Ahojte zienky, tie ktoré sa vyznáte v odpadovom hospodárstve ☺️
Môžu mi (známej) v škôlke dávať použité plienky nech si odpad nesieme domov? 😂 v prípade že dieťatko nie je odplienkovane?
Je mi ti smiešne, deje sa to u nás. Len má zaujíma ako o majú škôlky s platením odpadu. Však keď majú nahlásené detičky a je za ne riadne platené, tak je normálne že produkujú odpad či???
Moze byt rada, ze jej zobrali do skolky plienkove dieta. Ucitelky v skolke nie su povinne prebalovat. U nas by dieta s plienkami do ms nezobrali.
@ukulela a smrdieť im to nebude cely deň v škôlke kým si to na mamičku počká? Veľké koše majú vonka, takze problém nevidím. Neviem ako to je s odpadom v takýchto priestoroch a či je to vôbec možné aby takto postupovali. Však je normálne akosi práci, aj zamestnávateľ je povinný nahlasovať počet zamestnancov a platiť odpad. Takze si myslím že veľmi podobne to bude aj tam, a ešte k tomu za deti aj platíme. Ja sa pýtať nebudem, nejedna sa o moje dieťa, ale má to dosť zarazilo. Skôr mi to prídu ako svojské praktiky osvojené z neviem akých rokov...
V poslednej dobe sa akosi roztrhlo vrece s múdrymi mamičkami,ktoré gágajú len tu na koníkovi,ale priamo sa neopýtajú.😳
@jamika27 A na čo to ty riešiš? Nech si to známa s nimi odkomunikuje. Či idete ich dať za toto želanie na súd?
Na rodičovskej je strašná nuda,že?
@kokorunecka ďakujem za kompliment, keďže bola dostaná nelogicka odpoved, tak sa o tom informujem medzi tými inteligentnejsimi na MK
@jamika27 Určite majú nejaký svoj dôvod.
My plienkové deti neberieme. Zvyšok nech si porieši v MŠ.
@kokorunecka asi sa nudíš ty keď máš záujem takto odpovedať. Ja som pracujúca, a pýtam sa lebo je tam viac veci, a človek keď sa neporadí tak nevie. To prečo sa pýtam za kamarátku nerieš pekný deň ti zelam
Keď je za dieťa riadne platené, neviem prečo by mali dávať rodičom nosiť odpad domov. Je to hlúposť podľa mňa. To je to isté, ako keby ti dali domov špinavý riad, že umy ho lebo jedlo z toho tvoje dieťa 😠
@kokorunecka pozri je viac zariadení napr jasle kde je úplne normálne že plienkové deti berú. Nikto nikoho nechce dávať podnety, tak sa normálne pýtam. A keď sa škôlka vedome rozhodne zobrať plienkové dieťa tak s odpadom musí rátať. To je všetko. Ale to že si musia rodičia odpad odnášať normálne podľa mna nie je.
@jamika27 Riešim to len z toho titulu,že dnes má každý so všetkým problém,ale na špičku nosa si nevidí. Tak,keď si pracujúca,radšej pracuj,a nechaj známu komunikovať samu za seba. Ak je svojprávna.
@kokorunecka ja som taká dokonalá že stíham všetko, ako ty 😉
@jamika27 Nestretla som sa za roky praxe,že by niekomu dávali použité plienky domov. Ale každopádne min.pani zástupkyňa alebo riaditeľka zariadenia ti povie presné dôvody ich postupu.
