Odplienkovanie 15 mesačného dieťaťa

chrumka84
1. dec 2013

Ahojte. Dcérka 15m sa už vyše mesiaca pýta na nočník. Najprv raz, dva krát do dňa, teraz máme 1 nehodu denne (zahlási, keď už ciká). Obedné spánky má suché (posledné razy) a poslednú noc sa mi zdá, že tiež nemala nacikané. Myslíte, že by som ju už mala dávať spať bez plienky? Akú máte skúsenosť u takých malýh detí? A keď ste chodili von, tak tiež bez plienky? Teda ma vlastne zaujíma, ako ste fungovali, či sa dá byť u takého krpca úplne bez plienky.

vallery
2. dec 2013

AHojky, nas mensi drobec je pocas dna bez plienky od 1 roka (12 mesiacov), v 13 mesiacoch plne zavelil: "nechcem plienku". Nechcel ju ani na noc. My sme mu potajomky, ked zaspinkal, este dve noci plienku dali, ale kedze sa nepocikal, doverovali sme mu. Teraz ma uz 4 roky. Odvtedy sme mali asi 3 nocne nehody pri ochladeni pocasia a asi tak aj denne nehody spojene prevazne s putavou cinnostou, kedy uz potom nestihol dobehnut na WC. S kakanim nemame problemy od 6 mesiacov, dokonca ani pri hnacke ... vzdy (aj v noci) povie.
Co vsak urcite - aspon na zaciatok - odporucam, je nepremokava plachta. Vonku - pohodicka bez plienky. Chodili sme normalne cikat. Aj ked teda u dievcat je to trochu ine, nemam vlastnu skusenost, mame dvoch chlapcov 🙂. Plienku sme pre istotu chvilu davali len ked sme sli na dlhu cestu (nad 2 h cesty v spanku). A samozrejme, vzdy sme mali poruke aspon jednu sadu na prezlecenie.

januliku
2. dec 2013

@chrumka84 Pokial sa pekne pyta cikat, tak na vonok a denny spanok nedavat plienku, cize cez den uplne bez a na noc by som este dala, pokial by tri noci po sebe neboli suche. U nasej som to riesila takto. Mas sikovne dievcatko 😉

wieruska1
2. dec 2013

ja mam malu plne odplienkovanu aj na noc od 16m, v 18m som jej dala plienku do lietadla a to ste mali pocut tie protesty ..... chuda skoro si nohavice roztrhala aka sa jej snazila zbavit .... t

evening_star
2. dec 2013

Podľa toho, čo rozpráva moja mama, ja som bola taký prípad- od 17m úplne bez plienky, keď mi ju chcela dať, tak som ju nazúrene zahodila cez celú izbu. Bola som ukážkové dieťa. Škoda, že syn nie je po mne, u toho vyzerá, že to tak skoro nebude 🙂 Buď rada, ja ti môžem len zagratulovať.

evistaa
2. dec 2013

Jeminenky baby, ta moja potvorka 15mes. nechce na nocniku ani chvilku sediet. Skusala som to s knizkami, ale to bolo tak na 10 sekund. Poradte ako ste postupovali, dakujem.

perlaoceanu
7. dec 2013

kludne ak sa vie vypytat, treba nechat dieta bez plienky. V noci by som este nechala, no ak budu suche, tak aj s tym skoncila. My sme tiez fungovali cez den bez plienky a noc som este davala, no raz zaspala na sedacke, tak som ju len preniesla, no plienku som na noc nedala, aby som ju neprebrala a odvtedy plienky nechce ani na noc. Raz som skusala, ked sme mali cestovat, no sama si ju vyzliekla.