasa musela dat plienku.... a potom sa pytala kazdych 10 minut 😀 Nehoda sa nam stala len 3x, ked bola pohruzena do hrania, ale to bolo len cvrknutie a hned sa zbadala a dobehla s placom, ze princezna je ocikana 😀 A plienku uz nechcela ani na von, co bolo dost neprakticke, kedze sa rozhodla vo februari, ale podporovala som ju v tom, chodili sme normalne vonku a kedykolvek a kdekolvek povedala, ze jej treba cikat, tak sme cikali, hoci aj na namesti. A nestretli sme sa nikdy s negativnymi reakciami okolia 😉 No, nemohla som si odpustit ten koment, lebo sa mi nozik vo vrecku otvara, ked citam problemy "odplienkovania" 😀

olivka26
30. jan 2015

@lenka_krajnakova moja dcerka mala presne 6mesiacov,ked sme jej kupili nocnik,ako sme ju tam posaadili hned sa vycikala,o 2hodiny neskor uz aj vykakala...
teraz ma 16mes,a cika a kaka od vtedy co mame nocnik uplne normalne,dokonca uz si sama zacala nocnik aj nosit 🙂
podla mna je dobre dieta ucit skor napr.na ten nocnik,takto to berie potom ako uplne prirodzenu vec,a k tomu,velka uspora prienok a este jedna vec,neviem si predstavit zeby mi dcera kakala do plienky este v tomto veku..nuz ale kazde dieta je ine,niektore sa nauci toto skor ine zas nieco druhe
plienku este sice nosime,ale na leto uz jej davat nebudem

siska53
30. jan 2015

@lenka_krajnakova nam nepomohlo nic. Len cas. Maly mal 2,5r.,ked to konecnz pochopil - za 4dni. Dovtedy tych pokusov co bolo! Jemu to bolo jedno.. Mokry,pokakany,kebyze to ja nezistim..tiez bol a je sikovny.
Dcerka? Sama si zrusila plienky po 2.narodeninach. 3,5m. To bolo 50:50s cikanim a jedine kakanie bolo uspesne. Prisiel uraz zubkov a koniec.. Nocnik odmietala,pokusy neuspesne,vzdy to skoncilo inde... Tak to skusame teraz,ked ma 2,9r. Averim,ze konecne uspesne (su po tatovi,ten hovorit a pytat sa na wc zacal az v 3r.)
Malu skusam motivovat smajlikmi za kazdy uspech a po 3uspesnych peciatkou. Ale maly na to napr. kaslal..

Skus si tu vyhladat temu : Odplienkovanie za 7dni,mozno to pomoze prave vam.
Mne dr.vravela,ze deti odplienkovane pred 2.rokom sa viac a dlhsie pomocuju. Ja som to preto nesilila.

silvia62256
30. jan 2015

Moja dcera mala teraz 5 mesiacov. Tiez som najprv len vyskusala, ale ked sa jej hned na druhy krat ako som ju tam len prilozila podarilo vykakat, tak som si ju zacala viac vsimat a zacala som ju prikladat na serblik vzdy po kojeni a po zobudeni, teraz (po 3 tyzdnoch) mame dni ked mame cely den jednu plienku. Jasne ze su aj dni ked sa uplne v pohode do plienky vycura, aj ked teraz uz s mokrej plienky byva nervozna, predtym to nevnimala.
Podla mna chyba je v tom ze zacnete velmi velmi neskoro ukazovat tym detom naco ten serbel vobec je. Tak velke babo cura uz len parkrat za den a tazko odhadnut kedy to je, kdezto 5 mesacne babo cura skoro kazdu polhodinu az hodinu a je velmi lahke odhadnut kedy to bude a naucit ho-ukazat mu ze tuto sa cura a kaka a ked to urobis budes v suchu. Uz takto malicke babo vie ze mu to je prijemnejsie ako prestata plienka.

libka1
30. jan 2015

@silvia62256 tak ty si ma pobavila najviac zo vsetkych 😀 😀 😀 prajem vela stastia pri odplienkovani 5 mesacneho dietata...

silvia62256
30. jan 2015

@libka1 smiech je zdravy, len sa smej ;) kde presne som pisala o odplienkovani??? Mozes mi to sem citovat?

Tak skratene aj pre teba ak si nepochopila 🙂 podla mna sa omoc lahsie neskor uci odplienkovat babo ktore sa dava na nocnik od mala, pretoze vtedy sa da babtku ukazat co sa vlastne na tom nocniku robi, lebo cika a kaka casto, vies ho pochvalit. Ak posadis na nocnik 1,5 roka stare deco ktoremu sa v tu chvilu nechce ani kadit ani curat (lebo kadi raz za den a cura mozno 5) je tazsie mu ukazat a vysvetlit co ma vlastne robit a potom tam sedi dve hodiny.

libka1
30. jan 2015

@silvia62256 tiez som mala rovnako naivne predstavy ako ty a robila som presne to iste s prvou dcerou... posadzovala som ju odkedy vedela sediet a tesila sa ze cika do nocnika... ano cika, lebo presne ako pises take dieta cika skoro stale 😀 so synom som take blbosti uz nerobila a cuduj sa svete odplienkoval sa skor ako dcera, obidvaja zhruba okolo 2 roku zivota, on o 2 mesiace skor...
nuz ked napises ze dcera potrebuje 1 plienku za den to vyzera ze sa ju snazis odplienkovat, ale mozno som to zle pochopila a ide ti o nieco ine...
inac som vcelku dost dobre chapava, len nemam pochopenie pre sialenstva 😀 a ked tu niekto ide vysvetlovat ze chyba je v tom ze nedavaju 5 mesacne dieta sediet na nocnik... ved take predsa este ani nevie sediet, ci tvoje ano?