Treba sa opytat v skolke, mozno maju male kose v triede len na papier a plienky by tam zavadzali. A ucitelka tazko bude behat od deti von k velkym kosom, ked je sama na deti a bez dozoru ich nechat nemoze
plienky som este nepocula pospinene pradlo z postielky davaju bezne prat domov ja by som im asi doniesla ten kos na plienky a potom to vyhadzovala skolka je prevadzka a teda si viem predstavit ze by teoreticky s tym mohli mat problem lebo napr zvysky z kuchyne sa kompostovat daju ale jednorazove plienky nie a teda ide o novy druh odpadu v ramci skolky
Pospinené prádlo je ok, u nás sa na to skladáme, a aby som niektorým vysvetlila, pýtam sa tu, lebo nechcem zbytočne sa vypytovať a dráždiť učiteľky, určite toho majú na začiatku veľa, ani riešiť zbytočnosti. Aj preto sú fóra aby sme sa o tom poinformovali. A je jasné, že každá škôlka môže mať svoje pravidlá. Tu nevidím problém s triedeným odpadom ani ničím podobným. Jednoducho pani učiteľka pri zarazení sa mamičky povedala, že majú veľa odpadu z kuchyne a že na to nemajú priestor, nie že nemajú koše, alebo iný problém. Preto sa pýtam, že keď nejaké dieťa produkuje odpad ako je za to platené. Či na to majú právo. Jasné je to banalita. Lenže bohužiaľ realita je taká, že v niektorých takýchto zariadeniach je ,,veľa,, rôznych banalít a zbytočných, ktorých zákony si vytvárajú práve ich zamestnanci.
Všetkým za rozumné odpovede ďakujem. Nikoho som nechcela pobúriť ani sa na učiteľky sťažovať nebudem.
@jamika27 pozri, ja som to nemyslela v zlom. a nemozes porovnavat firmu, ktora za odpad plati, a skolku - tam neviem, ako to je. lebo zriadovatelom je obec a vyvoz odpadu ma zabezpecovat obec. ked im ku skolke pristavi jeden smetny kos - tak hotovo. okrem toho za odpad predsa plati dieta v mieste trvaleho bydliska, nie v skolke a vyvaza sa predsa smetny kos spred domu. s jednou plienkou denne by nebol problem, ale aj ich pocika/pokaka 5, to uz je 15 za tyzden a to uz je viac. a tiez teda, nemozu plienku hodiut do kosa v triede. ale ani v kuchyni. keby mali kontrolu z hygieny, mohli by mat problem. a tiez si viem predsatvit, ze ucka nemoze odbiehat na ulicu vyhadzovat plienku do kuky. ako mamicka za opytanie ozaj nic neda - ano, je nehygienicke, aby ju plienky cakali niekde pri skrinke, tak nech prejavi ustretovost (ako bola skolka ustretova a vzala plienkove dieta) - a opyta sa, ako moze pomoct.. ci nema doniest kos na plienky do kupelky a pod.
@ukulela veď samozrejme, nikto sa nechce ani nejak hádať ani nič. Len si našla plienky v skrinke a napáchli jej veci. (skrinky na chodbe 2 metre od vchodu kde je hlavný veľký kôš). Prišlo jej to nelogické. Teraz proste robí to, že zoberie jednu plienku (viac ich nemá) a hodí ju do koša vonka. Odpoveď nebola, že hygiena alebo nič podobné, ale že majú veľa odpadu. Jasné, že sa to riešiť nebude, ani z toho nejde robiť vedu. Určite je rada, že je vzali plienkové dieťa nemá ešte dva rôčky, robí to kôli peniazom, lebo musí robiť, nie je v ľahkej situácii a predtým mala v jasliach, kde platila cez 200 eur. Je to určite banalita, len uvidíme čím prekvapia nabudúce 🙂
dietatko s plienkou nema v skolke co robit, nato su jasle, kde sa takymto detom mozu venovat... a uz ked take dietatko vzali do skolky maju sa starat aj o plienky, nic by som domov nenosila
@jamika27 odvoz a likvidáciu komunalneho odpadu platíš mestu v mieste trvalého bydliska, resp tam, kde sa zdržiavaš viac ako 180 dní v roku. Táto požiadavka zo strany škôlky je absurdná a nemá opodstatnenie v prípade, že dieťa nenosí do škôlky do iného okresu.